Despre complimente

În legătură cu complimentele, bărbaţii sunt din două categorii mari şi late. Ăia care n-ar spune un compliment nici morţi şi ăia care au impresia că, exact cum punctele de fidelitate de la Vodafone se pot schimba într-un telefon nou la un moment dat, un număr oarecare de complimente se schimbă în sex la un moment dat. Şi aşa se nasc dialoguri de genul:
-Măi, mi-e teamă pentru Andreea, pare cam tristă şi palidă în ultima vreme.
-Eşti atât de frumoasă.
-Da, bine, mulţumesc. Dar nu crezi că ar trebui să facem ceva?
-Eşti infinit de frumoasă.
-Mulţumesc, dar mă asculţi ce pula mea încerc să zic eu aici?
-Eşti cea mai frumoasă femeie de pe pământ. Şi de pe primele trei planete cu viaţă de dincolo de.

 

Sincer, îi prefer de la o poştă pe cei care nu fac complimente.

 

Nu ştiu cum sunt femeile care n-au încredere în ele şi au nevoie să audă de o mie de ori pe zi că sunt frumoase. Pe mine mă enervează paroxistic conversaţiile în care el nu face decât să te dezbrace în gând şi să anticipeze cum o să ţi-o bage. În special dacă tu nu împărtăşeşti numita emoţie. Sau dacă o împărtăşeşti, dar în clipa aia e evident că te preocupă altceva. E o lipsă de respect cumplită. E ca şi cum i-ai spune uneia că o crezi curvă proastă, pentru că oricum, cu atitudinea asta – ignorat ostentativ al lucrurilor care o preocupă – o tratezi ca atare.

Poate e adevărat că unele femei se simt rănite dacă nu aud că sunt frumoase. Zilnic. De zeci de ori pe zi. Habar n-am, o să le invit pe ele să zică. Pe mine însă mă oboseşte îngrozitor avalanşa de complimente. Mi se pare un balast în adevărata comunicare. Pentru că, dacă nu mă interesează un tip, nu mă interesează nici dacă mă crede frumoasă sau nu. Iar dacă mă interesează, o mână corect plasată face cât 3000 de complimente băşite.

Şi apoi, enervant cu spume e imbecilul căruia îi spui: “Te rog, nu mă complimenta, arată-ţi aprecierea, dacă există, prin atenţie.” Şi ăla începe:

a) “Aaa, de fapt eşti timidă”.

Nu, boule. Nu-s. Sau sunt, dar nu cu tine. Faptul că mă agasezi cu redundanţa unei constatări nu are nimic de natură să intimideze. Da, ştiu că dacă mă machiez cum trebuie, par frumoasă. Nu e nimic nou în asta.

b) “Nu ştii să primeşti complimente”.

Ba am ştiut. Le-am primit perfect pe primele 5676453. Pe ultimele le-am înghiţit cu noduri marinăreşti. Acum putem vorbi despre ceva cu sens?

c) “Nu-ţi plac bărbaţii!”.

O, ba da. Mor după ei. Faptul că mă iriţi nu are nici o legătură cu ce simt eu faţă de alţi bărbaţi.

d) “Hai, nu-ţi fie ruşine, de fapt îţi plac!”.

Uăăăă! Dacă e ceva ce merită bătut până la sânge, ăla e genul de ins care te crede mai proastă decât eşti de fapt. Băi, retarzeală, nu-s copil tâmpit. N-am ce de să pretind că nu-mi place o chestie care-mi place. Şi dacă-ţi spun că nu-mi place faptul că divaghezi mereu spre “ce frumoasă eşti”, ÎNSEAMNĂ, LA DRACU’, CĂ FIX AŞA E.

e) “Aaaa, tu ai o problemă cu self-esteemul?”

TOCMAI. N-AM. Un om cu o imagine oablă de sine trebuie să audă în mod repetat că e frumos. Un om care se simte perfect în pielea lui ŞTIE că e ok, că merge de una mică, că în hainele potrivite merge şi de una mare, iar în haine de făcut curat arată absolut banal.

f) “Dar eu vreau să exprim cât de mult te plac”

Superb. Exprimă asta participând real la conversaţie. Ascultă şi răspunde. Fă ce ţi se cere. Adecvarea la celălalt e singurul compliment adevărat pe care îl recunosc.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

15 Responses

 1. wilheminaification says:

  Devine obositor si cand partenerul de viata face asta, nu doar un tip care nu prezinta interes. In cel din urma caz, este de-a drepul sufocant!

 2. jademan says:

  Hai, nu-ţi fie ruşine, de fapt îţi plac! Filmele. 😀

 3. GEORGE says:

  eu spun, ca faza cu complimentele e periculoasa, pentru ca unele dudui le pot lua in serios.

 4. Razvan says:

  Da cum ii atragi tot pe astia?

 5. krantz says:

  “Sincer, îi prefer de la o poştă pe cei care nu fac complimente.”
  Sincer, sună ca dracu. Mai ales în acest context.

 6. valentin says:

  Bune complimentele, dar nu în exces. Mai ales când nu vorbește.

 7. Ana Demeny says:

  Mult mai usor cand nu esti frumoasa. Nu te sacaie nimeni aiurea.

  Off topic: Inca niste feedback pentru noul layout: nu mai ai romanele nicaieri pe primul ecran. Poate ar fi util un sidebar, sau inca un buton in meniu ca in layoutul trecut si mult regretat. 🙂

 8. antigelu says:

  Romanul s-a născut cu complimentul in cioc. Cred ca e o drama sa exiști ca femeie in Romania. Oare câte “păpușe, mergem sa bem si noi ceva împreuna?” aude pina ajunge la locul de munca?

  Totuși, si ele sint de vina. Pt ca nu ripostează destul, ba pun si botul la guiț de ultima speță.
  Un fost coleg in fuckultate, agata orice…numai din vorbe. Complimente grobiene, de mi se încrețea pielea pe mine…dar ele picau ca muștele. Total necunoscute, in momentul cand erau reduse, prin vorbe, la simple obiecte sexuale…tremurau toate si juisau de nerăbdare sa il cunoască mai bine.

  Cele mai jegoase sint însă complimentele de complezenta, la locul de munca. Si americanii cu rânjetele Colgate si permanent-iritantul “how are you”

 9. Daniel says:

  Daca stii ca-i compliment ceea ce zici, atunci nu e 🙂

 10. Ioana says:

  My thoughts exactly.
  Apreciez mai mult barbatii care fac complimente folosind cuvinte sau expresii cu subinteles (nu banalul ”esti frumoasa’ sau ”ce ochi frumosi ai”), iar in rest merg pe principiul ”grab it like you own it”. Daca le merge bine, daca nu isi iau ”o palma” (la propriu sau la figurat). Mai bine faci o femeie sa isi doreasca decat sa incerci sa o aburesti subestimand-o. (pont pt ei)

  • Constantin says:

   Ceva nu e ok la punctul e. “Oblu” înseamnă drept, precis, poate avea și sensul de corect. Ori nu e este cuvântul potrivit, ori îți lipsește un “nu”. Vezi tu cum faci.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading