Eu cred că Florin Şerban e plătit în secret de RMGC

A pus mâna pe doi actori foarte buni: pe Maia şi pe Dragoş Bucur. Are o cauză cu care şi avocatul din oficiu ar putea câştiga în instanţă: escrocheria de proporţii care se pregăteşte la Roşia Montană, contractul aberant care ar putea distruge complet zona, d. p. d. v. ecologic, şi ar putea băga metalele preţioase locale în buzunarele canadienilor, într-un contract extrem de păgubos pentru stat.

 

Şi ce face Florin Şerban? Două borâturi de reclame oribil de hidoase, de un patetism absolut gratuit, care nu transmit decât ideea că apărătorii Roşiei Montane sunt nişte psihopaţi isterici, care se mutilează singuri ca hobby. Ca să ce? Să zică poporul: “Uite, bă, ce penibili sunt ăştia.”

Hai să judecăm justeţea şi eficienţa demersului. Orice campanie de awareness are ca scop atenţionarea cetăţeanului: Aici se întâmplă ceva nasol! Ar trebui să iei măsuri.

Nimeni, văzând aceste reclame, nu va spune “hai să ne informăm, să vedem de ce e nasol proiectul”. În schimb, toţi vor spune: “Uite ce exagerată şi ridicolă e Maia / A dat boala lui Calache şi în Bucur”. De ce să pui actorii ăştia în ipostaze atât de jenante, Şerbane? De ce să le alimentezi detractorii şi să le fuţi carierele? Măcar Dinuleasca a făcut “Maria’s Life” din proprie iniţiativă, nesilită de nimeni.

Propun să-l iei pentru următoarea pe Titus Steel să doneze aurul lui. Şi, la final, bilele care sunt şi ele de aur, pentru că un actor atât de valoros nu-şi introduce în corp decât metale fine. Eh?

UPDATE: Trololo pe Facebook: “Dar face vizualizăăări”. Aşa, şi? Şi baba violată incorect a făcut vizualizări. Şi nu, n-a rezultat o campanie pentru corectitudinea violului. Oamenii s-au uitat, au făcut mişto ore în şir, şi au închis browserul. FĂRĂ SĂ LE PESE, DE FAPT.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

15 Responses

 1. oana bucur says:

  TOTAL DE ACORD . mie mi se pare insa ingrijorator ca lor, actorilor…nu li se pare cel putin ciudat ce au avut de facut,…

 2. scorchfield says:

  Hai să vedem și astfel; discursul personajului apare neașteptat, este apărarea ce vine de acolo de unde nu te aștepți (să fim serioși că nimeni n-a luat videoclipul ca ceva firesc prin apariția Maiei), dar jenează felul în care apare, este Antigona, Clitemnestra, sau Hecuba? personaje greu de rumegat culturii generale: prima își apăra tatăl (și fratele), a doua își omoară soțul (pe Agamemnon) pentru că a sacrificat-o pe Ifigenia -fiica lor, a treia că n-a ascultat-o pe Cassandra -ce avea darul divinației, astfel că toți au murit în jurul ei…

  Personajul este complex după părerea mea, apare și aurul, și sângele negru; toate acestea sunt de fapt prevestiri, este un memento antic de sorginte greacă. Sigur că nu ține, cine mai citește azi Euripide sau Sofocle, era mai tare dacă apărea un „blond” cu brățări dacice pe mână care le vindea într-un bazar din Istambul!

 3. Ion Titircă says:

  Marş în morţii voştrii de jidani împuţiţi. Cei care iau aurul la RM sunt tot jidani. Au pus-o pe jidanca isterică de Morgenstern sa se scălâmbe. Ne cred proşti. Maimuţăreli jidoveşti. Arhi a făcut o parodie mai reuşită :

  • Lorena Lupu says:

   cetăţene, dacă tu ai impresia că antisemitismul e binevenit pe acest blog, na-ţi replica: marş în morţii mă-tii de cocalar împuţit.

   eu criticam eficienţa unei campanii de awareness, nu valoarea unei naţionalităţi. plimbă-ţi xenofobia la alte mese.

 4. scorchfield says:

  la 0 – 0 ce pot să fac -pauză- … premergător asediului Troiei, Cassandra are previziuni, vede cetatea în flăcări, frații ei morți, tatăl la fel, mama în sclavie. Este închisă în pivnița cetății ca nebună, cam așa și cu videoclipul lui Șerban. Și dacă mesajul așa trebuie să parvină, căci altfel „trolează” de ani de zile?!

 5. Petru cel Mare says:

  maia si dragos si-au facut bijuteriile si dintii de aur din aur din canada, cules de ei la ciur! aurul nostru trebuie salvat. e ca si cum ai milita impotriva facebook-ului pe facebook! sau ai milita ca alina plugaru sa fie presedinta la fundatia maica tereza.

 6. Bai, eu am alta problema. Cu scuipatu lu Bucur.

  Eu am crescut ca baiat de cartier. Stiu ca e o expresie care s-a golit de sens, in urma cantecelor BUG, dar nu stiu cum altfel se cheama un copil care o arde mereu prin cartier. Nu prin centru, nu la fite, nu la pizzerii si cafenele, ci la colturi de bloc, langa bari de covoavre, la seminte si cola. Ei bine, din cauza acestui fapt am deprins niste obieceiuri nu tocmai gentelmenesti, printre care scuipatul pe strada.

  Mor de ciuda cand vad tot felul de actori, de la granzi hollywoodieni, ca Johnny Derp, pana la Bucur al nostru, care nu sunt in stare sa scuipe calumea. Pe bune acuma – isi pot manipula grimasele, sentimentele, tonul vocii si fac o groaza de lucruri dificile, totusi scuipa ca niste tocilare virgine. Ptui!

 7. Stefan says:

  O replica corectă ar putea fi “actorii lui Florin Şerban nu vor decât să muncească”.

  Mai ales în cazul clipului Maiei Morgenstern, ipocrizia constă în a transmite mesaje nu în numele Maiei Morgenstern, ci în numele tuturor personajelor pe care le-a interpretat. Prezentânu-se de la bun început într-o ipostază suprarealită cu brandul “Maia Morgenstern”, mesajul nu mai este asumat doar de o persoană, ci de un personaj colectiv. Nu ne mai vorbeşte doar actriţa Maia Morgenstern, nu ne vorbeşte doar un om, ci o întreagă suită de personaje ale căror ipostaze le-a imortalizat prin “interpretări de excepţie”, sau chiar însăşi “sfânta măicuţă a domnului”. E ca şi cum Silvester Stalone ne-ar vorbi în numele lui Rambo şi Rocky.

  Ipocrizia constă exact în acest abuz al suprapunerii planului fictiv, cu care empatizăm şi ne identificăm, peste cel al omului şi actorului. Mesajul se încearcă astfel a fi încărcat de o prezumţie nemeritată de autenticitate, susţinută de calităţile şi însuşirile personajelor pe care le-a întruchipat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: