Meciul dintre Nicușor Dan și Firea e absolut irezistibil

Ați chemat vreodată meseriaș să repare ceva prin casă? Invariabil, ați auzit fraza: Cine v-a făcut aici?? Și-a bătut joc de dumneavoastră, habar nu are meserie sau v-a luat de… ăhm, mă scuzați, fraieră.

Știu, faptul că multă lume din lume moare de frig în București și încălzește apă la oală ca bunica lui Ștefan Cel Mare nu e deloc amuzant. Dar modul în care Nicușor dă vina pe Găbița, că a lăsat crimă și petrecanie în urmă, iar Găbița spune că Nicușor a luat șpagă de la ELCEN să o acuze pe ea e curat Caragiale, monșer, să mă-ngropi.

Avem 6 săptămâni de când încercăm să ținem pe linia de plutire un oraș făcut praf și să punem bazele dezvoltării…

Posted by Nicușor Dan on Sunday, 13 December 2020

Și regina sârmei:

Frigusor Ban a scris o compunere dictatā de baietii bogati de la ELCEN. Nu explica de ce traim cea mai mare criza in…

Posted by Gabriela Firea on Sunday, 13 December 2020

Bine, remarcăm că atât Nicușor, cât și Clotilde se confruntă cu aceeași problemă. Facturi neplătite din urmă. Și în mod miraculos, furnizorii s-au săturat de facturi neplătite și au început să nu livreze exact la schimbarea puterii, ceea ce ne face să deducem fie că

a) Neplata facturilor venea la pachet cu niște șpăguțe, să închidă niște băieți ochii la sumele care se tot adună. Și șpăguțele respective n-au mai venit, iar creditorii și-au amintit brusc că există datorii de sute de milioane și că își  vor banii ACUM, dacă se poate chiar ieri.

b) Niște băieți de la PSD îi strângeau intens de coa**ste pe niște băieți de pe la Elcen, respectiv Romprest, să continue să furnizeze chiar și în condiții de neplată, și odată cu schimbarea primarului, elementul de șantaj a dispărut. Şi cu coa*** proaspăt regăsite, furnizorii au început să ţipe foarte tare că îşi vor banii acum, instant, pe toţi deodată, altfel piua. Ceea ce ne face să suspectăm că avem tot o formă de partizanat.

*

Poanta cea mai tare pe care vreau s-o subliniez, însă, e infantilismul liniei de apărare a Firei. “păi, ăla a zis că vă dă căldură din prima zi, de ce n-o face? lololol. V-a mințit în campanie. Uite, nu vă dă căldură. Țeapăăăăăă.”

Bine, dar tu n-ai plătit facturile.

“Acum, nu eu sunt subiectul, discutăm despre cum Nicuşor nu vă dă căldură, deşi a zis că vă dă! Ţeapăăăă! #Dreaptaaducefrigşigunoaie.”

Cum le aducem noi, dacă tu eşti cea care n-a plătit facturile din mezozoicul târziu?

“Plătit, neplătit, aţi avut căldură şi apă?”

Sincer, în ultima toamnă târzie, nu prea.

“Pfff, Nicuşor e de vină”.

***

Că încrederea lui Nicuşor din campanie legată de faptul că va da de cap foarte repede cercului de influenţă şi corupţie pesedistă denotă o doză bună de naivitate? Lol, de acord. Poate că Firea n-a pornit la transferul de putere un număr interminabil de procese în instanţă, ca Donald Trump, dar a pornit toţi bolovanii datoriilor neonorate, ale influenţei neoficiale şi ale sforăriilor. Prea s-au făcut şi furnizorii ăia mai catolici decât papa, de la un conducător la următorul.

Oricum, dacă am fi avut un Caragiale azi, şi ar fi luat notiţe de la schimbul de mu** între Nicuşor şi Găbiţa, ar fi dat o schiţă superbă, cu nimic mai prejos faţă de cele pe care le ştim deja.

Dovadă că nimic nu evoluează în ţara asta. Doar cearta se poartă pe Facebook, nu în Răcnetul Carpaţilor.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: