Mâncați românește!

Scrolam eu la cafea pe feedul pe Facebook când, ce văd, un status al lui Lucian Mîndruță. Care povestea o miniexcursie cu mama lui, și cum a dus-o la un restaurant italian.

Și deodată, se înființează Românca. Aka, eterna comentacă care te școlește să scrii românește, să trăiești românește, să soogi pooola românește și să te fooți în coor românește. Care are mereu de obiectat că nu desfășori suficient românism pe ziua în curs.

Și începe să-l frece la melodie pe Mîndruță că de ce nu a dus-o pe mama lui la un restaurant tradițional, să mănânce mâncăruri de-ale noastre.

M-am frecat la ochi.

Stai, ce?

Da. Era tot acolo.

O cucoană avea impresia că e cazul, 100% neironic, să-i spună unui om de pe Facebook (da, ok, e Mîndruță, e personalitate publică, dar, în cele din urmă, e tot un om de pe Facebook) unde să o ducă pe maică-sa, DIN BANII LUI, și ce ar trebui să-i dea să mănânce.

Aveam impresia, până nu demult, că genul ăsta de obrăznicie intruzivă și invazivă ne afectează doar pe noi, fetele, pentru că educația tradițională spune să fim smerite și să acceptăm să fim footute în gură la liber de orice prost care are impresia că îl califică ceva să ne dea instrucțiuni.

Dar nu.

Sub ochii mei, o oarecare îl învăța pe Mîndruță la ce restaurant s-o ducă pe mama lui, din banii lui.

Are you kidding me?

Nu știu ce e greșit cu poporul ăsta. Nu știu ce plm îl face să creadă că se poate urca așa în capul altuia și să îi dea comenzi pe viața privată. Noi, naivii, credem că îl vom face să înțeleagă că persoanele queer nu sunt un atentat la fwootaiul lui tradițional în poziția misionarului cu lumina stinsă și cămeșa de noapte trasă în sus până la brâu, în timp ce Românii (și da, pun majuscula să mă refer specific la specimenele cu scrie-românește-mănâncă-românește-bășește-te-românește) se bagă cu tupeu în aspecte ale vieții private inclusiv ale omului normal, inclusiv ale bărbatului heterosexual, ca Mîndruță, să dea cu lecțioara nesolicitată.

Uite, de asta crește AUR în sondaje.

Până acum nu aveam un partid de țărănoi cordiți care să își facă titlu de glorie din obrăznicia cu care îi interpelează aiurea pe alții. Și, așa cum ultraordodocșii o fac în numele lui Dumnezeu, Românii demonstrativi o fac în numele poporului.

Și din nou visez la aplicația bocancul virtual. Când se trezește unul să-ți spună neîntrebat ce să faci cu banii și viața ta. Pac, pornim aplicație. Pac, din ecran se desprinde un bocanc. Pac, îi foote cu sete una în plină meclă.

Abia așa obișnuim și noi, poate, gigelul să stea în morții lui în băncuța proprie și să își țină ordinele și instrucțiunile pentru salariații din dotare. (Cu amendamentul că nu mi-aș permite să le spun ce să mănânce și ce să fwootă nici măcar persoanelor pe care le plătesc pentru diferite servicii. Autoritatea mea în relație cu ei se oprește fix la limita serviciului respectiv, și dincolo de asta, sunt stăpâni pe deciziile lor.)

Apoi, se trezesc alți cordiți, în aceeași conversație: că, stai așa, tu ai voie să ne spui să ne vaccinăm și noi nu avem voie să-ți spunem ce să mănânci?

Unu: nu l-am văzut pe Mîndruță în secțiunea de comentarii a nimănui, dând indicații să faci bine să te duci să te vaccinezi. Faptul că scrie asta la el pe perete, adresându-se cititorului generic, nu te vizează cu nimic pe tine personal și e o conversație la care poți alege să nu participi dacă nu vrei să o ai. Nu ai cum să compari asta cu interpelarea directă decât dacă ești prea prost să meriți un buletin.

Doi: A te vaccina, în momentul ăsta, e un gest social. Când alternativa sunt alte luni de restricții, de businessuri închise cu sila și de pierderi financiare inestimabile, da, un om poate argumenta public de ce ar fi o idee bună să nu mai pierdem noi bani că ești tu un conspiraționist cordit și ai impresia că irosește cineva 5G pe c*rul tău bășinos așa, de-a moaca.

Nu compari asta cu decizii de viață privată decât dacă ești prea prost să meriți un buletin.

Morala.

Nu te privește cât românism incorporează alții în viețile lor. Da, concetățeanul tău poate alege să mănânce sushi în fiecare zi, să țină blog în daneză, să facă baie în șampanie franțuzească și să-ți bage în c** un vibrator din Hong Kong și guess what: cât timp o face din banii lui, NU TE FWOOTE GRIJA.

Îți place mămăliga? Superb, poftă bună și ține-o pentru tine.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. E.O. says:

  Astazi inveti ca si barbatii au parte de asemenea gesturi intruzive.
  Maine vei intava cum agresiunile sexuale si hartuirile sexuale vizeaza chiar si barbatii/baietii, din partea altor barbati/baieti, dar cum noi nu avem 15 mii de organizatii feministe care sa iasa in strada si care sa faca cercetari, majoritatea nu sunt aflate decat in cercul apropiat. Sau nu, pentru ca ceea ce se cheama la voi “agresiune sexuala” sau “viol” la noi se cheama “gluma nesarata”, “magarie” sau “golanie”.
  Colac peste pupaza, persoanele gay din Romania au preferat sa iasa in public si sa marsaluiasca alaturi de feministe impotriva agresiunii sexuale la care sunt supuse femeile. Dar agresiunea sexuala impotriva barbatilor nu i-a interesat, mai ales ca ar cam veni din sfera lor…. putin cam “sus”, dar, ma rog, e greu sa vorbesti despre asa ceva si cu atat mai mult sa critici cand stii ca vei primi flegme verbale de la aparatorii lor.

  • Lorena Lupu says:

   După ce că se apără de voi, tot femeile ar trebui să vă apere și pe voi de alții, nu?
   Fac pariu că n-ai fost hărțuit sexual vreodată în viața ta, dar numai pe acest blog ai avut ieșiri homofobe de nșpe mii de ori. So, cine a abuzat pe cine?

 2. Morbo says:

  nimeni nu-i obliga sa puna restrictii din astea chinezesti. i-a rugat cineva sa ne protejeze? alternativa nu e sa spui oamenilor ce sa faca cu corpul lor, e sa nu mai pui restrictii. mai ales ca exista vaccinul. cine nu s-a vaccinat e de acord sa-si asume riscul, ca de aia plateste C.A.S.S. cine s-a vaccinat, e protejat, ce-l mai freaca grija? gest social…cum sa nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading