Haideți să vorbim despre peacocking

Una dintre lecțioarele cu care site-urile de pickup artristry distrug viața socială a bărbaților suficient de naivi să pună botul că băetzii dăjtepți de acolo dețin cheia fericirii este recomandarea de peacocking.

Ce înseamnă peacocking?

Înseamnă să te lauzi îndelung cât de bogat, de deștept și de special ești tu și să-i insinuezi perpetuu unui interlocutor care nu te-a întrebat nimic – în general unei femei, pentru că de obicei pe ele cauți să le impresionezi – că ești mai bun, știi mai multe, ți se cuvin mai multe și, pe scurt, tu ești miezul din dodoașcă, s-o formulăm moldovenește.

Peacocking prezintă o singură problemă: de obicei tinde să trădeze prostul inutil de la o poștă. Iar efectul este taman opus celui dorit: lumea dă ochii peste cap și își formulează deja în minte următoarele glume la adresa persoanei cu pricina.

Nu e nimic seducător, nimic fascinant, nimic atrăgător în discursul cuiva care se dă mare, își minimalizează interlocutorii, îi întrerupe, e nepoliticos cu ei, și caută să semnalizeze perpetuu că o are mai lungă și mai groasă. Dimpotrivă. Efectul e repulsia bruscă și intensă. Ăla care se laudă prea mult îți dă impresia că se străduiește MUUULT prea mult, și senzația subliminală e că face asta tot dintr-o nevoie de compensație. Că, în realitate, e o persoană foarte nesigură de sine, și îi e teamă că dacă pierde orice microconflict, de aici va rezulta o înfrângere sângeroasă în războiul cu viață.

Mulți copilași confundă genul acesta de aroganță cu încrederea în forțele proprii. Taman de aceea tind să fiu mai indulgentă cu peacockingul când îl practică cineva sub 22 de ani. E un mod de a te afirma ca persoană de sine stătătoare și a ieși de sub autoritatea părinților. Dar când persoana care se dă rotundă e ditamai câinele sur la vânătoare, iar experiența de viață nu l-a învățat regulile de bază ale unui comportament cu sens, nu găsesc nici o scuză. Și atenție, nu spun amabil. Poate fi o opțiune să nu fii amabil cu nimeni. Dar să fii o bășină arogantă deja e în afara oricărui sens, dacă nu cumva ești masochist și implori cu fiecare gest batjocura care, garantat, te va însoți peste tot.

Încrederea în forțele proprii, dragi copii, înseamnă să nu te bagi mai mult în seamă decât e strict necesar și să mizezi că faptele tale vorbesc pentru tine. Încrederea în forțele proprii înseamnă să știi cine ești. Tu pentru tine. Să nu cerșești cu disperare atenția altora.

Pentru că, dacă te uiți sub stratul de îngâmfare imbecilă, acesta e peacockingul: o milogeală disperată de atenție.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Andrei says:

  dacă nu ar funcționa nu ar fi fost folosit, dar e un twist aici. Chiar vrei să atragi astfel de femei care sunt impresionate de chestia asta? Când urmăream eu acum câțiva ani un blog de sfaturi masculine ( nu neapărat de seducție, ci cum să vorbești cu femeile, sau cu oamenii) la ordinea zilei era să-ți păstrezi demnitatea, să nu fi penibil, să nu întrebi de 2 ori aceeași chestie, să nu te cerți, să nu te lași folosit, chestii decente. Dar sunt multe siteuri noi cu abureala asta de pickup artist, luate de la americani, care le înscenează și în clipuri pe yt. Chiar dacă obții nr. de tel al unei fete random pe stradă e egal cu 0, dacă o plictisești te blochează. Nu mai bine mergi pe un grup de lectură, abordezi o tipă pasionată fix de ceva ce ai citit sau ceva de genul?

  • Lorena Lupu says:

   E mirajul quick hackului. Mitul aceluiași rezultat cu zero efort.
   Nici dietele de slăbit rapide nu funcționează, dar asta nu înseamnă că n-o să fie 3679 de prostovani și prostovane care să-și compromită sănătatea cu ele.

 2. E.O. says:

  Peacocking nu inseamna ce zici tu. Se refera exclusiv la imbracaminte si la ornamente, tip lanturi, inele, bratari samd.
  E si logic: paunul atrage prin penaj. De acolo vine termenul. Sa iesi in evidenta prin vestimentatie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading