Loredana NU vă datorează raport

Loredana Groza arată minunat.

Şi nu, nu arată minunat “pentru vârsta ei”, ci arată minunat, punct. Arată de parcă timpul ar fi încetat să existe. Arată ca un entertainer care înţelege exact ce vrea să ofere pe scenă publicului, şi anume imaginea de regină felină, şi care nu face nici un fel de economie pentru asta.

O iubesc pe Loredana. Într-o ţară în care lumea nu prea are grijă de cum îmbătrâneşte – şi aici, nu mă refer la tanti Luminiţa de la 5, care trebuie să aibă grijă de casă, de familie, de rude şi mai şi munceşte pe un salariu minim pe economie, din care nu-şi permite să mănânce decât cu mult prea multă pâine şi mult prea mulţi cartofi. Mă refer la artişti care nu fac nici un efort pentru aspectul lor şi care se miră că nu-i mai bagă nimeni în seamă.

Şi tot aceşti artişti o înjură cu sete pe Loredana. Deşi nu au nici a mia parte din talentul ei, din carisma ei scenică, din farmecul cu care îşi captivează audienţa.

Să o condamni pe Loredana pentru operaţiile estetice este o ipocrizie şi o imbecilitate. Da, dacă ai avea acei bani şi dacă veniturile tale ar fi direct influenţate de iluzia pe care o vinzi, te asigur că ţi-ai injecta botox şi în striaţiile anusului, să nu cumva să le vadă cineva şi să zică lumea că eşti bătrân.

Apoi, urmează a doua categorie. Care regurgitează, over and over, o prostie agasantă, intruzivă şi profund nesimţită. Şi anume: Nu mă deranjează că s-a operaaaat (de ce plm te-ar deranja, dacă nu s-a operat din banii tăi de pâine?), dar să spună, dom’le, sincer. De ce minte că a băut doi litri de apă pe zi şi a făcut abdomene?

Atâta timp cât declaraţiile Loredanei sunt pe canapeluţă la Măruţă şi nu în boxa acuzaţilor la tribunal, nu, Loredana nu datorează nimănui să spună adevărul şi numai adevărul, so help her God.

Pretenţia asta, ca oameni care nu-ţi datorează nimic să îţi raporteze adevăruri legate de treburile care îi privesc direct, e o nesimţire şi o băgare în seamă nesolicitată în oala altuia.

Da, dacă primul ministru îşi face ridicare de fese braziliană din bugetul statului, poţi ţipa la el. Sunt impozitele tale. Dar dacă Loredana îşi face ridicare de fese braziliană din banii câştigaţi cu ultimele trei apariţii TV, dă-te-n morţii tei şi fă anchetă şi proces de intenţie la masa vecină.

Da, Loredana nu mai arată câtuşi de puţin ca la 18 ani. Trebuie să fii bătut în cap şi să-ţi curgă liber bale din gură ca să nu-ţi fie clar răspunsul la întrebarea cu operaţiile estetice. Cumva, nici nu ar fi cazul să întrebi. Răspunsul e evident. Dacă un om are tenul nerealist de neted şi de tonifiat pentru anul din buletin, a făcut ceva în privinţa asta, dăăăh.

Răspunsul Loredanei, cel cu ceaiurile medicinale şi cu meditaţia transcendentală, nu e o confesiune sinceră. Pentru că, recapitulăm, Loredana nu e în boxa acuzaţilor şi nu mărturiseşte crime. E mai degrabă o ironie la adresa căpitanilor evidenţi care simt nevoia să mai întrebe dacă s-a operat.

Sigur, românul e grobian şi lipsit de simţul nuanţei. În cazul lui, miştoul trebuie musai să aibă două p**i şi trei m*i, altfel e informaţie serioasă şi sursă de indignare.

Loredana face mişto de voi, oilor, când vă spune de broccoli fiert. Şi o face pentru că moldovencele mai de familie bună sunt educate să vorbească frumos cu proştii şi să-i ia pe ocolite. Dacă o vezi cum arăta la festivalurile la care cânta prin anii 80 şi o vezi cum arată acum, şi simţi nevoia să mai şi întrebi dacă s-a operat, meriţi acest tip de miştouri. Evidentul nu se întreabă. Evidentul se constată pe tăcute.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Andrei says:

    La vârsta mea când văd pe fb ceva sau pe net sau yt știre despre LG trec peste direct, nu mă interesează persoana, nu ascult muzica dânsei, genul ei de muzica, m-am obișnuit cu ea de 20 de ani la știri, nu pierd nimic. Și nu fac doar cu Loredana chestia asta, e o economie de timp.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: