We Won’t We Won’t Rock You

Cu vârsta, devin din ce în ce mai intolerantă. Am plecat pe 30 decembrie de la o bere cu prieteni pe care-i ador pentru că apăruse un băiat iritant; ieri am plecat de la un party al altor oameni super ok tot din cauza unui băiat iritant – altul decât antemenţionatul. Pur şi simplu, trec prin pasa “viaţa e prea scurtă să stai în aceeaşi încăpere cu oameni care nu-ţi plac”. De-aia mă mir eu de ăia care mă urăsc cu spume, dar continuă să revină obsesiv pe blogul / Facebook-ul meu. Cât de crud să fii cu tine însuţi?

Cum bântuiam pe străzi la 10 noaptea şi mă gândeam că n-are sens să faci revul doar cu mâţa, care oricum va sta în străfundul subpatului, de groaza artificiilor, am auzit zgomot din IOR. Apoi m-am prins că nu era zgomot, ci muzică. Şi mi-am zis “Ia să fac eu revul cu Robert Negoiţă, până la urmă.” Nu ştiam că va fi un revelion cu Puya şi cu Freddie Mercury.

Spre norocul meu şi al distinselor doamne babe care formau publicul din parc, Negoiţă a dat unul dintre cele mai decente şi mai de calitate concerte, din punct de vedere al alcătuirii “meniului”. N-a invitat cocălărime şi antitalente – cu excepţia lui Puya. Dar Puya a compensat ridicând media nivelului de cocălărime exact până unde trebuia, să nu ne simţim neacasă.

Moaaamă! Dacă aş fi omul care să vrea să facă rău cu tot dinadinsul, l-aş fi filmat ieri pe Puya şi l-aş fi reclamat la UCMR, la opt instanţe internaţionale de protecţie a copyright-ului şi la toate casele de discuri ale artiştilor internaţionali cărora le-a folosit piesele fără a le plăti drepturi de autor. Una e când o grupă de ATF foloseşte We will rock you într-un spectacol studenţesc cu buget 0, necomercializat; şi alta e când tu eşti plătit ca de Revelion să prestezi, iar tu vii cu piesele altora. Măcar angajează un om care chiar ştie să cânte şi fă în studio o versiune proprie. Şi aşa necesiţi acord şi ai un 8% sau gen drepturi de autor, dar măcar e mai cinstit. Să te angajeze Primăria să cânţi şi tu să vii cu muzica altora – şi cu înregistrările lor! – e ca şi cum m-ar angaja pe mine Cenaclul Florile Spiritului să citesc din opera mea şi eu m-aş duce cu Eminescu. Sau m-ar invita Teatrul din Reşiţa să joc în O scrisoare pierdută şi eu, pe părţile mele, aş pune filmări cu Valeria Seciu.

Acum, aşteptăm şi featuringul lui Puya cu Sting. Ceva de genu’:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. redrake says:

  Nu erau chiar numai babe acolo. Am fost si eu (cu sotia). Desi nu ma dau in vant dupa Puya, cel putin publicul nu canta “rock you” ci varianta mai colorata. Iar omul a avut cel putin decenta de a dedica melodia politicienilor din Romania (si cred ca Robert Negoita se incadra in aceeasi categorie).

  • Lorena Lupu says:

   eu am nimerit într-un pâlc de babe.

   şi ce n-ai înţeles: indiferent cui dedici un copyright infringement, rămâne e un copyright infringement, şi copyright infringement-ul e întotdeauna indecent.

   • redrake says:

    De acord cu tine, dar traim in Romania. Drepturile de autor nu sunt suficient protejate si din pacate, de cele mai multe ori, chiar cei care ar trebui sa si le protejeze habar nu au ca o pot face.

 2. redrake says:

  Traim in Romania, inseamna mai mult decat o mentalitate. Inseamna si faptul ca legile sunt modificate si adoptate de oameni care nu au studii juridice si sunt prin urmare ca niste site cand e vorba de a opri apa murdara care trece in fiecare zi prin societatea romaneasca. Si mai mult, ajung sa iasa la vedere tot felul de nulitati care abia daca au trecut prin clasele primare ca fiind specialisti in redactarea legilor. Puya si ale lui incalcari ale drepturilor de autor asupra melodiilor lui Freddie Mercury este doar un mic rahatel, care a aratat totusi cu degetul la rahatii mai mari din cloaca numita statul de drept roman.

 3. Gheara says:

  .Cica eram intr-un grup de babe,da tu ce pula mea nu esti baba :)) ce-i trecut de 17 ANI e baba :))

 4. alex.X3S says:

  bai Gheara da mai da o sansa oamenilor sa intre in legalitate fara sa futa babe.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: