Poșta redacției: Singură de Sărbători

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Dragă Lore, 

Am văzut cât de sincer și tolerant răspunzi tuturor scrisorilor din Poșta redacției, de aceea aș vrea să-ți scriu și eu. 

Sunt o femeie foarte, foarte singură. Anul ăsta, mai mult decât oricând, pentru că muncesc în telemuncă și mi s-a luat și plăcerea de a bea o cafea cu colegele. Familia mea locuiește într-un oraș aflat în prezent în carantină, unde lumea se bate pe ultimul pat de la ATI, și nu mă pot deplasa de sărbători, să nu îi pun și mai mult în pericol. Nu am o relație, pentru că bărbații nu mă găsesc atrăgătoare. Prieteni nu știu să-mi fac, pentru că sunt o fire închisă. 

Mi-e frică de sărbătorile care urmează, Lore. Urăsc singurătatea din tot sufletul, mi se pare groaznic să nu am pe cine să strâng în brațe. Și totuși, nu am ce face. Anul 2020 în totalitate a fost extrem de greu, dar singurătatea de acum, mai ales cea de Crăciun, sărbătoarea oamenilor care se iubesc și care își aduc unii altora bucurie, mi se pare imposibil de suportat. 

Cum să fac față acestor trăiri? 

X. 

***

Dragă X.,

Eu aș începe prin a-mi pune o întrebare: ce e atât de groaznic la ideea de singurătate. De ce te temi de propria ta companie? Ești tu cu tine. Libertatea și intimitatea absolută. Poate că e cazul să te împrietenești mai mult tu cu tine, să începi să te tratezi cu gingășie și bunătate, să te întrebi sincer lucruri DESPRE TINE, nu despre cum să placi altora, și o să rămâi surprinsă ce companie plăcută ești. Și dacă ești companie plăcută pentru tine, o să fii companie plăcută și pentru potențiali prieteni și iubiți.

În al doilea rând, există telefoane și aplicații de conversat în scris, video, audio, gratis, pe bani, cu oricine de pe planetă. Eu mă simt perpetuu ca și cum aș fi într-o încăpere plină de lume, chiar dacă sunt singură în garsonieră, pentru că perpetuu piuie, zbârnâie sau face ping câte ceva, sugerând că cineva îmi pretinde fioros atenția.

Sună-ți familia de pe laptop, gătește cu mama ta, joacă jocuri online cu frații, urmărește meciul în shared view cu taică-tu. O să juri că ești cu ei.

Dar dacă ții neapărat să ai suflete în jur, adună pisoi de pe stradă. Îi văd zilnic, rupți de frig, le dau să mănânce, și aș vrea să-i adăpostesc, dar nu am unde. O casă cu pisici e o casă plină de viață și veselie. Ia un laser pointer, câteva cutii mari cu pliculețe umede de la Lidl și nisipul lor imens de 10 kg. Fă-le litieră dintr-un lighean vechi. O să uiți termenul singurătate instant. Pisica își ia o marjă de timp să fie sigură că te place, dar odată ce a decis că te iubește, îți va oferi cea mai profundă și totodată capricioasă relație a vieții tale.

Și da, și eu fac Crăciunul singură, dar uite diferența:

Eu mă plac. Chiar mă plac. Chiar îmi surâde ideea unui Crăciun singuratic, pentru că îmi place al naibii de mult de mine și mă distrez cu mine. Plus că am un motan simpatic care se bagă sub plapumă ca omul.

Sper că ți-am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Membru AUR says:

  Sug pula.

 2. O sa fie bine:) says:

  Si eu sunt in aceeasi situatie, am stat in casa tot anul si te incearca multe trairi. Eu sunt o fire independenta si de multe ori prefer sa stau singura in casa decat sa pierd timpul cu oameni cu care nu am mare lucru in comun, dar asta nu inseamna ca nu duc dorul legaturilor de suflet, intimitatii.
  Eu planuiesc sa fac prajiturele, vin fiert, sa decorez putin locuinta ca sa simt cat de cat atmosfera de craciun si o sa contactez persoanele dragi. Daca sunt harnica sper sa termin de impletit fularul si din cartile incepute.

 3. Ana G. says:

  Las și eu aici o “cugetare” : e mult mai plăcută și mai puțin apăsătoare singurătatea de una singură, decât singurătatea în doi. Deci, bucură-te dragă X de singurătarea ta și urmează sfaturile înțelepte ale Lorenei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading