Cum te comporţi cu o femeie supărată

Ai făcut măgării, ai zis măgării, ai comis măgării şi îţi vezi prietena, iubita, colega, că se umple de draci. Unele o fac exploziv, cu morţi de mamă şi alte cele. Altele devin doar tensionate şi dau replici ceva mai tăioase, sau se scufundă în tăcere. Dacă eşti extrem de bou, nici nu te prinzi că le-ai supărat. Cumva pe mine asta m-a şi determinat în timp să exprim violent supărarea, pentru că vedeam clar că proştii nu se prind de manifestări subtile şi e bine să le descrii clar faptul că au căcat băţul suprem.
Bun, deci ai făcut o nefăcută, ai zis o nezisă, ai belit-o cu două mâini.

Iată ce să nu faci:

1. Îi iei enervarea la mişto.

De departe, ăsta e motivul a 30% din crimele violente. Şi vine dintr-o falsă impresie că tu eşti in charge.
În mod normal, când respecţi un interlocutor, îi respecţi şi înţelegi furia. Faptul că o minimalizezi şi faci glume nesărate e nu doar ucigaş de iritant, dar şi o dovadă de superioritate prost înţeleasă.
Transmiţi cu asta următoarele: EU sunt buricul pământului şi coroana creaţiei şi EU îţi dictez ce ar trebui să simţi.
Atitudinea asta de rahat, suprapusă peste ceea ce ai făcut deja şi ţi-a enervat prietena-colega-iubita, care deja te priveşte furibund, e motivul pentru care au apărut divorţurile şi asasinatele pe lume.
Uită de educaţia “numai tu contezi” şi învaţă să-i respecţi pe cei din jur. ASTA e calea să le potoleşti supărarea, nu caterinca de rahat.

2. Negi fapte şi vorbe.

Nimic nu insultă mai crunt inteligenţa unui om decât minciuna de la obraz. “Dar eu nu am zis niciodată” căcatul pe care l-ai zis şi pentru care te urăşte sau “eu nu am făcut niciodată” mizeria cu care te-a prins.
Ultimul lucru de care are nevoie un om deja nervos e senzaţia că e luat de prost.
Pe bune: “Da, am zis asta, da, am făcut asta, îmi pare rău” nu te costă nimic. Nu îţi micşorează miraculos la jumătate nimic. Dar poate împăca o femeie supărată pe tine. Pentru că te face să pari mai puţin jigodie mincinoasă şi obtuză şi mai mult o persoană care-şi asumă responsibilitatea pe propriile fapte.

3. “Eu nu te-am insultat”

Când o zice sau o scrie cineva care exact cu cinci minute înainte îţi băgase nişte grosolănii halucinante, senzaţia pe care o transmite e fie că te ia pe tine de prost, fie că îşi arogă dreptul să te trateze oribil că aşa s-a născut el privilegiat.
Ambele atitudini sunt bătubile cu bordura peste dinţi până la sânge.
Dar hai să zicem că în mod real ţi-a scăpat o gafă nedorită. Să zicem că realmente nu ai gândit în secunda în care ai emanat.
Nu poţi zice “nu te-am insultat” pentru că, dacă ai în faţa ta o persoană insultată, o, ba da, ai făcut-o.
Repetaţi cu mine: “Nu am INTENŢIONAT să te insult, îmi cer scuze”.

4. Bagi acţiunea pisălogeală.

O tactică îngrozitor de enervantă a unor bărbaţi e deturnarea atenţiei cu o ceartă elaborată, în care aduc în discuţie subpunctele B, C, D, E, F, care n-au nici o legătură cu tema de pe tapet, şi o fac foarte repede, şi e muncă de avocat la Curtea Supremă de Justiţie să descâlceşti mixul de aberaţii pe care tocmai ţi l-au pus pe tapet.
Asta în condiţiile în care tu deja eşti furios / furioasă.
Tactica asta nu doar că nu diminuează vinovăţia ta sau furia omului, ci le creşte exponenţial pe ambele. Şi dacă la început era o femeie uşor iritată, dar cu care puteai discuta, la final ai uraganul Katrina.

5. Mă ierţi? Dar mă ierţi? Dar mă ierţi?

Unii oameni au nevoie de oarecare timp să le treacă dracii pe tine. Şi atunci, insistenţa cu “mă ierţi, dar mă ierţi, dar mă ierţi” pare o altă sfidare. Nu, nu te iartă la comandă. Te iartă în ritmul natural în care le trec dracii. Tu comunică-ţi regretele şi TACI DRACULUI. Lasă timpul şi bunătatea naturală a celuilalt să-şi facă treaba.

Serios, exprimarea onestă a regretului şi tăcerea sunt singurele soluţii să calmezi un om ofensat. Dacă îţi mai trebuie omul respectiv pe viitor. Dacă nu, liber la tot repertoriul de gherţoială din univers.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

12 Responses

 1. jademan says:

  Personal, cred că nici aruncatu’ de ciocolată înspre persoana supărată nu e o idee rea! 😀

  Și da, tăcerea și replierea pe chestii care să ajute sunt lucruri care merg la sigur! 😀

 2. Nautilus says:

  Asta presupune că ai făcut măgării, ai zis măgării şi ai comis măgării. Există şi alternative:

  – ea a făcut măgării, a zis măgării sau a comis măgării şi acum se umple de draci;

  – ea a făcut măgării, a zis măgării sau a comis măgării şi apoi ea deturnează atenţia o ceartă elaborată, în care aduce în discuţie subpunctele B, C, D, E, F, care n-au nici o legătură cu tema de pe tapet;

  – ea îşi arogă dreptul să te trateze oribil că aşa s-a născut ea prinţesă, după care se umple de draci fiindcă nu i s-a răspuns ceea ce a vrut să audă;

  Şi varianta cea mai nasoală: amândoi au făcut măgării, amândoi sunt plini de draci şi ea născoceşte acuzaţii false 😀

 3. antigelu says:

  Daca omul e breaz destul, simte ca esti nervoasa/suparata (botic, tacere/vocabular, comportament, etc).
  Daca chiar ii pasa de tine si isi da silinta sa te cunoasca, stie dinainte ce evenimente iti pot provoca supararea.

  Doar sa nu fie o relatie abuziva si sa ajungi “sacul ei de box”, sa arunce pe tine tot ce aduna in timpul zilei in relatiile cu cei din jur.
  Pe linga ciocolata ajuta si niste flori, o discutie dechisa, gesturi, etc.

  Cand vrei sa trisezi, folosesti “cheita” sau “cuvantul magic”. In genul in care cainii din “UP” lasau totul balta si vinau veverita 😀 Fiecare il avem. Trebuie doar sa il gasesti.

  In final, de aia sint relatiile misto, sint ca o cutie de ciocolata. Nu stii niciodata ce te asteapta in ele.

 4. Albestru says:

  ce ciocolata? Bilute de Rafaelo, sunt mai cocolino, eventual o dresezi sa le prinda din zbor!

 5. Eu Insami says:

  ai uitat 4.1 deturnezi atentia cu subpunctele B C D E F si apoi miraculos te transformi tu in victima si ea devine o nenorocita odioasa pt ca a indraznit sa se supere pe tine pentru punctul A

 1. October 4, 2020

  […] gigel a citit articolul meu Cum te comporţi cu o femeie supărată şi a trimis un mesaj: Aştept să scrii şi cum te comporţi cu un bărbat supărat. Eu i-am […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: