Mi-am dus părinții la sala de divorțuri

Sunt multe satisfacții ale muncii de creator de content online. Sunt cele materiale, când cineva alege să investească financiar în contentul tău. Sunt cele de vanitate, când ești lăudat de oameni pe care îi respecți. Și sunt comentariile geniale, care uneori oferă o soluție simplă și la îndemână pentru o problemă cu care se confruntă mulți dintre noi.

Azi, părinții intruzivi, care își fac fetele să se simtă prost pentru că acestea nu se grăbesc să se mărite.

Cristina Silaghi e avocat la Timișoara. Și a postat următorul comentariu:

Uneori, presiunea atinge cote incredibile. Știu femei ok, cu joburi bune, cărora le era groază să își sune părinții să întrebe ce mai fac, că ăia mereu le făceau să plângă la telefon, din cauză că nu erau căsătorite. Le ziceam să nu mai sune un timp și ziceau că atunci sunau în disperare părinții, până răspundeau. Apoi, tot ei se mirau și criticau când ele se căsătoreau cu primul care le cerea, erau nefericite și, după un timp, divorțau. Atunci, refrenul se schimba în: “trebuia să găsești unul mai bun” sau “trebuia să ții de căsătorie, că și eu am îndurat cu tac-tu/mă-ta, dar nu am plecat”. Groaznic si toxic.
La mine punctul maxim al bătăii de cap a fost la 29 ani. După o cină în familie de sâmbătă în care m-au zăpăcit, m-am dus cu amicii la disco cu scop de dans, calmare și eventual agățat. Dar dau de fostul care îmi reproșează că mă țin după el, la disco la mine în cartier. Trebuia să îl înjur direct, dar pe vremea aia încercam să mă port “ca o doamnă”, așa că i-am zis vreo două politicos și m-am dus să mă anesteziez cu un Long Island Ice Tea.
Cu mintea mea de acum, îi dădeam JET direct și nu-mi chinuiam ficatul pentru tâmpiți. Dar, după Long Island, mi-a venit o idee genială.
În lunea aia, mi-am luat părinții la serviciu si i-am lăsat în sala de divorțuri niște ore, până mi-am făcut treaba la alte săli. Ei locuiau lângă o biserică populară și vedeau mereu nunți drăguțe, alaiuri fericite, etc. Acum au văzut și partea urâtă, divorțuri și partaje, unde ajung 50% din alaiurile vesele de nuntă. Și-au găsit acolo și niște vecini de vârsta lor care i-au întrebat conspirativ: “Și voi?!”. Lol.
De atunci, m-au lăsat în pace. După pandemie, publicul va putea din nou asista la ședințe de judecată publice, sunt foarte instructive unele. Iar colegele mele au evoluat de la “vai, nu te mai măriți?!” la “ce deșteaptă ai fost că nu ai făcut-o”. Le raspund că nu am fost deșteaptă sau proastă. Dacă dau de unul să îl iubesc cu adevărat, îl iau, dacă nu, nu, sunt ok și singură.
Excelent. Să iei părinții care îți știu binele mai bine decât ți-l știi tu și să-i duci să se uite cum se țigănesc în partaje divorțații. EXCELENT.
Și, poate că, o dată cu ei, se duc la sala de divorțuri și romanticele din poșta redacției, alea cu “dacă stau în cap, rotesc beţe cu farfurii în mâini şi hula hoops pe picioare, şi mai şi aplaud din urechi, oare gigel ăla care mă ignoră şi se dă la toate c**vele o să mă iubească???”. Spoiler alert: Nu.
***
Şi legat de “Ce deşteaptă ai fost că nu ai făcut-o”, o aud des. Exact de la ăia care mă frecau la icre agasant că fără un tovarăş de viaţă, viaţa e pustiu, şi că o să-mi pară rău. Cui îi pare rău să-şi vadă casa plătită cu chiu cu vai în rate pe secţiunea de vânzări imobiliare, pentru finalizarea partajului? Nu mie, baby. Not f***ing mie.
***
Şi când îmi mai zice mama: Tu ai avut noroc în viaţă, n-ai nimerit un bou ca taică-tu.
N-am nimerit un bou ca tata??? Lol. Am întâlnit boi de cel puţin o sută de ori mai boi. Diferenţa e că eu am văzut materialul bovin de la prima interacţiune şi nu mi-am complicat inutil existenţa. Cu unul ca tata nici măcar n-aş fi schimbat numere de telefon, d-apăi să mă mărit cu el şi să-i torn şi plozi. Şi culmea, tata ştie. De aceea îmi vorbeşte cu mai mult respect decât oricărei alte femei pe care o cunoaşte.

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. fifti says:

    “…unde ajung 50% din alaiurile vesele de nuntă”. 50 la sula. de unde ati luat procentajul asta, din american, din suedia?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: