Cum te comporţi cu un bărbat supărat

Gerard Butler as King Leonidas in 300

Un gigel a citit articolul meu Cum te comporţi cu o femeie supărată şi a trimis un mesaj: Aştept să scrii şi cum te comporţi cu un bărbat supărat. Eu i-am răspuns cum răspund mereu oamenilot cu aşteptări: Şi eu aştept cu nerăbdare donaţii pe blog de la cei care aşteaptă să-mi spună ce să scriu.

În secunda următoare a venit notificare de la paypal. 100 de euro.

OK, domnule gigel, văd că nu glumiţi când vreţi ceva, drept care,  e plăcerea mea să tratez subiectul dorit de dvs., să vă ţină preamilostivul Iehova obiceiul şi să se contamineze şi alţii cu el.

So, ladies and gentlemen, azi avem articol sponsorizat, şi anume, cum te comporţi cu un bărbat supărat.

*

Exact ca femeile, bărbaţii se împart în două categorii: cei supăraţi pe bună dreptate şi cei care nu pot suferi că ai succes în viaţă şi caută să te reducă la nivelul lor. Dar, hai să presupunem că toate suntem fete deştepte, că nu ne încurcăm cu genul de tembel care se răzbună pe tine că e el prost, şi că avem de a face cu un bărbat ok şi cu capul pe umeri, care are un motiv legitim de supărare.

Ştiu trei modalităţi prin care se manifestă supărarea masculină:

– remarcile iritante naşpa

– urlatul de aude şi cartierul vecin

– tăcerea bosumflară şi încăpăţânată.

Exact ca la femei, acest comportament te poate viza fie că ai greşit tu ceva, fie că omul a fost respins la un interviu de job, sau la un date pe Tinder (doar nu crezi că te f doar pe tine, hihi) sau nu i-au dat mărirea de salariu promisă.

Taman de aceea, prima întrebare trebuie să fie cea care stabileşte că ai remarcat anomalia şi totodată, setează că acest comportament nu e ok:

Ce s-a întâmplat? 

Fără aoleu, fără vai, Fănele, dar cum poţi, fără muiereală în gol. Când un tip e nervos, astea au “darul” să-l enerveze cu 500% mai mult.

Întrebarea simplă, pe un ton omenesc normal, “Ce s-a întâmplat” transmite că eşti acolo şi vrei să afli.

Versiunea a) 

Îţi spune.

Asculţi fără să întrerupi, că de obicei un bărbat care povesteşte o problemă nu vrea milă şi oioioi, ci să găsiţi o soluţie simplă şi eficientă. După ce a terminat şi te asiguri că ai înţeles exact ce şi cum, ai următoarele opţiuni:

-Dacă ai făcut tu ceva greşit, îi ceri scuze şi apoi, presupunând că e boufrendu’ tău, îl fxţi. Te iartă mai repede.

-A înţeles el greşit ceva ce era cu totul nevinovat. Îi explici calm şi la obiect ce a înţeles greşit şi ce făceai tu de fapt, apoi îi zici că luaţi o pauză de discuţie să-i dai timp să se pună în ipostaza ta, cu motivaţiile tale, iar dacă îi iese şi îţi arată că a înţeles, îl feliciţi pentru abilitatea de a vedea lucrurile din unghiuri diverse şi, dacă e boufrendu’ tău, îl fxţi. Îl ajută să se transpună mai uşor data viitoare.

Dacă e bou şi o refuză să se pună în situaţia ta, şi ai senzaţia că discutaţi în buclă, îi spui că tu dormi pe canapea seara asta, că ţi se pare că are nevoie de timp de reflectat. Şi nu-l fxţi.

Dacă supărarea lui nu are legătură cu tine, ci cu boul ăla de la muncă, vaca de la casting sau oricine altcineva, îl încurajezi, îl iei în braţe şi, presupunând că e boufrendu tău, îl fxţi. Sexul are un dar miraculos de a linişti bărbaţi nervoşi.

Versiunea b) 

Nimic! 

OK, dacă nu e nimic, eu te voi lăsa frumos în pace şi când va fi ceva, mă anunţi. Nu cazi în capcana”hai, iubi, dar te rog frumos, spune”, că nu pui decât paie pe foc.

Bine, pui paie pe foc şi cu versiunea mea, dar măcar le pui cu demnitatea intactă şi îl înveţi că silent treatment nu ţine cu tine şi nu te panichează.

Măcar la cină, când i se face foame, tot deschide gura, măcar să te întrebe ce e de mâncare. Tu îi poţi indica pe tăcute frigiderul şi îl laşi să mănânce singur, ca să-i aplici propriul medicament. Până la urmă, o să vorbească.

Versiunea c) 

Campionatul de urlat

Un bărbat care urlă e un spectacol destul de înspământător, dacă nu are loc pe scena unui stadion şi nu e cu amplificare. Taman de aceea, tu trebuie să arăţi că nu te sperie.

“O să te rog să vorbeşti normal cu mine”, îi spui calm, controlat, fără să faci concurs de urlat. Nu prea ai cum. Are cavitatea toracică mai mare decât a ta şi implicit urlă mai răsunător.

Dacă te ignoră, îi spui:

“Cu mine nu se vorbeşte aşa, eu ies acum din încăpere şi când eşti pregătit să vorbim normal, mă anunţi”.

De ce nu te angajezi într-o ceartă cu un tip dezlănţuit?

Pentru că, pe de o parte, nu ai cum să faci apel la logică şi raţiune, că în acel moment nu le are, şi pe de alta, rişti să te enervezi şi tu, şi îţi spun eu: nu vrei să vă bateţi parte în parte. Deschizi o cutie a Pandorei care e greu de închis la loc.

Pur şi simplu refuzi dialogul pe acel ton şi aştepţi să se calmeze. Dacă staţi în domicilii diferite, chiar iei un Uber – taxi – maşina ta şi pleci acasă.

Versiunea d) 

Începe să dea replici pasiv agresive, miştocăreli urâte şi atitudine iritantă. 

Pleci pur şi simplu. Sau te duci în altă cameră. “Vorbim când eşti pregătit să vorbim ca doi adulţi”.

Dacă un tip dezlănţuit şi în culmea furiei te poate lovi fizic, un tip care e în moodul ăsta pus pe harţă verbală nasoală îţi va spune numai răutăţi şi numai mizerii, şi nu vei putea transmite ce ai tu de spus, că îţi va răspunde tot în zeflemea. De aceea, te prinzi rapid că baţi la o uşă închisă şi refuzi să te înscrii la concursul de toxicitate. Nu de alta, dar de la schimb de replici aiurea şi nedrepte se ajunge rapid ca nimic să nu mai fie valid şi ca boundaries să nu mai existe, şi de aici, traseul la “cuplul de demenţi care se porcăiesc seară de seară”, respectiv la “divorţ urât cu partaj” vine de la sine.

Ce anume nu faci, sub nici o formă. 

A) Muiereală miloagă. 

Dacă ăla are măcar un sâmbure de narcisism sau potenţial abuziv în el, muiereala miloagă de la tine, mai ales dacă n-ai făcut nimic greşit, va fi dovada clară că a găsit victima perfectă. Totodată, muiereala miloagă îi va spune că nu ai limite ferm setate şi că poate folosi agresivitatea şi violenţa ca armă împotriva ta, de câte ori nu-i convine ceva.

B) Să te dai tu mai supărată decât el 

E enervant şi când eşti tu supărată, e la fel de enervant când e el supărat. Nu fi ceea ce deteşti la alţii. Lasă-l să zică ce are, fii atentă şi vezi dacă are legătură cu tine sau nu, iar dacă are, la ce compromis puteţi ajunge.

C) Muiereală compătimitoare. 

“vai, săracu de tine, mamă, ce ţi-au făcut”.

Când un bărbat le aude pe astea, nu procesează compasiunea din tonul tău. Tot ce aude de la tine e că are pxla mică şi că termină repede. Singura compătimire de care are nevoie e să-l asculţi atent, să-i zici “lasă, trecem noi şi prin asta” şi să-l fxţi până rupi patul.

D) Logică, atunci când e nervos. 

Noi, brainiacs, o înţelegem mai greu, dar când un om clocoteşte de draci, nu poate urmări firul unui raţionament logic. Dovadă. Încearcă să citeşti Critica raţiunii pure de Immanuel Kant cu o zi înainte de ciclu.

Lasă-l să se calmeze şi discuţi logic după.

E) Bocete şi lacrimi. 

Astea îl scot şi mai tare din sărite şi îl fac defensiv. Rezervă-le pentru când e el calm. Pe moment, dă-i spaţiu să-şi facă el numărul.

F) Minciuni

Astea sunt de departe cele mai enervante. Mai bine îi zici: “Da, băi, l-am fxtut şi pe Vasile” şi îl laşi fără replică, decât să te juri că nu, când el ştie sigur că da.

Orice bărbat cu minimum un neuron activ va respecta mai mult o femeie care-i spune un adevăr incomod decât pe una care-i insultă inteligenţa cu vrăjeli proaste. Iar restul nu ne interesează.

G) Să încerci să-i controlezi nervii. 

E extrem de iritant să încerci să-i spui altuia ce are voie să simtă şi ce nu. Dacă e furios, nervos, supărat, tot ce poţi să faci e să accepţi, să înţelegi şi să laşi omul în pace. Sau dacă vrei să faci ceva. în loc de o predică despre cum n-ar trebui să simtă ceea ce simte, dă-i o bere rece de la frigider.

E echivalentul ciocolatei pentru femei supărate.

***

 

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: