De ce să nu i-l sufli alteia

Dacă e un lucru pe care îl înţeleg aproape necondiţionat, e ambiţia. Înţeleg ambiţia de a te perfecţiona în ce domeniu vrei tu, de a avea un job mai bun, de a face mai mulţi bani, de a lăsa un trecut nasol în urmă, de a face munţi de bani, de a călători mai mult, de a avea mai mult timp liber de calitate, de a te distra mai mult, de a face oceane de bani, şi aşa mai departe.

Dar nu înţeleg ambiţia stupidă de a sufla gagiul alteia, doar ca să-i arăţi respectivei că eşti muiere mai bunoacă decât ea. E genul de demonstraţie de forţă pe care n-o înţeleg, pentru că mi se pare atât de neinteresant să fac un război de ambiţie dintr-o chestie care, la final, nu te face decât să pierzi.

Dacă ăla mai e şi căsătorit şi cu copii, cu atât mai mult nu văd de ce ai face asta.

„Păi, Lore, n-ai scris tu la altă postare că Gigel e cel care a depus jurământ la altar, nu eu, și că eu nu pot fi acuzată.”

Da, am scris asta să explic că nu e treaba ta să ții căsătoria ălora la un loc, când și cu tine, și fără tine, ăluia îi fug ochii în toate direcțiile. Acum, însă, abordez treaba din perspectivă personală. Ce ai de câștigat vs. ce ai de pierdut.

Dacă ăla e căsătorit și cu copii, există versiunea cea mai probabilă, în care te vede de câteva ori, apoi se întoarce cu coada între picioare la doamna nevastă, care o să-i poarte ranchiună o vreme, dar o să-l ierte că e îngrozitor de scump să crești copii în zilele noastre, și când vine vorba de bani. principiile se cam duc pe apa sâmbetei.

Te coafează să te trateze ca pe o s*x workeriță, dar fără onorariul pe care l-ar fi plătit unei s*x workerițe?

Dacă da, faci ce vrei tu.

Dar dacă o faci în speranța stupidă că ăsta își lasă copiii pentru tine, o să ți-o cam iei la mu** în toate scenariile. Și nu într-un mod în care să-ți placă.

Dacă se consumă aventura și te părăsește, o să fii lovită în orgoliu, adică exact chestia care te-a determinat să începi vânătoarea de miză zero in the first place. Și o să suferi ca un gigel care vine cu clonțul tare la mine-n secțiunea de comentarii, și-o ia zdravăn peste bot și apoi scheaună că femeile nu mai sunt duamne ca pe vremea bunică-sii să îndure agariceala cu capul plecat. Exact ambiția te-a făcut să sari în ring, și exact ambiția o să-ți încaseze o mare lovitură.

Dacă, în schimb, își părăsește familia, există două scenarii. Cel în care fosta și copiii rămân pentru totdeauna în viața lui, să se uite chiondorâș la tine că erau atât de bine înainte să te bagi tu pe fir și să-ți flegmeze în ciorbă de câte ori nu ești atentă. Nu e genul de energie în care un om sănătos mintal vrea să trăiască.

Și cel în care uită de fosta, uită de copii și vine citația pentru proces că n-a plătit pensia alimentară din ziua divorțului. Și chiar dacă nu vine citația. Chiar vrei să pierzi timp cu genul de gigel care, de cum dă de o bunăciune, uită de copiii lui, sânge din sângele lui?

Un înțelept proverb american spune că așa cum îi obții, așa îi și pierzi. L-ai obținut în calitatea ta de bunăciune decoltată, suflându-l de la nevasta copleșită de muncă și griji? Vei fi și tu copleșită de muncă și griji și, pac, va apărea o Jessica Rabbit de undeva, cu sânii în vânt și la fel de ambițioasă ca tine, și ăsta are deja istorie de ochi alunecoși, responsabilitate zburdalnică. O să te lase cu ochii-n soare.

Deci, indiferent de scenariu, rezultatul e tot nașpa. Prin urmare. Lasă-i pe ăștia cu copii să-și crească liniștiți copiii, și rezervă-ți ambiția pentru lucruri care să fie benefice pe termen lung. Și pentru tine, și pentru alții.

Poate că te plictisești când nu ai dramă intensă în viața ta; dar special pentru asta, poți alege să te uiți la o telenovelă. Crize, lacrimi, emoții, dar totul e pe ecran, și la sfârșit, nimeni nu e rănit. Și costă doar câțiva euro pay per view. Spre deosebire de un partaj, care costă zeci de mii de euro.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading