Am fost bruscată ieri în Lidl

De obicei, când fac cumpărături la Lidl, mă duc la zona de self check out, unde mă descurc singură şi nu mă agasează nimeni. Dar ieri, jumătate din magazin era la reducere, pentru că urmau zile libere şi multă marfă ar fi expirat, drept care, am luat-o pe la case. Pentru că, la Lidl, reducerile sunt introduse de personal, iar personalul nu staţionează niciodată în zona de self check out. Te milogeşti de lume să zică unui angajat să te ajute şi pe tine.

Cum butonam pe mobil, încercând să deschid aplicaţia, pentru că semnalul nu era foarte bun – zici că încercam să prind bulgarii pe vremea lui Ceauşescu – s-a luat de mine un beţiv vulgar şi dezgustător, care avea asupra lui un singur produs: un pet de plastic de vin, din care băuse jumătate în incintă. A început să mugească la mine: Da’ grăbeşte-te, fă, ce stau toată ziua după c*** tău??

Mie mi-e relativ uşor să intru în Vadim Tudor style şi să-i iau morţii în pomelnic. Dar era un loc cu pază proprie, taman de aceea am presupus că oamenii sunt acolo să rezolve incidente.

-Pazaaaa! am chemat.

-Ce-ai, fă, eşti drogată? Drogato!

Casiera a încercat să intervină, dar era o femeie liniştită, cu o voce calmă. Gigel beat muci nici n-o auzea, d-apăi s-o şi bage în seamă:

-Domnule, nu e normal să vorbiţi aşa cu clienta din faţa dumneavoastră. Nu e vina ei că merge netul greu.

Dar în gigel se umflase tărâţa, că aşa li se pune alcoolicilor pata, şi insista:

-Drogatooo. Drogatoooo. Să vezi ce-ţi fac.

-Pazaaaaaaaaa!!! am mai strigat eu o dată.

Gigeii complet inutili care luau salariu doar să facă figuraţie pe la colţuri ignorau situaţia.

Repet. Să-mi fi pus mintea cu dobitocul, îl călcam pe cap de făceam model de creieri pe podeaua magazinului. Dar de ce să iau EU amendă pentru tulburarea liniştii publice, când beţivul era cel care căuta scandal, nu eu?

Printre porcăielile dobitocului, încercările casierei de a-l invita să înceteze şi turbulenţele netului, s-a scanat aplicaţia, s-a scanat şi cardul şi am început să-mi încarc marfa. Ăla şi-a plătit petul pe jumătate băut de poşircă la vrac, şi în loc să se care naibii, insista să mă frece la icre:

-Asta e drogată, domnule.

Între timp, adun marfa şi mă duc eu la nenea de la pază care se holba ca un turist japonez la o statuie europeană celebră.

-Domnule, individul ăsta mă jigneşte de minute bune, mă agresează verbal şi chiar nu interveniţi nici unul?

-E drogată, e drooogatăăă.

Insista beţivul. Pe care vedeai de la o poştă că e beat praf.

Şi ce face gigel de la pază?

Începe să-i explice boului beat, iniţiatorul situaţiei:

-Nu e, domnule, drogată, e doar nervoasă.

-Ceeee? m-am enervat eu. Chem paza de zece minute pentru că imbecilul ăsta beţiv mă tot insultă, iar dvs., în loc să interveniţi şi să-l scoateţi în şuturi în incintă pe acest element turbulent, mă justificaţi pe mine în faţa lui? Ce e cu misoginismul ăsta? Un cretin atacă o femeie, şi în loc să punem cretinul la punct, scuzăm femeia că nu e drogată??? Când cretinul e vizibil beat rangă?? Ce rost aveţi în acest magazin, pentru ce luaţi un salariu?

La faza asta, beţivul dă să mă apuce de tricou, la care eu îi şuier:

-Băi, rahatule jegos, îndrăzneşte să pui mâna aia murdară pe mine, ţi-o rup din cot şi îţi mai şi dansez manele pe ea. Dacă paza e degeaba în magazinul ăsta, sun direct poliţia.

-Nu suni la nicio poliţie, insistă ăla.

-Ba o sun, în morţii mă-tii de jeg. Uite, bă, 1. 1. 2. Le spun că s-a luat un căcat beat în coadă la Lidl de mine şi paza nu face nimic. Te testează pe tine de alcool, pe mine de droguri şi ai belit-o, mizeria pământului.

La faza asta, beţivul a tulit-o brusc spre ieşire.

-Ăsta nu la poliţie trebuie să se ducă, ci la Bălăceanca direct, a intervenit un domn mai în vârstă care venea mai din spate. La Bălănceanca, măăă, a strigat după individ. Tăicuţule, se vor lua mulţi ca ăştia de tine în viaţă, că eşti frumuşică. Nu pune la suflet.

Eu fără machiaj am un aspect de puşti, şi mă şi îmbrac sport, de aceea, domnul avea impresia că stă de vorbă cu o copilă inocentă, nu cu cea mai târşâită de idioţi autoare a netului românesc. Probabil că nu avea nici ochelarii la el.

Dar acel “tăicuţule” m-a topit. Omul era mai mult ca sigur tată, poate chiar bunic, iar copiii şi nepoţii lui habar nu aveau cât erau de norocoşi să audă “tăicuţule” în fiecare zi.

-Mulţumesc frumos.

-Poţi să te duci acasă, tăicuţule, sau eşti speriată? Să nu te aştepte ăla pe undeva?

-Ar fi cea mai proastă idee din viaţa lui să facă asta, la cât e de beat şi la cât sunt eu de nervoasă. Mulţumesc frumos, sunt în regulă. Iritată, dar în regulă.

-Nu-i băga în seamă, tăicuţule, ăştia atâta pot. Să înjure şi să se dea mari. Atât îi duce pe ei capul.

(Lol, ar trebui să-mi vezi secţiunea de comentarii.)

-Mulţumesc frumos. N-am nimic, nu m-a atins, nu m-a traumatizat, doar m-a scos din sărite.

Omul a salutat şi şi-a văzut de drum.

Dragă Lidl,

Ai o problemă de securitate. Ai nevoie să le ţii un training celor de la pază, legat de modul în care să intervină când un individ aflat în stare vizibilă de ebrietate creează probleme unei persoane care îşi vede liniştită de treaba ei.

Eu nu te reclam la OPC.

De această dată.

Dar pe ce am eu mai sfânt, dacă o singură dată un cretin se leagă de mine în incinta ta, şi paza NU intervine, şi nu doar că nu intervine, dar îi justifică cretinului că eu nu aş fi ce aberaţie emană ăla că aş fi – drogată în acest caz – nu există instituţie de control şi autoritate de stat la care nu te voi plimba, să dai explicaţii şi amenzi.

Dacă ajung să mă apăr singură la tine-n incintă, ca şi cum eram pe o alee întunecată din zona retrocedată la IOR, în timp ce paza se uită tâmp şi bovin, avem o problemă.

La mine pe wall, ştiu să trimit beţivi agresivi în morţii lor şi în vaginul mamei lor c***e.

La tine în incintă, eu ar trebui să fiu un client respectat şi protejat. Să îmi văd liniştită de băgat bani în buzunarele tale, în timp ce tu înlături elegant dar eficient rahaţi care fac circ din nimic. Şi care consumă jumătate din petul de băutură încă din magazin, să nu cumva să se răcească până afară.

Pentru verificări: incidentul a avut loc în Lidl Rebreanu, sâmbătă, 23 aprilie, în jurul orei 12.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

  1. cos says:

    Cred ca poate ar fi bine sa faci o sesizare pe lidl.ro , de obicei chiar sunt oameni care sa se ocupe acolo de probleme, si eventual un review pe google maps la fix magazinul in care ai avut problema. In plus si un mesaj pe Facebook Messenger la pagina Lidl. Nu cred ca mai ai ce castiga, dar macar poate scade sansa sa se mai intample asta altor persoane in viitor. De obicei corporatiile nu vor o imagine negativa ce poate fi rezolvata rapid cu mustruluirea gigelului incompetent, it`s bad for `bisnis`

  2. Andrei says:

    articolul ăsta public și distribuit e mai bun ca 10 reclamații.

  3. Madalina says:

    Nu Lidl e angajatorul agentului de pază, ci firma cu care are Lidl contract. Cred ca e SSG, cel puțin era acu ceva timp – și au tot avut bube (ce am auzit eu, legate de agresivitate și abuz de putere, gen, legat de parcari). Nu cred ca au în fisa postului protecția clienților, oricât de ciudat suna. E horror experienta ta, dar nu ma mir, dat fiind contextul (pregătirea deficitara a agenților de paza, în general, nu numai legat de training specific). Cel mai bine chemai politia, gândesc eu after the fact. Lua amenda dobitocul cel puțin pentru tulburarea liniștii publice. Pe de alta parte, sunt extrem de mulți bolnavi psihici periculoși care umbla netulburati printre noi. Magazinele nu au dreptul sa le restricționeze accesul (în caz ca a mai făcut chestii în magazin), firmele de paza au și ele limitările lor legate de legislație, politia la fel (presa a tot relatat pe subiect, știu și eu cazuri).

  4. Chiriac says:

    Lidl apelează la servicii de pază ieftine și, șoc și nu groază, inutile. Dacă vrei pază profesionistă, nu ai ce să cauți undeva unde prețurile-s foarte mici. Dacă se întâmpla asta în mega, sau chiar într-un mall, mai înțelegeam. Însă dacă îți place Lidl nu văd niciun motiv pentru care ai face o reclamație dintr-un incident minor. Te-a agasat un moșuleț alcoolic. Mergi mai departe, nu ai 15 ani

    • Lorena Lupu says:

      Nu tu dictezi altora cum să reacţioneze la hărţuire. Iar vârsta nu are legătură. E dreptul meu să fac cumpărături în linişte şi nu datorez trecere cu vederea pentru mârlăniile nimănui.

      • Chiriac says:

        Nu îți dictez nimic, îți sugerez doaf să te gândești la consecințe. Ce se poate întâmpla?

        1. Nimic
        2. Cumpără pază mai competentă și, implicit, mai scumpă. Adică și alimentele se scumpesc. Mie asta nu mi-ar conveni, nu știu dacă și ție.

        Vârstă are legătură, că moșii de tipul ăsta mai trăiesc 10-20 de ani și mor. Dacă era la 30 de ani și se comporta așa poate chiar erai în pericol. Așa, doar a fost o hărțuire complet neremarcabilă. Se întâmplă oricui în România, indiferent de oraș

        • Lorena Lupu says:

          Adică tu vii să-mi spui că siguranţa mea e irelevantă ca să umpli tu maţul ieftin? Cât de jigodie să fii?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading