Temeri

Îmi e frică de dentist. Şi de păianjeni. Şi de cărăbuşi de mai. Şi de gesturile prea violente. Şi de oameni care nu îmi respectă spaţiul intim. Şi de serile în care nu pot să adorm. Şi de oamenii în vârstă împietriţi în prejudecăţi (de cei liberi la minte nu!) Şi de proiectele despre care nu ştiu foarte sigur cum vor ieşi. Şi de maşinile care vin în viteză spre mine pe stradă. Şi de coridoarele întunecate. Şi de câinii vagabonzi cu spume la gură. Şi de visele cu Michael Jackson, pe care le-am avut fără încetare, noapte de noapte, de când a murit. Şi de ziua în care motanul meu va muri. Şi de acele zile în care mă trezesc obosită, fără chef de lucru, sau lipsită de inspiraţie. Şi de acele zile în care am prea multă treabă, şi simt că mă transform încet, dar sigur, într-un robot. Şi de momentele în care simt că un lucru mă depăşeşte. Şi de momentele în care descopăr că un pantalon care îmi era larg se încheie mai greu: îmi pierd pe loc pofta de mâncare.

Şi, mai presus de toate, de oamenii care mă iubesc mai mult decât trebuie.

…dar am râs ca nebuna de această postare, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

29 Responses

 1. thecreatrix says:

  Mie mi-e teamă de un singur lucru: să nu o iau pă ulei, chestie care mi s-a mai intâmplat în trecut. Incolo, să vină bolili, noi să fim sănătoşi.

  Multumesc de “pingback”, Lorena.

 2. Lorena Lupu says:

  păi nu, că dacă nu îmi ridicai moralul ieri seara, nu îţi dădeam nici un pingback. 🙂

 3. drawforjoy says:

  Mie imi e frica de frica.

 4. Lorena Lupu says:

  Poate şi fricii îi e frică de sine.

 5. drawforjoy says:

  Si daca fricii i-ar fi frica de mine?
  Atunci m-as simti si eu bine.

 6. boladenieve78 says:

  da’ de oamenii pe care ii iubesti mai mult decat trebuie, nu?

 7. Lorena Lupu says:

  drawforjoy: dacă fricii i-ar fi frică de tine, atunci nu ai mai avea-o.

  boladenieve78: dacă ai şti ce autocontrol mi-a crescut o dată cu vârsta şi experienţa… nu, nu îmi mai e frică de propriile sentimente. ştiu să le ţin bine sub frâu. şi ştiu că le transpun în rondouri capricioase, respectiv bătăuşi de câmpi.

 8. racusoara says:

  Sa vedem…la dentist subscriu (ze horror!), mi-e frica de lilieci, de fluturi (p-asta n-o intelege nimeni), de intuneric, usor de inaltime, de a purta articole vestimentare stranse pe incheieturi sau pe gat, de oameni care se cearta in jurul meu (nu suport atmosfera tensionata intr-o incapere) si mai ales de a ma certa eu cu altcineva, indiferent ca e vorba de mama sau de vanzatoarea din colt (vreau extrem de mult sa fac asta uneori, dar mi se pune un nod in gat si sfarsesc prin a tacea). Mi-e frica de oamenii reci, pe care nu ii inteleg. Mi-e frica de situatii penibile, si de caracteristica umana de a proiecta asupra altora calitati pe care si-ar dori ca acestia sa le aiba. Lista ar putea continua, sunt o persoana foarte fricoasa :D.

 9. xxl says:

  Of, ca de multe ti-e frica!
  Ia de la Nichita:
  Frica
  Eu as putea s-o omor
  cu o singura lovitura
  Ea rade spre mine ,
  ea surade
  Ea ridica spre ochii mei
  ochii ei stralucitori
  Ea intinde mana spre mine ,
  ea scutura surazand , razand
  pletele negre .
  Dar eu as putea s-o omor
  cu o singura lovitura .
  Acum , ea incepe sa spuna cuvinte
  suave , naive , de joc .
  Se uita curioasa la mine ,
  se incrunta o clipa
  si iarasi
  surade , rade .
  Se uita in ochii mei ,
  cu ochii ei lucitori
  In timp ce eu o contemplu
  si as putea s-o omor
  cu o singura lovitura .

 10. Lorena Lupu says:

  răcuşoara: în primii 25 de ani am avut şi eu scrupule legate de pizduială. trec.

  xxl: nu, nu văd rostul bravurii. deşi… vorba lui sesame street, citat din “The King and I”:

  [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EvvAl9VNfyo]

 11. mihaela says:

  Of, Lorena, cum ai pus tu cuvantul si pe temerile mele… La dentist subscriu – si ma duc chiar azi, nu mai am loc de intors – si la paianjeni si la carabusi. In rest, mi-e teama cel mai mult de oamenii prosti!

 12. Să ştii că uneori e teribil să ai cu o teamă mai puţin. Uite, eu de pe 25 iunie încoace am cu o teamă mai puţin şi nu-mi doresc decât să fi continuat să trăiesc cu ea.
  Începe să-mi fie teamă de ziua în care o să îmi pierd anumite temeri.

 13. Lorena Lupu says:

  mihaela: mult curaj îţi doresc.

  dreamingjewel: dezvoltă, te rog. 🙂

 14. Păi e simplu: trăieşti cu teama că cei la care ţii vor muri (fie că sunt părinţi, prieteni, iubiţi sau idolii nu-numai-adolescenţei tale). Şi vine o zi începând cu care nu mai ai cum să te temi că vor muri şi asta este ziua în care ei chiar mor. N-ai vrea, în ziua aia, mai degrabă să continui să veghezi asupra lor cu îngrijorare decât să trebuiască te împaci cu lipsa lor?
  Eu mă mai tem să nu mă transform, pe nesimţite, în soiul de persoană placidă, blazată, preţioasă, indiferentă sau ticăloasă pe care acum aş detesta-o. Şi ăsta e un soi de teamă pe care nu vreau s-o pierd, pentru că asta s-ar întâmpla, probabil, în ziua în care aş deveni soiul ăla de persoană. (Să te schimbi, de-a lungul vieţii, e inevitabil dar ideea e să evoluezi, nu să involuezi).
  Sigur că sunt şi temeri pe care ar fi mai bine să le pierzi: alea care te împiedică să mergi înainte, să faci ceva ce îţi doreşti foarte tare.

 15. Si mie mi-e frica de certuri; de esecuri; de clacat de la prea multa oboseala; de faptul ca as putea sa fiu penibila sau neinteleapta; de oamenii reci- “antipufosi”, asa le zic eu; de cei care-si prezinta propria viziune despre lume ca fiind “normalitatea” si vor cu orice pret sa mi-o bage pe gat.

 16. Lorena Lupu says:

  dreamingjewel: mare dreptate ai.

  raluca: mie nu îmi mai e frică nici de certuri, nici de eşecuri. i got used to both. 🙂

 17. Cum ai reusit? 🙂

 18. limpede says:

  Şi, mai presus de toate, de oamenii care mă iubesc mai mult decât trebuie
  Te temi de dezamagirea lor daca ar afla (simti)ca te iubesc mai mult decat trebuie?
  Trebuie de aici poate fi inlocuit cu merit?
  Noi il iubim pe ceilalalt si in functie de cat simte masuratoarea noastra interioara ca merita dar uneori iubrea noastra e mai mult decat poate duce celalalt.
  De asta te temi? Sa nu fie iubirea lor mai mult decat poti duce?

 19. Lorena Lupu says:

  OK, rectific: Şi, mai presus de toate, de oamenii care mă iubesc mai mult decât pot eu suporta.

 20. forevergreen says:

  De dentist daca ti-e frica inseamna ca nu ai intalnit pe cel mai bun. Am eu unul care e sot de actrita, e cel mai bland om din lume 🙂
  Daca vrei, ti-l recomand cu draga inima!
  Mie de reptile, de gandaci si de tunete mi-e frica. Dar nu inteleg de ce ti-e teama de cei care te iubesc…?

 21. cutza40 says:

  Mie mi-e frica rau de dentist si de ginecolog. Mi-e frica de raceala si rautatea oamenilor. Mi-e frica , dar imi fac curaj, na!!!!!!!!

 22. mie imi este frica de faptul ca psdul nu se va reforma vreodata

 23. KingSnake says:

  Mie mi-e frica de indiferenta. A mea.

 24. matinight says:

  există sesquipedalofobia, adică frica de cuvinte lungi. mno, eu mă întreb, cum îşi manifestă sesquipedalofobii frica, dacă nici măcar nu o pot rosti?! cum zic ei de ce le e frică? 🙁

 25. ana says:

  ai dreptate la faza cu oamenii, prin natura meseriei ai ales sa te expui, iar daca la o critica te repliezi si manifesti intr-un fel, la curentii pozitivi incarcatura e coplesitoare, claustranta la un moment dat, te conditioneaza subtil. imi imaginez ca e un cerc vicios placere-datorie

 26. Lorena Lupu says:

  ah, nu băga în seamă postarea asta, am scris-o într-un moment de panică.

 27. DAN says:

  DACA TI-E TEAMA DE GINECOLOG.DU-TE LA CONSULTATIE INSOTITA DE PARTENERUL DE VIATA….IA-L CU TINE IN CABINET CHIAR SI IMPOTRIVA VOINTEI MEDICULUI….SOTIA MEA ASA FACE….SI,ASTFEL, CU MINE LINGA MASA DE CONSULTATIE E LINISTITA SI RELAXATA….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: