Părul de pe craci ca expresie a emancipării

Ieri seara, internetul făcea ca trenul pe șine cu privire la o domnișoară. Aceasta a postat pe contu-i o poză cu cracii la vedere, mai păroși decât pădurile ardelenești înainte de Verestoy, și o inscripție în care ne explica cum decizia de a se lăsa flocoasă e o expresie a emancipării, a libertății feminine, a whatever.

Probabil că vă așteptați ca eu să o apăr.

În fond, nu permit niciunui mascul să mă jignească, sau să-mi jignească cititoarele. Vă școlesc mereu să vă educați, să fiți prudente, să nu vă lăsați șantajate și umilite, să nu cedați trucurilor penibile care să vă aducă în situații pe care nu le doriți, să fiți propriile voastre stăpâne, să nu pierdeți niciodată controlul financiar, să aveți mereu prieteni alături și așa mai departe.

Da?

Da.

Apoi, cred că oricine are dreptul să-și lase o floacă cât casa poporului, dacă așa se simte bine. Cred că poți să îți faci tatuaje și pe borta fluturașului, și în talpă, și în nară. Cred că poți să-ți vopsești părul curcubeu, să porți rochii de carne ca Lady Gaga, să faci sex cu exact cine te bucură, să fii director sau căutător prin tomberon și nu e treaba nimănui să te judece.

Nu cred în feminitate blajină și bovină, nu cred că au dreptul masculi cu care n-ai nici o treabă – sau chiar cu care ai –  să țipe la tine că ei nu te-ar f, sau să îți explice cineva ce nu face și ce poate face o femeie.

O femeie poate face tot ce vrea fluturașul ei, și toate refuza tot ce vrea fluturașul ei.

Că e un om liber.

DAR.

Dar cu tipa asta am o problemă.

Și anume:

Că tu te porți bărboasă pe persoană fizică e problema ta. Și n-are nimeni de ce să te latre.

Dar în secunda în care te dai bărboasă în numele libertății feminine, minimalizezi și duci în ridicol exact noțiunea de libertate feminină.

Nenumăratele femei care au fost arse pe rug în Evul Mediu pentru erezie și sau presupusă vrăjitorie, pentru că aveau o personalitate proprie.

Marșurile de sufragete care luptau pentru dreptul tău să îți exersezi opțiunea politică și să alegi un om care să te reprezinte.

Femeile – și bărbații – care au luptat pentru dreptul tău la educație și la un loc de muncă.

Oamenii care, și în zilele noastre, fac activism ca tu să nu fii tratată discriminatoriu doar pe baza posesiunii de vagin.

Toate mamele care, după naștere, caută să fie oameni compleți și să echilibreze îndatoririle de părinte cu împlinirea umană a unei cariere, și nu au nici o secundă liberă.

Toate eforturile de educare a adolescentelor și prevenirea sarcinilor la minore.

Tot ceea ce contează cu adevărat pentru ca o femeie să trăiască cu demnitate și integritate între semenii ei.

Să te lauzi că expui floci pe net în numele feminismului e o jignire pentru orice femeie. Așa cum să expui, habar n-am, muci în nas pe net pentru drepturile persoanelor de culoare ar fi o jignire pentru acestea. Să expui, habar n-am, hemoroizi pentru drepturile persoanelor LGBT e o batjocură evidentă din avion. Și așa mai departe.

Drepturile omului sunt un lucru sfânt și nobil. Să le murdărești cu genul ăsta de exhibiționism mi se pare o bătaie de joc.

Vreți să arătați ca extraterestrul ET?

More power to you, și vă jur că nu voi veni să vă spurc în comentarii. Dar asumați-vă: “arăt ca ET pentru că așa binevoiește mușchiul meu”. Nu în numele unor lucruri nobile, serioase, obținute cu greu, și pe care încă și acum le contestă fioros retrograzii, mișcarea alt-right, coaliția pentru familie și așa mai departe.

Să presupunem că eu aș veni din spațiu și aș ateriza pe pământ. Și aș vedea situația asta.

-Ce-a vrut femeia?

-Libertate.

-Și la ce a folosit-o?

-Să-și lase floci lungi pe craci și să se laude cu asta pe net.

-Mmmm, nasol, poate că nu are o aptitudine de decizie atât de bună pe cât credea că are.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. ana says:

  well, postarea ei arata tocmai faptul ca o femeie nu are inca voie sa fie cum vrea ea. Trebuie sa fie musai epilata, ca asa e conditionarea culturala impusa de barbati. ca si femeile sunt de aceasta parere e inca o dovada ca libertatea femeii se opreste unde vor altii.

  • Lorena Lupu says:

   Libertatea umană în general se oprește unde vor alții. Mi-e silă de pilozitate expusă public, indiferent cui aparține. Și de când a ajuns floaca un motiv de laudă?

 2. Laura says:

  Bine scris.
  Faptul ca nu am chef sa ma machiez azi e alegerea mea personală si nici o legătura cu drepturile câștigate atât de greu secolul trecut si care trebuie menținute printr-un efort la fel de mare.
  Pentru mine personal discuția merge mai departe; găsesc la fel de deplasat ca după atâtea eforturi, din partea femeilor si bărbaților deopotrivă, de a avea drept de vot si de oportunități egale pe piața muncii, se găsesc unele care sa creadă ca dreptul de a vota sau munci este o opțiune care tine de starea vremii.

 3. Ratacind pe net says:

  Poate ca mai trebuie si barbatii sa inteleaga ca femeile au par pe corp in mod natural. Just saying. Ca prea multi traiesc in lumi paralele, total rupte de realitate, indopati cu poze trucate in draci.
  Oricat de gretoasa ar fi expunerea de par corporal in public, mie personal mi se pare mai gretos acest DOUBLE STANDARD. Femeile sa fie impecabile, barbatii sa umble cu padurile pe ei fara sa provoace greata, ca asa e ‘normal’. Poate ca ar trebui sa faca si femeile mutre scarbite cand vad parosenii masculine si sa comenteze in greata cand pune un primitiv poze cu el plin de flocosenii.

  • Lorena Lupu says:

   în cartierul bucureştean în care trăiesc eu, văd din ce în ce mai mulţi bărbaţi la pensat, la coafor şi fără păr pe braţe. deci se pare că bărbaţii chiar fac eforturi să nu mai umble cu pădurea pe ei. cel puţin unii.
   şi nu e mai fair să ceri iubitului tău să se epileze, decât să laşi tu păr pe tine să demonstrezi egalitate?

 4. Laura says:

  Din nou, egalitatea in drepturi nu are legătura cu exprimarea unor preferințe de pilozitate.
  Bărbații si femeile sunt diferiți biologic- nimic de dezbătut aici, e o evidența si ambii sunt mamifere, deci par pe corp. Fiecare deci e liber sa își exprime preferințele cu vizite regulate la cosmetica, sau fără. Si daca exista bărbați care nu știu asta, nu știu de ce exista femei care stau cu ei in loc sa le pună in mâna un atlas de biologie si sa plece.
  Dar discuția despre doamna in cauza era in legătura cu actul ei de expresie a esteticului ca o acțiune de expresie a dreptului de egalitate in oportunități a femeilor cu bărbații.
  Ceea ce este o gravă lipsa de logica si un afront adus celora care și-au sacrificat viața pentru acest drept.
  Q.e.d.

 5. Ratacind pe net says:

  @Lorena si Laura. Stiu, discutia era despre tipa cu pricina care a ales felul asta de asa-zis protest. Genul: Voi sunteti badarani si neingrijiti, uite ca pot sa fiu si eu. Egalitate in badaranie.
  E enervant totusi ca inca sunt putine care sa le explice babuinilor ca parul pe corp (plantatie de marar) e repulsiv si la barbati (unless that’s your fetish), stau cu ei si nu cracnesc. Pana mea, poate nu vad eu schimbarea decat in doze mici si ii observ mai mult pe cei ramasi in urma. Pentru ca sunt inca multi care fac crize cand e vorba de par la femei, cand ei sunt niste animale preistorice de care a facut misto evolutia.

  • Lorena Lupu says:

   atunci să rezolvăm problema la modul curăţenie pentru toată lumea, nu bădărănie pentru toată lumea, ce zici?

 6. Laura says:

  Haha, get your wax away from my man, thank you. Imi plac bărbații cu mocheta pe piept si barba de 3 zile, îngrijiti si care miros bine.
  Pe de alta parte bărbații sunt pedepsiți suficient de mama natura in zona capilară, așa ca nu îmi fac griji in a destepta babuini.
  Rolul meu in viața nu e sa deștept sau sa civilizez animale- prefer sa acord timpul oamenilor care merita. Pur si simplu evit specimene cu conceptii de Neanderthal (bărbați si femei deopotrivă).
  In concluzie fiecare face ce vrea si e liber sa se înconjoare de cei care ii împărtășesc preferințele estetice sau morale.

 7. Ratacind pe net says:

  @Lorena: Hehe, suna bine utopia :))
  @Laura: ‘My beef’, (dupa ce am citit blogul parosului care o critica pe paroasa..funny) era cu aia care fac scandal dar nu se uita la ei. Personal mi se pare ipocrizie. Ca grasii slinosi care injura grasele.
  Zici ca eviti neanderthalienii, insa, din experienta mea, astfel de specimenele nu inteleg evitarea. O considera acceptare tacita si prind curaj. Dar presupun ca asta e o discutie pentru alta data, zic sa n-o mai lungim.
  Pace!

 8. Kathy Bates says:

  Ratacind pe net: bădăranii și neîngrijitele în sensul de Pornhub al termenului, nu așa cum poți întâlni într-o piață aglomerată duminica. E o mare diferență între o femeie care arată murdară sau neîngrijită temporar, cât să se facă o filmare, și una care e chiar așa.

  Era un brazilian care se dădea mare filantrop, tata răniților ș.a.m.d. Și pune tipul o serie de poze cu o femeie în zdrențe jegoase. Și o poveste. Că aia e o cerșetoare, că el i-a dat de pomană haine și bani, că a ajutat-o să se angajeze la Rematul lor.

  După cum arătau pozele, la ei prin favelas aurolacele au dinții sănătoși, albi și curați, și unghiile tăiate… 😀

 1. December 30, 2018

  […] pare că a început să plouă din nou cu comentarii la textul meu despre domnișoara care expunea păduricea pe net în semn de feminism. Și vom numi asta feminizm, ca să existe o distincție […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading