“Călduţul” şi autocenzura

Uneori accept chestii pentru că îmi plac oameni. Apoi, ajung să regret.

Cum ar fi, să scriu o carte la patru mâini cu cineva. Nu dau nume, pentru că e un caz în care n-am chef să dau muie publică.
Dar ceea ce mă enervează grav în scris şi în orice formă de artă este “cuminţenia”, “călduţul”, corectitudinea meschină, teama de “ce zic oamenii”.

Nu-s nici adepta prozei gen “Cum m-am căcat eu săptămâna asta”. Da, e important să ai coaie, miserupism şi tupeu, dar gravate pe o temă care să merite.

În schimb, să mor io dacă nu prefer o încercare literară despre modurile în care poţi vomita după mahmureală (cu detalii despre forme, consistenţă, mirosuri şi culori) sau despre cunilingusul la ciclu, decât o labă estetică şi infinit de plictisitoare, conformă cu aşteptările tuturor mătuşilor care se uită la “tânăr şi nereuşit”. Să mor eu dacă nu prefer un text plin de mui, prejudecăţi idioate, retarzenii infinite, decât “ce va zice lumea dacă citeşte asta. dar nu pare personajul prea arogant? dar dacă ne căcăm în sus nu ne cade-n cap?”

Literatura cu apret şi danteluţă nu pune probleme, nu provoacă, nu stârneşte. Vă e teamă de ce va spune lumea? Faceţi-vă contabili!

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Gregorie Casă says:

    Dacă te caci în sus, deschizi umbrela. doooohh..

  2. Augustina Popovici says:

    Eu sunt contabila la noi la firma si nu ma tem de nimica cand e sotu langa mine ,care e cat un urs sincer. Acum e la plaja.

  3. Mitel says:

    Vezi, d’aia imi pace mie Stephen King. Nu-mi pasa ce zic snobii despre el. E un scriitor excelent. Nu devii unul din cel mai de succes scriitori contemporani prin a scrie pentru Augustinele acestei lumi. Faza misto e ca nu incearca in mod explicit sa socheze, pentru a parea “edgy”, asa cum fac multi scriitori de doi bani.

    • Lorena Lupu says:

      păi asta ziceam. nu-s de acord nici cu “cum m-am căcat săptămâna asta” (că acu’ mă muiesc nişte trolli în spam că de ce i-am banat. i-am banat pentru că atitudinea lor e din categoria “cum m-am căcat săptămâna asta”)

      dar nici cu slujul şi temeneaua la mătuşi.

  4. danboeriu says:

    d-apoi ne-ai spus odată despre cine e vorba, aşa că noi ne-am prins.

  5. Fănică says:

    Deci aveţi de plată impozitul pe salarii, TVA-ul, contribuţiile la CAS, la şomaj, la pensii, contabilitatea şi impozitul pe dividende. Să ne aduceţi extrasele de cont de luna asta şi vedeţi că luna tracută n-aveaţi suficienţi bani în cont ca să plătiţi TVA-ul, sper c-aţi mai încasat. Bine?

  6. Buddhai says:

    in arta contemporana si social, cumintenia si corectitudinea sunt deja valori “ne-hip”.
    Asta nu ma deranjeaza prea mult, problema e cand “artistii” vor sa se cace cu stropi doar ca sa atraga atentia. Nevoia de a soca trebuie sa se justifice.
    Exemple de diaree: A serbian film (hard), The dreamers (soft)

  7. Marghioala says:

    Drăgu. Cre’ca omu’ ar fi preferat sa’i dai muie’n particular si nominal, nu ca manţii, palmat, pe sub toate podurile. Da’ ma rog, fiecare cu preferintele lui mai multe sau mai putine.

  8. Marghioala says:

    Ma, te’as contra. Nu de alta, da’ iar tre’sa fac iar bagaje. N’o fi asta un manuscrisul unui roman, n’o fi tocma asta ideea centrala pe care autorul incearca s’o sublinieze, da’ daca tot marsezi pe curaj, de ce n’ai zis cu cap si coada, cu nume si prenume? Ce’i cu autocenzura? Mie’mi pare a eschiva ipocrita de poltician cu “adevarul” pe firmament. Da’i muie cu simt de raspundere daca tot tre’sa’i dai si daca despre asta’i vorba, numa sa’l stim si noi.

  9. AdiM says:

    bageane-am, faceane-am

  10. Deny says:

    De ce esti asa nervoasa azi? Lasa-i pe toti sa scrie cum vor muschii lor. Iti strici nervii degeaba!

  11. Marghioala :
    sug pula.

    Și io sug pula. A, era cenzurat? Atunci nu.

  12. Marghioala says:

    Atunci du’te si exercita’ti’l printr’un miting in pula goala in fata la guvern.

  13. Marghioala says:

    Stiu c’am zis ca nu te mai trollez, da’ nu m’am putut abtine. Si tu ai zis la fel, ce cacat?

  14. dadatroll says:

    Si daca nici pentru contabili naveti personalitate sau cap, atunci facetiva bloagar care da oameni in judecata fara nici un sens sau folos, ca Mircea p0pescu.

    • Lorena Lupu says:

      tu de ce sari de cur în sus?

      dar aşa cum nu-l compari pe Placido Domingo cu guristul restaurantului Trei Scaieţi, nu compari un economist de Stanford, să zicem, cu contabilul firmei Trei Scaieţi.

  15. Buddhai says:

    Lorena Lupu :
    bă, frate, ŞI CE PULA CALULUI AM SCRIS IO ÎN POST BĂ?
    MOR DE VOI CÂND ÎMI ZICEŢI PE TON DE NOUTATE FIX CHESTIA PE CARE AM SCRIS-O IO ÎN POST DAR CU ALTE VORBE.

    Numai ca eu spuneam ca arta nu duce lipsa de ce ai tu nevoie.

    • Lorena Lupu says:

      nu, frate. nu te mai da pe după căcat, ai citit superficial postarea şi ai simţit umpic impulsul să iei rolul dascălului nesolicitat (nemesisul meu absolut)

      eu în postare ziceam: “Nu-s nici adepta prozei gen “Cum m-am căcat eu săptămâna asta”.

      în traducere liberă, nu cred în ostentaţia fără fond.

      tu te-ai făcut că nu vezi şi ai început să-mi ţii lecţia cretină şi iritantă a căcatului. n-ai scuze la faza asta.

  16. mai demult am bagat io o carte care se numea cam asa: Macii batranetii. Sade la ospiciu. Era scrisa la 4 maini si unul dintre autori era contabil. Deci se poate, eh?

  17. danboeriu says:

    sorry, nu mă pot abţine. lorena, cum am dat de chestia asta, cum m-am gândit la graiu’ nost’. http://www.youtube.com/watch?v=_fMJ1o9x6Ys&feature=related

  18. Nea says:

    nu compari un economist de Stanford, să zicem, cu contabilul firmei Trei Scaieţi.
    Ba da, sunt cam tot pe acolo. Dacă ar exista în engleză un echivalent al vorbitului cu decât, ăla de la Stanford nu l-ar rata.
    În schimb, ăla de la trei scaieţi poate gestiona corect o bodegă prosperă, ceea ce de multe ori nu e valabil pt celalalt (vezi criza mondială).

    • Augustina Popovici says:

      Da ala de la Stamford ce-are ,a mancat din scaldatoare? Contabilul e contabil si trebuie sa fim toti solitari si egali intre noi cu toate ca am o doamna care ma verifica sincer.

      • Ostap Bender says:

        Frankly, my dear, I don t give a damn! (dintr-un film bun)

        • Augustina Popovici says:

          aM FOST CU SOTU LA O TERASA AICI LA NISTE PRIVATIZATI CA SA MANCAM NISTE HAMZII SI SA BEM BERE.
          sI AVEAU O SUA DE SICLA SI SOTU A FACUT DRAGOSTE CU PICIORU SINCER CU USA AIA SI ACUM I S-A NEGRIT UNGHIA. rEVIN MAI INCOLO. a DAT SI CU NASUL.

  19. Nea says:

    Io-te că am găsit puncte comune de vedere chiar şi cu dna Augustina

  20. Nea says:

    Doamna Augustina, ştiu o fată care e avocată f buna, a făcut dreptul la particulară, poate să vă ajute să daţi terasa în judecată să vă dea daune. nu vă ia mult

  21. Nea says:

    Păi brevetaţi metoda. trimite-l pe soţ să dea cu capu-n uşi şi apoi îi presaţi să puneţi termopane.
    Aş încerca şi la Peleş, ăia au nişte vechituri de cercevele şi Mihai tocmai a intrat în bani şi e şi cam gaga, poate ţine.

  22. Nea says:

    radio gaga

  23. Nea says:

    Oi fi prost dar nu sunt sincer.
    Sau sunteţi soţia lui Mihai, majestate?

  24. Nea says:

    Are şi alte calităţi, sunt sigur că o doare lovitura soţului mai mult chiar decât l-a durut pe acela. Empatie se numeşte asta

    • Fănică says:

      Domnule Nea, să ştiţi că nu pot să număr căţeii dumneavoastră şi mă enervează asta. Care lovitură, cea primită de soţu’ sau cea primită de la soţu’? Mă scuzaţi, doamnă Augustina că vă vorbesc în lipsă, sunteţi sora Iaromirei cumva?

  25. Nea says:

    4 căţei frumoşi

  26. Nea says:

    nu, îi închiriez cu ora

  27. Tanti says:

    Fănică, sugi pula.

    • Fănică says:

      (Fănică se aplecă, luă buchetul de puli de cotor, constată că de fapt erau una singură în mişcare stroboscopică şi stoarse toate coiţele care erau în număr de două, în ordine, de la mic la mare; după aceea, trase pe nas ceea ce cursese din greşeală pe jos şi îşi scoase, demn, colţul de la cămaşă din cur. Apoi, fericit că îşi rotunjise conturile, trase o băşină verzuie.)

  28. bramburiciu says:

    sug pula adânc şi apăsat. nicu.chiracu@gmail.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading