Dana Budeanu promovează “spartul feţei”

Scoasă de pe Post de Pro TV, odată cu gunoiul sezonal, Dana Budeanu a ajuns, întocmai ca “influenceriţele” pe care nu ratează nici o ocazie să le spurce, vlogger autonom pe YouTube. Unul urmărit, dacă stăm să ne uităm la sutele de mii de vizualizări.

Partea cea mai amuzantă însă nu e cum această croitoreasă cu pretenţii, nostalgică după familia tradiţională şi bărbatul “mafiot”, ăla care nu face nimic în relaţie, dar se aşteaptă să fie slugărit pentru simplă deţinere de organ sexual protuberant, debitează o inepţie sinistră după alta. Partea amuzantă e cum ultima ei sesiune de aberaţii începe cu un eveniment destinat femeilor. Punctez, femeilor. Femeilor, a căror autoritate şi poziţie în societate o erodează prin tot ce debitează. Şi tot ea se plânge că persoana care face programări la eveniment e deranjată de cocalari. Damn right e deranjată de cocalari, pisi. Nu e nevoie de multă logică să te prinzi că, atâta timp cât discursul tău promovează interesele celei mai retrograde şi inepte clase a societăţii, ăia vor fi cei care vor vrea să te vadă. Şi tot ea: “Simt că nu v-aş suporta nici o secundă”. Obviously.

Dacă te-ar lua în bărbat aşa cum îi îndemni pe ei să-şi trateze partenerele, ai pleca plângând în pumni.

Cât de inconştientă să fii legat de propriul interes de business, dacă nu de altceva, să fii croitoreasă de dame, dar tot ce spui să fie în detrimentul clientelei tale, apoi tot tu să te plângi pe net că te caută doar bolovanii? Femei, sabotaţi evenimentele croitoresei. Să rămână cu bolovanii. Partea nasoală e că bolovanii la care încearcă să placă ea se îmbracă de la angro Europa şi nu-i vor da niciodată de lucru.

Am văzut azi un status al Corinei Băcanu, în care ne atrăgea atenţia că madam croitoreasa a trecut, în ultimul ei videoclip, la încurajarea violenţei domestice.

Statusul Corinei include şi o necesară sesizare la parchet. Pentru că ultimul lucru de care ţara asta ar avea nevoie ar fi încă nişte mârlănie şi brutalitate masculină.

“Dar de ce nu suntem respectaţi ca altădată?”

Pentru că unii dintre voi nu munciţi ca altădată, pentru că nu aveţi seriozitatea, disponibilitatea de a vă investi, aptitudinea de a construi şi capacitatea de a face lucruri să se întâmple a bărbatului de altădată. Bunicul meu şi-a construit casa de la zero. Respectul nu venea pentru că avea un organ atârnător între picioare, ci pentru că, prin munca lui, şi-a ridicat singur o casă. Era un  tâmplar bun, respectat şi solicitat, care a mobilat toate casele cunoscuţilor.

N-a avut nevoie s-o bată, s-o abuzeze sau s-o umilească pe bunică-mea să fie respectat. Deşi pe vremea aia nu i-ar fi reproşat nimeni dacă ar fi făcut-o.

Pur şi simplu, nu aveai cum să nu-l respecţi, prin a) cine era ca om b) ce ştia să facă c) calitatea, punctualitatea şi seriozitatea cu care îşi făcea treaba. Impunea respect pentru că era conştient de valoarea lui ca om, de valoarea serviciilor lui şi de tot ce avea de oferit.

Aceasta e, pe scurt, adevărata respectabilitate şi newsflash: nu depinde de ce ai între picioare. Depinde de caracter şi de sistemul de valori.

Pentru a o susţine pe Corina în demersul ei în mod argumentat, m-am uitat şi eu la ultimul Verdict.

Mizeria începe de la minutul 48 şi partea cu bătaia e doar apogeul. Mi se pare extrem de grav şi modul în care începe: recomandările făcute bărbaţilor “să nu fie sclavi în cuplu”. “Dacă te trimite după roşii, adu ardei, dacă te pune să faci ceva în casă, strică. Tu nu faci decât sex şi te uiţi la meci”.

Wow.

Genul de bărbaţi care ar pune asta în aplicare trebuie părăsiţi de urgenţă. Să vedem cât supravieţuiesc într-o garsonieră fără să mănânce şi fără să facă curat, doar masturbându-se şi uitându-se la meci.

Da, dacă plăteşti un salariu unei menajere, aia are motivaţie să gătească, să facă şi piaţa, să facă ea toată curăţenia, pentru că primeşte o remuneraţie la finalul lunii. Dacă ai o relaţie liber consimţită cu o femeie, îţi asumi partea ta de efort domestic, sau femeia respectivă are toate motivele logice şi practice să opteze pentru singurătate. Dacă tot face ea toată munca, măcar să beneficieze ea de toate rezultatele.

Respectul nu se obţine prin nesimţire şi minimalizarea eforturilor celuilalt, sau tratarea lor ca şi cum ţi s-ar cuveni. Respectul se obţine prin valoarea reală cu care poţi să contribui la binele celuilalt. Te trimite după roşii? Cumpără  ŞI alte legume, pentru că vezi că se termină în casă. A gătit ea? Spală tu vasele. Şi e valabil şi pentru femeile care nimeresc un tip care găteşte. Te cheamă iubi la el şi te suprinde cu o minunată lasagna de ciuperci, preferata ta? Perfect. Arată aprecierea oferindu-te să speli tu vasele.

Relaţia sănătoasă şi echilibrată poate exista NUMAI prin eliminarea misecuvenismului toxic. Mai bine vă oferiţi amândoi să spălaţi vasele şi la sfârşit le spălaţi împreună, glumind şi râzând, decât să-l faceţi pe celălalt să se simtă prostul sau proasta care s-a trezit slugă neplătită. Că azi nu mai stă nimeni slugă neplătită.

Haipa, dacă tot fac eu toată munca, măcar mănânc eu toată lasagna.

Şi să trecem la minutul 51:10, unde începe cel mai halucinant demers pentru violenţa domestică: să-i dai un pumn să-i spargi faţa.

Dacă femeia se plânge de ceva, e nemulţumită, sau comunică un lucru care nu-i place, trebuie lovită, să i se facă frică şi să-şi ţină nemulţumirile pentru ea, ne povesteşte croitoreasa. O ascultăm imitând tonul feminin subţire, ca şi cum, dacă nemulţumirea e comunicată mai pe sopran, e mai puţin validă.

Şi tot Budeanu explică mecanismul, “prin altoire”, femeia prinde frică şi învaţă să nu mai deschidă gura. Respectiv restul femeilor de la masă văd acest tratament şi li se face frică prin asociere.

Dacă asta nu e o endorsare a abuzului, ce e?

Care e partea cea mai gravă?

Că acest discurs vine de la o altă femeie. Şi poate fi folosit de categoria aia de ţopârlani ca argument: Dacă o femeie spune că e bine să dau în femei, să-şi ţină nemulţumirile pentru ele, e un semn că e ok. E ok ca relaţia să funcţioneze numai pentru îndeplinirea nevoilor bărbatului, iar ale femeii pot fi ignorate şi nimicite cu altoiul.

Este cea mai antifemeie pledoarie pe care am văzut-o în 2020.

“Dar Lorena, dacă Maricica e perpetuu nemulţumită de mine şi mă comentează public, ce fac?”

Unu: încerci o discuţie matură şi echilibrată cu Maricica, în care o rogi frumos să vă rezolvaţi problemele între patru ochi şi să fiţi echipă de faţă cu alţii, ca doi parteneri iubitori. Iar dacă Maricica insistă să te facă de râs în public, îi mulţumeşti frumos pentru relaţia minunată şi îţi iei la revedere.

Uite un mod în care pui capăt relaţiei cu o femeie abuzivă fără să fii mitocan şi fără să contribui la problema violenţei domestice. Şi unicul mod în care obţii şi respect, dacă persoana e echipată mintal cu aptitudinea de a oferi respect. Iar dacă nu e, faci ca Ariana Grande: Thank you, next.

Femei: boicotaţi-o pe croitoreasă. Nu mergeţi la sindrofiile ei, nu îi oferiţi de lucru. nu validaţi o individă care încearcă să obţină atenţie prin anihilarea drepturilor omeneşti care v-au fost recunoscute după mult efort şi multe umilinţe.

Am mai scris-o şi o s-o mai scriu: violenţa domestică, încurajarea neglijenţei faţă de femei, plasarea lor pe un perpetuu loc doi s-a menţinut de-a lungul istoriei pentru că au existat mereu femeile enabler. Cele care au încercat să devină “unul dintre băieţi” făcând pact cu abuzatorii.

Aşa cum invers, lupta pentru drepturile femeilor a fost susţinută şi încurajată de bărbaţi integri, cărora nu li se părea că merită o coroniţă în plus pentru că, la loteria genetică, au tras lozul cu penisul.

Faptul că această relicvă comunistoidă continuă să abereze despre idealul mafiotului mă lasă rece.

Faptul că această relicvă comunistoidă vrea să repună pe tapet relaţia toxică, cu bărbatul care nu cumpără tampoane, “că nu e sclav”, şi “altoieşte peste bot” o femeie care are lucruri de reproşat în relaţie e un semnal de alarmă.

Dacă nevastă-ta îţi cumpără lame de ras, şi tu îi cumperi tampoane. Se numeşte grija reciprocă de persoana iubită. Tot ce face un vagin să fie vagin, moliciunea, umezeala, contracţiile, se datorează existenţei acelui ciclu care vine o dată pe lună. E plăcut să faci sex? OK. asumă-ţi că asta vine la pachet cu tampoane.

Şi trebuie să facem un efort colectiv să nu ne mai uităm la rahat, indiferent cât am râde de imbecilităţile pe care le debitează croitoreasa în rest.

***

 

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. iwillneverlookback2017 says:

  Pai, daca zicea ‘sa nu-ti bati femeia’ era banal si nu facea vizualizari, crapa anonima. Asa atrage atentia, tot netul vorbeste despre ea.
  Asa cum si tu ai facut Jet indiferent cate injuraturi luai, le raspundeai si te bucurai de view-uri.
  Din ura sau din iubire view-urile acelasi gust are.

 2. Lorena Lupu says:

  diferenţa e că în Jet eu nu îndemnam la abuz, ci reacţionam la abuz.

 1. March 20, 2020

  […] de ieri, cu purtătorii ilegali de penis ţărani cocalari la care visează Dana Budeanu, ăia care sparg femei în bătaie din masculinitate angoasată, mi […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger