Despotismul fustei

Ieri a venit o grămadă de p*lime pe paginile mele să țipe asurzitor că se simte amenințată de un cântăreț în fustă care câștigă un concurs. Chit că și popa de la ei din cartier tot fustă poartă.

Unu la mână; muzicianul ăla nu are pretenția să-ți spună ție cum să trăiești. Nici un activist LGBTQ+ nu a venit vreodată la o persoană hetero să-i spună că ar trebui să-și schimbe stilul de viață, orientarea, identitatea și să poarte fustă de mâine. Tu faci ce vrei cu viața ta, eu vreau pur și simplu libertatea să o trăiesc pe a mea. Cam asta e ideea de bază a discursului LGBTQ+.

În schimb, există o categorie de oameni care ține foarte tare să-ți spună ce să faci cu viața ta. Oameni ca tanti asta. Nu i-am mai găsit clipul pe TikTok, că pe TikTok e ca și cum cauți acul în carul cu fân. Dar a postat-o un suflet binevoitor pe Facebook:

Nu-i aşa că, până la final, ajungi să urăşti acel „draga mea” mieros și infuzat de superioritate, și aproape că ai prefera să-ți spună „băi, proasto”?

Tanti asta e din ceva sectă oploșită pe TikTok ca o infestație de gândaci într-un bloc din Obor. Și ăștia sunt agasanți și insistenți ca râia.

Eu nu mă duc niciodată să-i caut să le spun că sunt proști, pentru că 1. nu e treaba mea că sunt proști, că nu sunt proști pe banii mei și 2. prefer să mă concentrez să-mi cresc contul meu, decât să bâzâi aiurea pe ale lor. Dar ei-ele nu încap de existența mea.

De câte ori mi se nimeresc câteva specimene pe un video sau un live, se apucă să mă agaseze cu Domnul Nostru, cu Calea Cea Dreaptă, cu faptul că ar trebui să-mi las păr lung și să nu mă mai machiez, singurul mod în care scap de ele e să le elimin din live sau încaz de recidivă, să le dau block. Sunt atât de convinși / convinse că numai ce au ei / ele de cotcodăcit contează, trec peste ce ai tu de spus ca intercity prin Dârste și încep să te pisălogească necruțător cu narativa și nu le poți transmite ideea că nu ești interesată să fii convertită, nici cu diplomația, nici cu morții de mamă.

Eu încă nu știu de o persoană gay, sau trans, care să vină pe contul tău, să înceapă să te cicălească sufocant că de mâine te f în c, fie că vrei, fie că nu, și te ia mama dreq dacă nu o asculți. Așa cum fac propagandiștii ăștia religioși.

Și cum drepturile femeii au fost mereu fragile prin această parte a Europei, trebuie să recunosc că mă tem de acest tip de indivizi ca de cancer la ovare.

Un singur lucru nu mă interesează în viață: să ajung o femeie smerită. Femeia smerită e cea mai lipsită de coloană verticală ființă din lume. Orice gigel cu tupeu se șterge cu ea în fiecare cotlon al anusului, și pe față, și pe dos. De aceea, trucurile de pick up artiști sunt concepute anume pentru femei smerite, care sunt și nef*tute din cretacicul timpuriu, ca să nu punctez că interacțiunea cu ele e neplăcută din prima și până în unica secundă.

E o performanță să fii iritant și plictisitor în același timp, dar femeile smerite o reușesc. Plictisitoare cu spume prin monotonia a ce aberează, dar iritante cu spume prin pretenția că ele știu ce să faci cu viața ta.

Iar legat de obligația de a purta fustă și în timpul iernii, am de spus doar atât: NO. FOOKING. WAY.

Nu risc eu o infecție urinară pentru mântuirea sufletului, sorry. Mi se fix fâlfâie ce cred pocăiții că ar crede Dumnezeu pe subiect. Oricum, când s-a scris Biblia, toată lumea purta veșmintele alea lungi și albe, deci fusta era obligatorie pentru ambele genuri, că pantalonii nu se inventaseră, și în căldura insuportabilă a deșertului, ar fi fost inutil să se inventeze.

Dar asta e o zonă friguroasă, unde păsărica noastră are nevoie de pantaloni să se simtă protejată corespunzător, iar dacă asta nu e feminitate, sunt pregătită să renunț la feminitate cu totul. Oricum mi-a adus doar lipsă de respect, permanente tentative de la diverși să îmi minimalizeze varii munci, să fure credittul pentru ele și să caute să mă plătească cât mai puțin și multă, multă obrăznicie pocnibilă peste bot de la diverși gigei online și offline.

Ca să nu mă lungesc, că se lungește oaia Domnului destul în videoul ei și poate aveți treabă: dacă voi vedea vreodată vreun Nemo insistând așa pe la bărbați că ar fi cazul să poarte toți fustă, voi înțelege crizele unora legate de comunitatea LGBTQ+.

Dar sper să nu apuc ziua când țipă proștii la tine pe stradă să te duci în casă și să revii cu fustă, că altfel ești o c**ă. Că în ziua aia îmi voi tatua frumos pe frunte cu litere gotice. „Da, oilor, sunt o c…vă!” și voi defila în continuare în blugii mei slim fit care îmi pun c**rul mare cât China în evidență.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. ariton1955 says:

  Îmi pare ff rău că sunt pensionar,și nu-mi permit sa te susțin pt.ca meriți din plin!
  Felicitările mele!

 2. Miharla says:

  Lol.

  Este efectiv scris in biblie “For if a wife will not cover her head, then she should cut her hair short.”

  Oamenii astia macar citesc in ce cred?

  • Lorena Lupu says:

   da.

  • Andrei says:

   @Miharla, dar cunoști măcar contextul? sau faci ca pocăiții, iei ad-literam tot ce e scris în biblie. De asta s-a împărțit creștinismul în mii de secte fiindcă fiecare luau pe bune ce le convenea. De ex paragraful de mai sus e scris de apostolul paul din Corint, unde s-ar retras în Grecia. În vremea respectivă, prostituatele aveau părul despletit între popoarele semite, iar scopul lui era să atragă bărbații. Pe vremea aia prostituatele aveau haine lungi care le acopereau tot corpul la fel ca ale femeilor de rând.

  • Dixi says:

   Și mai este scris ca femeia nu are voie să învețe pe nimeni nimic. Ea de ce predică chestii? Pentru ca le predică prostilor si proastelor care pun botul.
   Până una alta, pe habotnici îi doare rău de viața oamenilor normali, eu am întâlnit câțiva și una din ocupațiile lor e să judece și să critice. Fusta și lungimea ei sunt subiecte de discuție la ordinea zilei. Bate războiul la graniță, pe ei îi doare de fustă. E tot un fel de obiectificare a femeii, dar mult mai umilitor. Multe femei protestante din astea “smerite” cu mulți copii au o ură puternică față de cele cu mai puțini sau fără copii. Au niște discursuri îngrozitoare. Toate împachetate frumos ca predici, exact cum spune prostuța asta. Eu tind să cred totuși ca nu ea e creierul, pur și simplu e băgată la înaintare de extremiști.

 3. anca says:

  cred ca viata e prea scurta ca sa ascult tot discursul d-nei ori am eu deficit de atentie, ca am rezistat sa o urmaresc doar vreo 2 minute. dar sa te dai de exemplu asa cum o face, mi se pare lipsa de smerenie. oricum e posibil si sa interpretam diferit notiunea “smerit”.
  si mai cred ca atunci cand ma judeca Dumnezeu, Ii e cam indiferent daca am purtat pantaloni ca un barbat sau fusta ca o femeie cand circulat cu autobuzul sau cand m-am dus in excursie pe munte, daca mi-am vopsit parul, unghiile sau mi-am pensat sprancenele. cand are Dumnezeu atatea lucruri pe care sa le cantareasca in lume, sa imi imaginez ca da mare importanta prezentarii mele fizice banale in pantaloni ori fusta mi s-ar parea aroganta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading