Zece mici schimbări pentru 2024

Image by Myriam Zilles from Pixabay

Dacă ieri am scris despre deciziile mari, care presupun muncă, azi voi scrie despre deciziile mici, care pot fi implementate imediat, fără mari bătăi de cap.

 1. Să nu mai iau liftul când nu mă grăbesc

Dăm atâția bani la sală, pe abonamente care se consumă neonorate, în timp ce casa scărilor e gratis. Urcatul scărilor e un exercițiu minunat pentru mușchii picioarelor și ai abdomenului, și mai și antrenează rezistența la efort.

Da, când sunt pe întârziere și știu că așteaptă oamenii după mine, lift. Când am fost la supermarket și mă așteaptă o seară de Netflix, cele cinci minute în plus pierdute cu urcarea scărilor – sau mai exact câștigate – nu mă încurcă cu nimic, nici pe mine, nici pe Netflix

2. Să-mi ascult mai mult intuiția

Spre norocul meu, eu nu prea iau țeapă de la diverși loverboi, pentru că citesc omul din prima, dar mai iau țepe profesionale periodic.

Am câte o interacțiune de business care îmi dă un vibe dubios, dar creierul zice: Băi, sună a ofertă bună, banii par ok, you got this.

Și intuiția are MEREU dreptate. Mereu, când începe nasol, se și termină nasol. Listen to your guts.

3. Să renunț la orice aliment care include făină albă

Nimic nu îmi fff metabolismul ca făina albă. Dar am o Nedelya în intersecție la Costin Georgian și fac ăia niște prăjituri de-ți bați copiii cu basca udă.

Gata cu astea. Poate că voi mânca periodic dulciuri, că e nerealist să-mi propun renunțare 100%. Dar mă voi concentra pe ciocolată cu zahăr puțin și eventual nuci / migdale în compoziție. Dacă tot mă răsfăț, să fie și ceva nutritiv acolo.

4. Să mă dezabonez de la tot spamul

Nu am nevoie să aflu ce superoferte are Mega dintr-un mail. Dacă mi s-au terminat ouăle, merg pur și simplu și îmi cumpăr un cofraj nou. Spamul din căsuța poștală nu doar că te face să iei decizii impulsive bazate pe „dar e ieftin…”, dar îți și umple mesageria și uneori ratezi câte un mail important. Care, culmea, se duce el în spam, în timp ce toate newsletterele de la branduri vin în inbox.

5. Să răspund la comentariile de „la mulți ani”

Nu, nu la mesaje private, că riști ceva de genul ăsta:

Dacă mesajele private se pot termina cu interlocutorul oploșindu-se pe capul tău ca râia, comentariile vor rămâne un schimb agreabil de gânduri bune și puțină lume va continua cu „acum că ți-am zis la mulți ani, te f***i?” Dar e important ca gândurile bune să fie reciproce, pentru că omul, totuși, a venit până pe pagina ta să îți ofere un gând bun de sărbători sau de ziua ta. Sigur, toți am fi preferat să adauge și câțiva euro pe paypal, nu doar vorbe. 😀 Dar hei, gândul bun merită prețuit, mai ales într-o lume plină de invidie și toxicitate ca asta în care trăim.

6. Să merg dimineața la alergat

Pentru că, dacă tot fac dry January, măcar să îmi ajut corpul să-și revină în formă și în forță.

7. Să învăț încă o limbă străină

Nimic nu antrenează inteligența ca învățatul unei limbi străine. Și dacă e una rară și valoroasă, o și poți monetiza cu talent.

8. Să arunc / donez hainele pe care nu le port

Știți sindromul „Am trei dulapuri pline cu vârf și nimic de îmbrăcat? Ei bine. Dacă nu arunci / donezi toate chestiile pe care nu le mai poți purta, nu o să ai loc de chestii noi, potrivite pentru corpul tău de acum.

9. Să mă plimb seara.

Seara nu e bine să faci efort fizic solicitant, pentru că vine cu rush-ul ăla de adrenalină și endorfine care, apoi, te face să stai cucuvaie până la 4 dimineața, savurând pentru a 86-a oară seria Harry Potter și serialul Twin Peaks original din anii 90.

Dar o plimbare lejeră, relaxată, în trening, să nu creadă vreun gigel că îți cauți fufletul pereche și să se bage aiurea în seamă, e modul perfect de a te elibera de presiunea zilei și a-ți convinge corpul că e o idee bună să adoarmă măcar la un 10-11, ca oamenii maturi, nu mereu între 3 și 5, ca puștii.

10. Să închid social media când lucrez la ceva.

Nu suntem multitaskeri, nu cu adevărat. Avem nevoie de concentrare, să putem da ce avem mai bun. Dacă tu ești ocupat să te cerți cu incel456 oploșit la tine pe pagină pentru că e singura formă de atenție pe care o poate mulge de la o femeie, nu faci lucruri cu adevărat importante pentru tine.

Incel456 poate – și chiar trebuie – să-și aștepte rândul la băgare în cipcirip matern până când termini tu treburile. Singura excepție: când ești stresat și ai nevoie să te descarci, sau când ești obosit și nu te poți concentra, iar morții de mamă adresați lui incel au un efect energizant, ca o cafea.

Voi ce schimbări mici, aplicabile chiar de azi, plănuiți?

***

***

Dacă ți-a plăcut să mă citești în anii trecuți, iată oportunitatea de a te asigura că mă citești și anul ăsta. Susține siteul în singurul mod care contează cu adevărat.  Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. e.o. says:

  Foarte utile schimbările.
  Doar la 3: Nedelya văd că are doar torturi. Sigur are prăjituri, ca să nu mă duc degeaba? Și, migdalele, nucile, nu sunt așa nutritive, mai ales dacă considerăm și cantitatea de ulei pe care îl conțin. Un pumn de nuci înseamnă o lingură de ulei.

 2. DD says:

  Arati de 25, si ficatul tot pe acolo. Altii, dupa 1 pahar de vin, fac ficat gras, ciroza, d-astea. Rezolutiile mici pe care ti le-ai propus par de 20 something, ca stai sa vezi la 30+ cum suna “sa scadem colesterolul”, ” fizioterapie pt dureri coloana”, “sa ne cautam de diverse boli” si etc. I guess it’s genetic.

  Intuitia e un al 6lea simt, un animal care ‘simte’ oamenii, pericolul si reactioneaza ca atare.

  Eu vreau sa invat franceza si sa nu mai pierd energie stand pe tot felul de aplicatii.

 3. mujina says:

  Haha, seamănă tare mult cu ce mi-am propus și eu pentru 2024. :)) You got this, go out there and slay it!
  Și pentru un strop de motivație în plus: ca urcător de scări înrăit, pot confirma că, după primele două-trei săptămâni, nu o să mai pierzi timp față de lift decât dacă stai la 9-10. În rest, având în vedere că liftul de multe ori nu e deja acolo și trebuie așteptat, ajung cam în același timp cu oamenii pe care i-am salutat la parter, de se uită ca la urs.
  La mulți ani, Lorena. It can’t always be easy to be you, so thanks for being exactly that.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading