Piesa zilei: Gimme Gimme Gimme

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi o să ascultăm împreună Gimme Gimme Gimme, de ABBA, în versiunea lui Cher.

Cher rulează lejer de vreo 50 de ani industria entertainmentului american, și a făcut-o și ca om de tv, și ca actriță, și ca vocalistă, și, pur și simplu, ca divă irezistibilă, care încă rupe scena la 73 de ani. Mă ia cu amețeală să scriu cifra asta, când eu nu estimez să trăiesc nici jumătate.

(Notă Lorena: Ăvaaaai, mi-a dat o lacrimă de priveghi.)

Musicalul Mamma Mia Here We Go Again a fost chiar mai prost decât sezonul 8 din Game of Thrones, dar, spre deosebire de el, a avut și o parte bună: pe Cher. Care, după ce a cântat Fernando și Super Trouper pentru coloana sonoră, a avut ideea să înregistreze un album de coveruri Abba, numit Dancing Queen.

Cine o știe pe Cher, știe că orice cover interpretat de ea primește o notă aparte, care nu seamănă cu nimic altceva. Dar nu e numai asta. E vorba și de adaptarea la spiritul și soundul vremurilor de acum, iar asta nu le reușește tuturor artiștilor mari de pe vremea părinților și bunicilor noștri. Unii sună chiar penibil. Dar Cher, o persoană trecută de 70 de ani, a izbutit să ia muzică trecută de 50 de ani și, împreună, să sune a clubăreala ideală pentru 2018 – 2019, cu sintetizatoare cool și ritm bestial.

Nu știu dacă Cher și-a injectat botox și filler și în voce, dar pentru mine, sună mai bine decât oricând.

(Notă Lorena: Du-te, bă, rostogol de-aici. Compari tu efectele astea generate de computer cu belting-ul ei contralto din zilele bune?)

(Notă Andreea: Io-s mai proastă și am alte criterii după care îmi sună lucrurile.)

Cu albumul ăsta, și Cher și ABBA au redevenit relevanți astăzi.

Ce simt când ascult piesa asta?.

Sunt în transă erotică la un război mondial cu perne.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

 

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: