Tabăra de Masculinitate “Lorena Lupu”, episodul I

Acum ceva vreme am scris un text despre cum nişte puleţi jenanţi au pretenţia să-i înveţe pe naivi cum să fie “bărbaţi adevăraţi” (adică giboni obraznici şi hărţuitori, care nu înţeleg că nu le datorezi nimic, drept care te freacă la icre până-i înjuri şi le dai block). Link.

Politica asta de “bărbăţie adevărată” are dezavantajele ei, în sensul că, dacă enervezi prea multe femei care nu-ţi datorează nimic şi care n-au timp şi chef de genul ăsta de bullshit, la un moment dat nimereşti pe una care ţi-ar fi putut fi avocat, sau contabil, sau directorul firmei la care mergi tu să-ţi depui CV-ul şi vei lua muia de rigoare. Şi că, dacă nu ai pornirea aia dictată de decenţă şi bună creştere, să nu abuzezi de timpul şi răbdarea străinilor, de parcă ar fi prietenii tăi din faţa blocului, măcar gândeşte-te la consecinţe pe termen lung.

Şi m-am oferit în glumă să fac Tabăra de Masculinitate “Lorena Lupu”, unde să-i învăţ pe bărbaţi să fie nişte fiinţe pe care femeile să fie încântate şi onorate să le aibă în jur, nu nişte muscoi bâzâitori penibili, pe care trebuie să-i amuţeşti cu pliciul, că te deranjează zgomotul de fond monoton.

Evident, tabăra de masculinitate n-o voi face, dar facem un serial. Cu mesaje private ridicole. Să vedeţi cum să nu vă purtaţi.

Azi, exhibit 1.

Pizda masculină melodramatică 

Individul ăsta era în lista mea de mult timp, dar nu interacţionasem niciodată. Cred că juca Farmville pe vremuri, şi aveam şi eu o grădină mică, dar nu-mi recoltam niciodată grânele. Oricum, puteai primi greble, sape şi muie cu dinţi de la mine, sau aşa ceva.

Eu sunt blogger, autor şi actor, deci evenimentac. Dau accept relativ uşor, în măsura locurilor libere, dar conversaţia lungă şi plicticoasă pe privat nu e în superofertă. De aceea, întreb ce pot face pentru tine, să văd dacă discuţia are vreun subiect constructiv, iar dacă n-are, îţi explic că nu servim tranca-fleanca în acest local şi multă sănătate.

Iniţial, individul mi-a zis că “face curat”, ceea ce pentru mine e absolut în regulă. Nu e cititor în limba română, nu am ce să-i ofer, poate ţine locul cuiva realmente interesat de conţinutul meu.

După ce i-am zis frumos să meargă cu Domnul şi cele bune, a început tot el cu melodrama: că vai, tu dădeai statusuri despre pace, fericire şi prietenie.

Dacă vreţi să fiţi percepuţi ca bărbaţi, nu ca zdrenţe, nu faceţi asta. Aţi anunţat că vreţi să vă căraţi, vi s-a zis ok, atunci daţi unfriend în linişte şi lăsaţi-l pe celălalt în pace.

Nimic nu strigă “low status male”, aka pulifrici, ca lipsa de respect pentru timpul altuia. Un high status male ştie că timpul înseamnă bani, ştie că nimeni nu-i datorează absolut nimic, şi nu se apucă să abuzeze de timpul unui necunoscut cu “vai, dar ai dat statusuri despre iubire şi marasm”.

Şi dacă am dat statusuri despre iubire şi marasm, ce? M-a angajat Facebook să ofer consiliere psihologică moca oricui n-are ocupaţie?

Deci, lecţia de masculinitate nr. 1 este: Nu fiţi pizda asta patetică şi penibilă.

I-am dat block din secunda în care a început să se vaiete şi să pretindă. Apoi mi-am amintit râzând cum misoginii spun că bărbaţii sunt cei raţionali şi femeile dramatizează. Ăsta nu dramatiza ceva ce promisesem să fac şi n-am făcut, cum se întâmplă în cupluri. Ăsta dramatiza ceva ce nu mă obligasem niciodată să fac. Adică, nivelul ultim de dramă fără rost şi de miză zero.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: