Cum nu apuc să fac eu voluntariat, deşi vreau

Buna Lorena Lupu,

Ne pregatim ca in perioada 21-27 septembrie sa amplasam corturi de informare in Bucuresti. Facem asta in contextul in care mass-media este sub embargo RMGC si argumentele impotriva proiectului se fac auzite din ce in ce mai greu.

Pentru a putea instala corturi in cat mai multe locatii avem nevoie de foarte multi voluntari. Va rugam sa va alegeti o zi sau mai multe in perioada 21-27 septembrie in care puteti sta la un cort al campaniei intr-unul din intervalele orare 9-13, 13-16, 16-20.

Completati formularul de inregistrare, alegand zilele si orele disponibile pe: http://www.rosiamontana.net/la-corturi/   –  Vom lua legatura cu dvs. in zilele urmatoare pentru a confirma orele disponibile si pentru eventuale rearanjari daca nu se vor acoperi toate zilele/intervalele orare.

In aceasta toamna s-a propus modificarea legii minelor astfel incat sa permita companiilor private sa exproprieze in numele statului. Trebuie sa fim alaturi de rosienii amenintati cu exproprietarirea si sa impiedicam votarea acestei propuneri legislative!

Va multumim pentru ce ati facut pana acum pentru promovarea petitiei, sigur va doreati mai multe actiuni si aceasta este una din ele, va rugam sa participati!

Daca aveti intrebari sau sugestii ne puteti contacta la petitii@rosiamontana.net sau 0727.769.509

Mă înscriu frumos pe site, menţionez intervalul orar 16.00 – 20.00 de sâmbătă (ieri) şi aştept TIMP DE O SĂPTĂMÂNĂ confirmare, training pentru acţiune, tot tacâmul. Pauză. Ce zic io: săracii oamin, sigur n-au adunat destui voluntari, or fi anulat acţiunea sau gen. Şi îmi văd de alte treburi.

Sâmbătă, pe la două, sună telefonul. Eu, prinsă cu acele alte treburi, ratez apelul şi sun înapoi pe la 17. A, păi eram noi, ONG-ul, cu voluntariatul. Pe un ton de uşor reproş, gen am avut încredere în tine şi ne-ai înşelat gen.

Pula mea structuralistă de idioţii morţilor mamelor voastre, un semn n-aţi ştiut să daţi toată săptămâna? Nu v-a trecut prin creierele alea pustii, prin care fluieră vântul, ideea că poate oamenii AU VIEŢI, nu stau în poziţie de drepţi aşteptând să vă pogorâţi voi să-i anunţaţi? Şi dacă n-o faceţi, ei îşi programează alte chestii? Cretinilor. Uite de-asta o să aibă RMGC succes de cauză: pentru că ei îşi programează acţiunile cu cap, iar voi, cu cur.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Cum zicea Kurt Vonnegut- nu exista niciun motiv pentru ca binele sa nu triumfe in lume: dar cu o conditie; îngerii să se organizeze la fel de eficient ca mafia.

 2. bogdan says:

  M-am înscris și eu pentru voluntariat. În prima zi a campaniei, când am semnat petiția, m-am înscris, cu datele mele, și pe un tabel de-al lor, pentru voluntariat. Încă nu m-a căutat nimeni.

  Mă emoționează ideea că am fi putut fi colegi de cort.

 3. bogdan says:

  În cadrul următoarelor două articole, primul are ca link http://www.ziare.com/rosia-montana/proiect/comisia-europeana-nu-are-in-plan-interzicerea-utilizarii-cianurilor-in-minerit-1119200 , iar al doilea http://www.ziare.com/stiri/proteste/protest-al-eurodeputatilor-psd-fata-de-refuzul-ce-de-a-interzice-mineritul-cu-cianuri-1120300 , se vede care este poziția CE față de exploatările miniere pe bază de cianură.

  Deși Parlamentul European a adopat în luna mai o rezoluție ce prevede interzicerea exploatării miniere pe bază de cianură, Comisia, organul executiv al UE, care are un rol similar Guvernului nostru, refuză să se supună.

  La noi este un iureș acum ca să se dea drumul la exploatare, e mai greu să se interzică o exploatare care deja a început și care are oblăduirea Guvernului.

  Pedeliștii de vârf cu care lucrez doresc enorm ca această afacere să înceapă, chit că se distruge o zonă împădurită – să nu uităm, noi nu respirăm aur și cianură, ci oxigenul produs de plante, până la urmă această exploatare este un bun prilej de a se face mari averi, mai este doar un an până la alegeri, se poate schimba legislația europeană, acum e momentul pentru a se da drumul la exploatare, pe măsură ce trece timpul lucrurile devin din ce în ce mai nesigure pentru cei de la guvernare în privința banilor care pot fi scoși de la Roșia-Montană. Ce mai contează că ne alegem cu o haldă cu cianură în locul unei păduri.

  Deşi în politică, ca şi în război, trebuie să suspectezi automat părţile de necinste, UDMR ar putea să facă un joc dublu aici, poziţia lui Peter Eckstein Kovacs pare să fie cinstită, şi în acest caz, exemplară – http://www.ziare.com/udmr/hunor-kelemen/eckstein-kovacs-udmr-sa-nu-devina-un-partid-cianura-sa-ramana-verde-1118355.

 4. Albastra Montana says:

  E durere…Bucurenci e la Stanford (unde își luxează creierul încercând sa scrie pe blog în engleza) iar tu ti-ai băgat pula în acțiunea Rosia Montana. Se duce pe pustii voluntariatul în biata tărișoară 🙂

 5. goodman says:

  @plm salvatorii plm rosiei plm montane plm

  1.plm!
  2.cat de prostii plm sunteti!?
  3.daca contractul plm beton semnat si parafat plm de guvernul ro plm inca din ’97 spune ca jmecherii plm aia au 80% si rrumanii plm 20% din auriferu zonei, ce plm vreti?
  4.acolo DEJA e apocalipsa plm, deci in plm mai cacat decat e n-are cum sa fie in plm.
  5.in conditiile date in plm, cum plm nu va dati seama in plm ca aveti DECAT 2 plm optiuni: luati 20% in plm + redeventa plm miniera +taxe plm +tva plm +impozite sau luati in plm “PULA”.

  ps. PROSTILOR !

 6. Alex says:

  Frumoasa experienta, arata si partea asta a ong-urilor, nu ca restu ar fi mai bune. Inteleg sa lupti pentu ceva cat timp poti sa vii si cu alternative pentru proiectele respective. Ce nu inteleg si mai tare este dew ce lupta strict pentru Rosia Montana, alte zone in pericol nu mai exista? Le dau eu cateva exemple, rosia poeni udne se polueaza enorm, sau localitatea Ranca de pe transalpina care urmeaza sa fie compromisa turistic din cauza minei de granit care a primit aprobare…ong-urile adevarate lupta indiferent de proiect, nu stau sa selecteze rosia montana si restu pauza

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading