Tabăra de Masculinitate “Lorena Lupu”, episodul al II-lea – “Eu, bengosul”

Câte un amuzant se găseşte mereu să comenteze: Da’ ce, Lorena, tu numai boi cunoşti? Nu, nu cunosc numai boi, ca dovadă că sunt mii de bărbaţi cu care convieţuiesc paşnic, şi în viaţă şi pe internet. Dacă tu nu faci pe prostul, eu nu te tratez ca pe unul. 

Pe scurt, dacă tu nu te recunoşti în simptomele descrise de mine aici şi nu te interesează tema, nu citi. Unii însă au în mod evident nevoie să-i îndrume cineva cum să se poarte, şi textele astea sunt pentru ei. 

***

Zilele trecute, mi-am schimbat poza de profil. Nu în vodcă, cum zice un vechi banc cu ruşi.

Am pus un desen făcut de un cititor al meu care mi-a mărturisit că are o pasiune, la nivel de hobby, faţă de artele vizuale.

Toată lumea a băgat complimente, politeţuri – na, ca în societate. Apoi a venit un tip care absolvise chiar Artele Plastice, să încordeze musculatură, să-l insulte interminabil pe tipul care făcuse desenul şi să o ardă expert.

Iar asta, vă spun eu, e o ipostază în care nu veţi impresiona pozitiv pe absolut nimeni.

Nimeni n-o să zică: “Mamă, specialistule, pişă-te pe pieptul nostru”. Nimeni n-o să fie dat pe spate cu cracii larg desfăcuţi de cât de special şi de bengos eşti. Cel mult, o să zică că ai o ratare care se răzbună, cum fac îndeobşte ratările, pe terţi inocenţi şi pe victime colaterale.

Eu sunt actriţă profesionistă. Să zicem că, mâine aş nimeri pe peretele unui grup de amatori. Să zicem, Căminul Cultural Spermezeu. Şi să zicem că Căminul Cultural Spermezeu, care nu s-a dat niciodată trupă de actori profesionişti şi nu s-a marketat ca atare, ar face o producţie cu “O noapte furtunoasă” de I. L. Caragiale.

Dacă eu mă înfig sub pozele lor de spectacol şi-i acopăr de spermezeu, că-s amatori de doi lei, şi că nu ştiu ce fac şi că uite ce penibil, care sunt şansele să zică cineva: “Uite, mă, Lorena, mare om, mare caracter?”

Vă zic eu.

Nici unele sub soare.

Lumea ar zice: “Uite, bă, şi pe distrusa asta cum se dă rotundă când n-a întrebat-o nimeni nimic, ce penibilă e!”

Valabil pentru oricare dintre voi care face pe deşteptul la modul acesta.

Deci, lătratul meschin, ofuscat, răuvoitor şi veninos nu te face să pari bărbat. Te face să pari un ins de 40 de ani care stă cu mă-sa, nu a realizat nimic în viaţă şi înjură pe unde nimereşte, să îşi mai descarce din frustrări.

Cum ar acţiona un bărbat adevărat, faţă în faţă cu pozele de spectacol ale Căminului Cultural Spermezeu?

“Bravo, măi, copii, aveţi mult curaj, ţineţi-vă de treabă şi bucuraţi-vă de experienţă”.

Nu doar că bucuri nişte suflete fără mare efort, dar mai eşti şi onest faţă de tine însuţi. Pentru că, să nu uităm, toată lumea a fost penibilă şi jenantă în primele stadii ale unei meserii. E meritul profesorilor că au avut răbdare cu tine şi te-au ajutat să-ţi dezvolţi potenţialul.

Şi mai departe, dacă Căminul Cultural Spermezeu nici nu pretinde că ar fi profesionist, de ce rahat i-ai umili tu că-s vai de mama lor? Ei se bucură de ceea ce fac, se bucură şi familiile, că uite-l pe Gheorghiţă ce mândru e, ţucă mama pe el, şi măcar au o preocupare frumoasă şi educativă.

Iar dacă nu încapi şi nu încapi de Căminul Cultural Spermezeu, dă x din colţ şi mergi undeva unde-ţi place. De exemplu, la profesionişti, unde aparţii.

Bărbatul adevărat e generos. Nu neapărat cu bani, dacă n-are; dar în primul rând cu bunăvoinţă, care nu costă nimic. Ştie că muismele meschine sunt pentru gigei insignifianţi cu puţa mică, care o să moară virgini şi urlă a disperare de cauză.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. eu Gigel profesor-doctor-inginer in frecat ciomagu’ pe feizbuc, de profesie soldat german in filme cu prosti, consumator inrait de baterie de iphone pe blogu’mov, grobian cu experienta, tuciuriu, gras, cu par in urechi si bube roz cu mot galben pe buci, in varsta de fix 40 domiciliat clandestin si parazitar in apartamentu’ lu mama ofer meditatii de facut laba in fata calculatorului internautilor pasionati aflati la nivel incepator sau avansat . Pentru profesionisti si experti organizez workshopuri, stagii de pregatire si schimburi de experienta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: