De ce Jane Fonda e etern frumoasă

Foto: Microsoft

A început Festivalul de la Cannes. Probabil, prilej de alți bărbați purtători de fustă pe covorul roșu, și desigur, alt prilej de behăit lung pentru oile Domnului. Nici o problemă, să behăie liniștite. Când o fac, am trafic cvadruplu și asta înseamnă, desigur, mai mulți bani din ads.

Dar până la eventualii bărbați în fustă, a apărut Jane Fonda pe covorul roșu, arătând absolut fabulos. La cei 86 de ani ai ei, Jane are o piele și un păr impecabile, și o siluetă de vis. Și desigur, comentarii de la alte oi ale Domnului: păi da, că la banii ei își permite operații estetice.

Ideea acestor tantițe, că operațiile estetice ar fi un fel de radieră care șterge miraculos tot ce ai făcut greșit în viață, e la fel de stupidă cum sunt și ele.

Injecțiile cu botox și acid se aplică tot pe materialul clientului, iar dacă clientul are o piele neîngrijită, neexfoliată și deshidratată, e ca și cum ungi foiță de aur peste un kkt.

Operațiile estetice propriu-zise sunt PROCEDURI CHIRURGICALE. Asta, pentru cine a avut vreodată orice fel de întâlnire cu bisturiul, implică tăieturi, răni și un proces de îngrijire și de recuperare mai complicat decât orice rutină banală de îngrijire cotidiană.

După o liposucție, de exemplu, ai mai multe restricții alimentare decât într-o dietă simplă, și dacă nu le respecți, poți avea consecințe mult mai grave, de vreme ce ai plăgi nevindecate.

Nu, Jane Fonda nu arată PIESĂ „pentru că și-a făcut operații”. Jane Fonda arată PIESĂ pentru că a trăit toată viața ei într-un mod în care s-a asigurat că o eventuală operație va fi un succes.

Nu degeaba a devenit celebră pentru videourile ei de antrenamente fizice. Și e constantă și consistentă și cu asta: a lansat lecții de aerobic pentru persoane de vârsta a treia. Și da, o mare parte dintre americanii obișnuiți nu aleg să renunțe la mișcare la vârsta a treia, iar asta îi menține puternici și flexibili.

Contrar a ce cred mulți, sportul nu trebuie să coste bani. Alergatul e gratis. Ai o pătură în casă? O poți folosi pe post de saltea și exercițiile fizice la sol sunt gratis. A, că ești tu putoare ordinară și nu te dai ridicat de pe canapea nici cu macaraua? Asta e diferența între tine și Jane Fonda, nu faptul că ea are bani și tu nu.

Jane Fonda și-a îngrijit mereu corpul, a avut mereu grijă să-l mențină tonifiat și sculptat, și de aceea va rămâne PIESĂ până în ultima zi a vieții ei. Și-a îngrijit mereu fața, a avut grijă s-o mențină hidratată și corect tratată, și de aceea, chipul ei va rămâne frumos până în ultima zi a vieții ei.

Tu nu știi să îți aplici un ser nutritiv și o cremă cu protecție solară dimineața pe față, și ai impresia că ai avea rigoarea și consecvența pentru îngrijirea post-operatorie de după o operație estetică?

E exact discuția pe care o aveam cu niște gigei într-un live de TikTok. Că ce simplu le e unora, că ei sunt miliardari.

Uhm, nu, nu le e simplu. Că nu ajunge să ajungi miliardar, mai trebuie să știi să RĂMÂI miliardar. Cum o arată cazurile celor care câștigă premiul cel mare la Loto și în scurt timp sunt tot faliți, e o ȘTIINȚĂ să RĂMÂI miliardar. Ceva ce presupune muncă, efort, învățare, consecvență, implicare, perpetuă conectare la realitatea pieței și așa mai departe.

Așa și cu frumusețea. Nu ajunge să te naști frumoasă. Sau să TE FACI frumoasă cu talentul unui chirurg bun. Mai trebuie să știi și să RĂMÂI frumoasă.

Și da, și chestia asta presupune muncă, efort, învățare, consecvență și restul chestiilor.

Deci, dacă e să o admirăm pe Jane, nu e pentru că a avut bani de chirurgi. Pe ăștia îi ai și tu, dacă pui lunar la o parte o sumă. S-o admirăm pentru faptul că n-a uitat nici măcar o zi să lucreze la acest proiect magistral, care e frumusețea ei.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Dixi says:

    Nu e vorba doar de creme, contează mult stilul de viață. Degeaba cheltui o grămadă pe creme, dacă fumezi, bei, pierzi nopți și mănânci prost. Urmăream mai demult o specialistă în beauty, care după zeci de ani de studiat problema, a ajuns la concluzia ca e suficient sa te speli pe față seara cu gelul de duș. Apoi sa te hidratezi, normal. Dar ideea ca degeaba te umpli de produse și de rutine interminabile, dacă fumezi și pierzi nopți, de exemplu. Orice ai face, cat ești tânără, nu fuma, folosește spf, nu exfolia în exces.

    • Lorena Lupu says:

      Nu, nu e suficient să te speli pe faţă seara cu gelul de duş. O să ţi se usuce faţa şi o sî-ţi cadă indiferent câtă apă bei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading