Simţul umorului şi simţul umorii

Singurii oameni care mă acuză că n-am simţul umorului sunt gherţoii siniştri. Ştiţi genul. Categoria de individ care începe să insulte, de cele mai multe ori fără urmă de spirit – că un  om cu spirit n-are nevoie să îi insulte pe alţii ca să creeze comedie – apoi, când îi zici că mă-sa e cea mai retardată muistă din univers, începe  să te certe – tot el pe tine – că n-ai umor. 

 

Sincer? Nu mă interesează să am acel umor care presupune toleranţa la gherţoială. Nu-l doresc şi nu intenţionez să mă antrenez, să mi-l dezvolt. Pentru că insulta nu e umor. Cel mult umoare. Un ins care nu ştie să fie comic decât cu jigniri e de fapt antiumor. De  obicei, un om antipatic atunci când  e neutru devine infinit mai antipatic atunci când bagă ofensa la înaintare. 

 

Şi, da, ăla pe care  l-ai jignit când ai emis retarzenia decide dacă e sau nu jignit, nu tu. Deci, “nu te-am jignit” e o imbecilitate. Poţi, cel mult, să spui că “n-am vrut să te jignesc”.

 

Eu nu rezolv nimic dacă mimez că nu-mi vine să-ţi ard bocanci în meclă, dacă-mi vine. Şi, decât să învăţ eu să închid ochii la cocălăreală agresivă şi să pretind c-a fost  umor, nu e mai simplu şi util pentru toată lumea să înveţi tu cam cum funcţionează umorul, în adevăratul sens al cuvântului? 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. laurentiucat says:

    “când îi zici că mă-sa e cea mai retardată muistă din univers, începe să te certe – tot el pe tine – că n-ai umor” . .. =))

  2. Ionut says:

    Deci abia acum m-am oprit din ras :)) In cazul asta tu ai avut umor si el s-a suparat ca nu are umor. Daca nu ai complexe si sti ca nu este adevarat ce zicea acea persoana este amuzant.

    Ps:Este amuzant si motoul tau,sau raspunsul,are mai multe intelesuri :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading