Da, o femeie trans e Miss Olanda

Îmi tot apar gigei în feed smiorcăindu-se că Miss Olanda are p, De zici că au vreo șansă să arunce ei vreo privire înlăuntrul acelui chiloțel. De zici că există universul paralel în care s-ar cupla ei, pârliții și ratații pământului, cu Miss Olanda, să aibă EVER o șansă reală să obiecteze legat de ce se găsește în chiloțel.

De aceea scriu acest sex. Mi se umple sufletul de bucurie pură de câte ori normele de gen sunt dinamitate și smiorcul de gigei răsună în zare.

O fată trans, născută de gen masculin, dar identitar de gen feminin, a câștigat un concurs de miss pentru că de ce p*la ei să nu o facă? Poate? DA, pentru că în sfârșit e o lume liberă, în care nu îți dictează nimeni ce ai voie și ce nu, bazat pe detaliul anatomic dintre picioare.

De asemenea, e singurul univers în care mă interesează să trăiesc.

Pentru că NU mă interesează ca deținerea unei păsărici să fie definiția a ce am voie să fac și ce nu.

Bravo, Valerie.

Bravo ție că ai ales să trăiești cum a fost bine pentru tine și nu ai permis altora să definească pentru tine cine ești și ce ar trebui să faci. Bravo ție că trăiești într-un mod care să te reprezinte și bravo ție că participi la concursuri de miss, să make a point. Bravo ție că îți asumi tone de lături de la gigei făcând asta.

M-am uitat pe instagramul lui Valerie. Văd o persoană frumoasă și fericită. Așa cum gigeii care o latră nu vor fi niciodată.

Dacă fiecare dintre noi am investi mai mult timp în a evalua cine suntem și ce ne face cu adevărat fericiți, nu ar mai exista hate pe net. Am fi toți ocupați să ne clădim fericirea personală.

Iar treaba cu identitatea de gen e simplă. Poți fi bărbat. Poți fi femeie. Sau poți fi oriunde între. Dar indiferent ce ai acolo jos, e dreptul tău să fii un om liber și fericit, cât timp libertatea ta nu o încalcă pe a altora.

Miss Olanda nu a încălcat libertatea nimănui. Participarea ei la concurs nu a exclus alte concurente. Și nu e ca la sport, unde se poate aduce argumentul constituției fizice mai robuste. E frumusețe, pe care o ai sau nu.

Iar dacă a învins în concurs, probabil că s-a prezentat mai bine decât restul lumii.

În schimb, gigeii care împroașcă cu lături încalcă zi de zi libertatea altora de a fi ei înșiși.

***

Dacă îţi plac articolele de opinie, susţine site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Mihaela says:

    Daaaa, nu te poate opri detinerea sau nu a unui vagin – doar a greutatii, varstei, sanilor, parului lung etc. :)))))

    Pe bune? Concursurile de miss sunt fix definitia discriminarii. Gen gasesti castigatoare transgender, dar ma indoiesc ca gasesti vreuna cu parul scurt sau peste 60 kg. :)))

    Ma indoiesc ca s-a prezentat mai bine – cred ca doar genereaza mai multa publicitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading