Da, muierismul toxic is a thing

Cea mai mare plăcere a incelilor şi a gorobeţilor este să se văicărească legat de feministe nebune, iar eu, până nu demult, credeam că sunt simple frustrări de masculi nedoriţi.

*

În fond, în cazul meu, mecanismul a fost de atâtea ori aşa:

Gigel începe să mă hărţuiască pe câte o reţea socială.

Eu îl somez să înceteze.

Gigel insistă, şi insistă, şi insistă.

Eu îmi bag pwula în morţii lui Gigel.

Gigel se duce să bocească pe la Adriana Hameedy şi pe la alte muiereturi naive şi degrabă punătoare de bot ce feministă toxică e Lorena, iar numitele muiereturi se aliază instant cu Gigel, deşi eu nu le-am arătat până atunci decât respect, şi fac o postare cu săracu victim.

Apoi, săracu victim reapare să înjure şi pe alte reţele sociale, pentru că de fapt nu e nici o victimă, ci un nemernic dezgustător, care mai vânează nişte print screenuri unde îi iei tu morţii în pwulă, să se mai dea puţin victimă pe la proaste.  Care probabil nu-s chiar atât de proaste, dar pe undeva se oftică de faptul că tu ai multă atenţie online.Și nu iau în calcul volumul de muncă prin care creezi numita atenție.

*

So, pe baza experienței personale, eu credeam că toate feministele nebune din povestea ăstora sunt nişte biete femei normale pe care le-au agresat verbal unii cu “button pushing”, “gaslighting” şi alte forme de sâcâială, până când numitele s-au săturat şi au trasat nişte limite.

*

Dar nu. Chiar există categoria. Dar refuz s-o numim feministe, pentru că feminismul este despre drepturi umane, educaţie, urmărirea propriilor vise, libertatea de a alege, nu despre comportament abuziv şi patologic neprovocat. De aceea, vom numi comportamentul abuziv  şi patologic NEPROVOCAT, ci răsărit din neant MUIERISM. Şi anunţ pe această cale că nu sunt muieristă, nu voi fi şi mă detaşez de muierism. Îl găsesc grotesc, grosolan şi vomitiv, ca orice formă de violenţă gratuită.

E una pe Facebook. O dubioasă care postează fără poze şi behăie despre protecţia identităţii. O aveţi mulţi în listă, şi de aceea aleg să scriu despre ea. Regret că nu am expus mai mulţi dubioşi la timp, să evităm văicărelile lor că maaamă ce victimioare sunt ei. Lucru care de acum înainte se schimbă.

Am fost prea mult timp omul generos care a tot lăsat de la el. Şi de fiecare dată, m-am trezit că de fapt ăla care mă înjura cu sete şi mă mânca de partea dorsală copios era brusc victima mea.

Pe dubioasa de acum o cheamă, pe Facebook cel puţin, Inis Avalon, şi scrie despre ea la feminin, dar totodată ne explică ce reguli i-ar impune nevesti-sii. Great. După atâta slut shaming de la masculi terorişti şi obsedaţi de control, exact de slut shaming de la muieri teroriste şi obsedate de control, şi evident, TOT asupra femeilor, mai aveam nevoie. Pentru binele oricărei femei normale de pe planetă, sper ca Inis Avalon să moară singură.

“Dar de ce eşti atât de dură, Lorena?”

O aă vedeţi mintenaş.

Asta mai apărea să semnalizeze pe la textele mele de pe Page, iar eu eram politicoasă, cum sunt cu cei care nu îmi dau motive explicite să scot la înaintare ascendentul în Scorpion.

Până alaltăieri seară, când sora voastră a pus următorul status:

Pentru un bărbat normal, o astfel de expediere lejeră e suficientă. Gigel a mormăit ceva în barbă şi a întins-o. Mission accomplished. Remember: Scopul nostru în situaţie era să-l trimitem la ale lui, nu să-i nimicim existenţa şi să-i dăm foc la hambar.

Dat intră în discuţie Inis Avalon pe care, din motive necunoscute, această punere la punct subtilă nu o satisface. Ea, pasămite, voia sânge şi maţe, sau ceva.

Captur-ecran-236

 

Dacă ar fi fost numai asta, ar mai fi fost cum ar mai fi fost. O tanti vag nebună care crede că e cazul să dai poalele peste cap şi să faci ca o mahalagioaică turbată de la o simplă interpelare abandonată de cum ai dat semn că nu cooperezi.

Dar a stat Isis Avalon ce a stat şi a ajuns la concluzii mai profunde.

Captur-ecran-241

De unde să încep.

Remarcăm cum, după mintea extrem de bolnavă şi de incapabilă de cel mai firav raţionament logic a acestei biete necăjite, dacă nu te transformi, de la cea mai banală interacţiune cu un bărbat, într-o furie a naturii scoţând foc pe nări, sigur îţi place.

Dar stai, nu ăsta e şi raţionamentul manosferei şi al misoginilor din toate timpurile, că Nu înseamnă de fapt Da, şi oricum, dacă eşti violată, tu eşti de vină că nu te-ai opus suficient de ferm şi mai aveai şi fustă scurtă??

Deci, într-un fel bizar, muieristele astea extremiste din valul 4 bis, sau nu mai ştiu al câtelea, că am pierdut şirul,  (exact ca la iPhones) orice altă formă de respingere decât dezbrăcarea completă de caracter şi civilizaţie înseamnă că îţi place şi că ţi-o meriţi.

Şi adăugaţi şi nişte aluzii ageiste – pentru că nu suntem muieriste adevărate dacă nu sărim la beregăţile altor femei cu presupuneri legate de vârstele şi nevoile lor. (Exact cum fac şi ăia infectaţi de manosferă şi alt right, uimire!)

*

Mbun, după ce am somat-o să termine, că altfel există consecinţe permanente, muierista şi-a dat seama că a depăşit măsura şi şi-a cerut scuze.

Lol, glumesc.

Iată ejaculaţiunea de spasme patologice cu numărul al doilea. După care s-a ţinut şi sora voastră de cuvânt şi a banat-o pentru că e un om care se ţine de cuvânt. Nu am fwtut-o pe mama nimănui, să am motive obiective să tolerez asemenea comportament.

Captur-ecran-239

Wooow. Din nou, de unde să încep. Să trecem peste faptul că un nimeni incapabil să lege trei fraze îmi spune mie, care scriu din liceu și constant după aceea articole complexe pe diverse teme, că nu sunt “food for thought”. Trecem de orgoliul meu personal şi examinăm tabloul amplu.

Revedem logica de radical musulman care ar vrea să-şi ţină nevasta sub şapte lacăte, să nu cumva să i-o pângărească altul cu o privire murdară. Şi din nou: dacă nu ai început să ţipi şi să înjuri ca o descreierată în public, eşti o complice şi c**ă,

Nu e amuzant cum muierismul extremist patologic toxic ajunge la aceleaşi concluzii ca machismul extrem, şi anume, că femeia e de vină pentru orice, şi că ar trebui s-o închidem într-o cuşcă extrem de strâmtă a comportamentului social admis, că altfel avem libertatea s-o umilim verbal şi să atentăm la respectul ei de sine?

Cu accent pe “atentăm”. Respectul meu de propria persoană a fost clădit în ani grei de muncă şi confruntare cu toate mârşăviile universului, şi nu are cum să mi-l clintească o muieristă extremistă toxică.

Care, pe deasupra, mă acuză că vărs venin.

Tot ea pe mine.

După slut shaming repetat şi ageism.

Eu scriam articole despre dreptul femeilor la o viaţă demnă şi la opţiuni cu mult înainte ca acestea să fie o modă pe internetul românesc. Şi chiar am crezut că muierista nebună patologică e o invenţie a frustraţilor.

Dar, iată, nu e.

Chiar există şi, ţinta ei e, uimire: tot demolarea femeii.

Punctez că mă dezic de astfel de atitudini. Îmi imaginez că genul ăsta de bolnave au fost atrase de mine după ce m-au auzit ţipând în taxi. Dar în taxi nu ţipam să mă aflu în treabă. Țipam pentru că un rahat cu ochi mă insultase până în punctul ţipătului.

Nu e un comportament normal şi nu cred că ar trebui aplicat în mod cotidian.

Am fost şi voi fi întotdeauna pentru dezanorsarea conflictelor în mod paşnic şi glumeţ, unde se poate, şi am scos morţii de mumă din poşetă când nu s-a mai putut altfel.

Mă detaşez de genul ăsta de muieristă toxică din toată fiinţa mea şi nu îl voi susţine niciodată.

Şi exact cum le spun bărbaţilor influenţaţi de mentalitatea alt right, le spun şi femeilor influenţate de acest tip de muierism extremist:

Nu aveţi de ce să trataţi 50% din populaţie ca pe duşmanul cel mare doar pe bază de sex. Vă limitaţi în primul rând pe voi înşivă. Şi dacă mai sunteţi şi hetero, şi la un moment dat vreţi un soţ sau o soţie, ura voastră faţă de sexul opus va otrăvi relaţia chiar înainte să înceapă.

Acum, cei care o aveţi în listă pe cretina asta: faceţi ce vă dictează instinctul. Ţineţi-o, sau ştergeţi-o. Dar nu uitaţi că poate că mâine vine să vă facă pe voi fufe că nu urlaţi cu suficienţi decibeli la bărbaţii din jur.

***

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Maddame Buffalot says:

  Sunt o nebună toxică şi susţin că toate au dreptul să fie nebune toxice cu tine, numai tu nu ai dreptul la reacţie. Că dacă nu predicam duble standarde, nu eram o nebună toxică.

  • Lorena Lupu says:

   Here, fixed it.
   De strictă curiozitate: eşti bolnava care mă înjura în mesaje private pentru că te rugasem să stop the spam? Că dacă da, am soluţii legale împotriva ta, viperă. Am consultat un avocat.
   Nu mă face să te târăsc prin tribunale.

 1. June 6, 2020

  […] am expus mentalitatea extrem de abuzivă a lui Mihai Bendeac și, evident, 90% dintre cititori, femei și foarte mulți bărbați, au fost de acord. Notă: mă […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger