Când privilegiații se trezesc să facă socialism, te iei de cap

Dădeam azi răspuns nedumeririi unei domnișoare: dacă bărbatul aduce bani mulți în casă, se poate eschiva de la treaba domestică?

Răspuns: OBVIOUSLY. Pentru că banii pot plăti mână de lucru. Mă îndoiesc că Ion Țiriac își face singur curat în vilă. Sau că își pune gagica s-o facă, for that manner.

Și se trezește bombonica asta mai netedă la neuroni decât un patinoar pregătit de Jocurile Olimpice:

Ce avem noi aici, stimat auditoriu? Avem proasta de cade-n gropi. Proasta de cade-n gropi are impresia că în momentul în care “faci outsourcingul problemelor tale către alţii mai defavorizaţi decât tine” îi jigneşti foarte tare pe respectivii punându-le nişte bani în mână.

Evident, cei “mai defavorizaţi decât tine” nu se ofuschează ei de opţiunea de job, pentru că, hei, taman de aceea ofereau servicii de housekeeper, menajeră sau whatever. Dar se ofuschează proasta de cade-n gropi pentru ei.

Pentru că proasta de cade-n gropi poate privi problema doar de la nivelul ei de vită entitled, pentru care banii n-au fost niciodată o problemă, şi care nu are probleme să le outsource, de vreme ce le rezolvă mereu alţii pentru ea.

E la nivelul ăla de confuzie socială în care i se pare că “N-au pâine, să mănânce cozonac” e o simplă discuţie despre preferinţe culinare.

Făăă, hai să-ţi explic cum funcţionează de fapt socialismul pe care încerci să îl practici, şi o faci prost, pentru că înţelegi problemele săracului cam cât înţeleg eu fizica cuantică.

Săracul, fă, proasta universului, nu de compătimirea ta are nevoie. Nu de vaaai-vaaai-vaai-vaai. Săracul are nevoie de venituri suplimentare. De aceea oferă servicii de weekend, cum ar fi curăţenia în casa vitelor entitled ca tine.

Oamenii care fac outsourcing şi plătesc decent serviciile pe care le solicită mai hrănesc nişte guri, băi, animală bătubilă în cap cu un bocanc de munte.

Dacă e s-o luăm la nivel macro, dobitoacă făcută grămadă ce eşti, întreaga piaţă a muncii merge pe acelaşi principiu.

Unii au capitalul.

Alţii au disponibilitatea de a oferi timp şi efort vs. capital.

Dacă există un contract fair, ambele părţi sunt mulţumite.

Tanti defavorizată nu vrea mila ta, băi, mugitoareo. Vrea cliente. Cliente care s-o plătească. De aceea munceşte. De aceea pune anunţ în ziar sau pe Facebook, dacă pune. Cretinii ca tine n-o ajută, doar o păgubesc.

Mor pe proşti ca tine care vor să salveze oameni de propriile venituri.

Dacă nu înţelegeţi cum funcţionează sărăcia, faceţi-ne tuturor o favoare şi tăceţi în pl noastră din gură. Sau mai bine, mergeţi şi faceţi voluntariat, în morţii voştri, undeva, la un adăpost de defavorizaţi de orice tip. Să le înţelegeţi cu adevărat nevoile. Şi nu vă veţi mai trezi vorbind să n-adormiţi.

 

Btw, a se umili aici:

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: