Metrosexually yours

Mersul cu metroul e fascinant. Nu de alta, dar auzi nişte dialoguri de te hăhăi cu stropi. Azi, de exemplu, un hipsteraş cu fulăraş, la telefon:

-Da, iubito, îţi cumpăr Nivea.

(…)

-Fată, nu te băga, că nu ştii nimic, Nivea Visage e de căcat.

(…)

-Ţi-o cumpăr pe aia cu Q-10 plus, că aia e cea mai bună. Dacă nu-ţi place, poţi să-mi dai cu ea în cap.

(…)

Şi m-am dus la tip, i-am smuls telefonul din mână, l-am sărutat pasional pe buze şi l-am întrebat:

-Nu vrei să fiu eu prietena ta?

Glumesc. Logic că n-am făcut-o. Deşi nici mult nu mi-a lipsit. Tipul are dreptate, Visage e de căcat, dar Q10 plus e chiar ok. Mai ok decât Oil of Olay Total Effects, dar nu se compară cu Avene Ystheal+. Jur, dacă zicea aceste două cuvinte magice, o făceam.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Dacă zicea acele două cuvinte magice, precis era gay.

 2. gadjodillo says:

  grigorie, deja era gay de dinainte. doar ca el nu o stia. o sa descopere dupa prima relatie de coabitare lunga, dupa ce d-sa o sa-i manince ficatii. eventual, o sa-i faca si un copil.
  asta daca nu ne inselam noi drastic. poate fi un chimist-cercetator-writer pe teme de cosmetice.
  sau nu.

 3. livium says:

  io creca lucreaza la farmec si d’aia

 4. Eu sunt curios daca prietena omului se pricepe la cumparat beri, tigari, chestii sportive asa de bine pe cat se pricepe el la cumparat lubrefiante 🙂

 5. goodman says:

  un baiat care rezoneaza la pizda nu stie d’alde d’astea. fac pariu ca pe “iubito” din “-Da, iubito, îţi cumpăr Nivea” o cheama nea Vasile…..sau, daca ma gandesc bine, ar mai fi o cale de cercetat:

  @bogdan

  ai lovit pe cineva in cap, de curand, cu Nivea Q-10 plus ?

 6. mihai zabet says:

  habar nu am de nivea creme and stuff 🙂 dar imi place textul e grozav scris in cateva cuvinte ai reusit sa induci o stare de adolescenta (cu tz) frumos 🙂

 7. bogdan says:

  Goodmane, nu am lovit încă pe nimeni cu Nivea Visage în cap, dar aceasta ar putea fi o lovitură perversă de pe Târgul Ocna.

  Eu am în casă o cremă Nivea cu care îmi dau pe mâini după ce spăl vasele sau mai curăț prin baie, se numește Nivea – Loțiune cremă delicată – Unt de Shea. E ok.

  • mama lui bogdan says:

   Gata manvăţat Nelu s-ă scriu cu diacrilice care zicea iel ie mai frumuos esprimă m-ai bine lucrurile romîneşt. Tare nam vrut domnişuară scumpă Lorena s-ăncep s-ă scriu cu diacrilice şi iear s-ă mă i-au de fimiu care ânsă nu m-ai pot păi bine măi dobitocule nu ţie ruşine care s-ă minţ ân halu ăsta care ie decât doo minciuni la tinen text unu ie că spel vase mincinosu-le mea zis nevastăsa panorama aceia care uneor m-ai zice adevăru zicea care Bogdan nu spală nici-o dată vase care spunea iea că tu ziceai ce vrei nevastă care ieu aduc bani ân casă fomeia trebe decât s-ă spele dupe mine spălat chiloţ mă scuza-ţi supt pula deşi iel Bogdan ar prefera iel s-ă facă lucru ăsta are iel un coleg de armată carel penetrază câte o dată care mie ruşin s-ă spui ce mea zis panorama cum la prins cu mă scuza-ţi ân gură şi doo la mână Bogdan mamă nu m-ai minţiii care tu foloseş-ti crema ca să lunece mâna porcule care de când ierea mic am vrut cu soţu s-ă te dezvăţăm care nu nea reuşit. Oranistule.

 8. Nea says:

  Hipsterii nu hibernează?

 9. bogdan says:

  În principiu, nu am nimic cu metrosexualitatea, însă, hipsterul cu pricina pare să fie miles away față de un minim ideal de bărbăție.

  Vorbind de metrosexualitate, acesta are părți bune, recunosc că mai frumos arată un corp de bărbat epilat pe tors, la subțiori, pe burtă și pe umeri și tuns scurt pe piept, decât unul cu părul de trei-patru cm în jurul buricului și pe umeri.

  La un moment dat, am fost șomer de lux, m-am disponibilizat din corporație cu vreo câteva mii de euro bune. Un an am călătorit, am citit, am studiat istoria și am făcut jogging în Herăstrău. Vara eram zi de zi la un bazin din București, înotam, mă bronzam și citeam beletristică – chiar mi-aduc aminte din perioada bazinului de o carte bună, Dictatorul și hamacul, de un francez, Daniel Pennac. Acolo, la bazin, era plin de puștoaice, care cred că chiuleau de la liceu sau de la facultate, o priveliște plăcută ochiului de bărbat matur.
  La un moment dat, am luat cu mine un amic cu posibilități un pic mai modeste, i-am zis: ”Băi, Mihai, înotăm, stăm la soare, bem cocteiluri și ne clătim ochii cu tinerele reprezentante ale sexului frumos, fac eu cinste”. Omul a acceptat, la un moment dat trebuie să te mai și sacrifici. În fine, omul nu are păr aproape deloc pe tors, până aici, bine, însă de la slip până la buric părul era de urs. Am râs și i-am zis: ”Băi, Mihai, o s-o dea puștoaicele pe dragoste safică după ce o să se uite la slipul tău! Nu puteai să tunzi și tu părul ăla un pic sau, și mai bine, să-i dai cu lama?”. Deci, asta, dacă nu e nițică metrosexualitate, nimic nu e.

 10. mama lui bogdan says:

  Să mă fu-ţi.

 11. OK. Ar fi interesant daca volumul de vulgaritate n-ar fi coplesitor. Sint fan de South Park si injur zilnic, si totusi Lorena Lupu ma face sa ma simt stingher. E din categoria histrionice – subconstiente – sau jucause, sociale, asumat-smartass – constiente, controlate? Presupun ca raspunsul e undeva la mijloc. Ramin intrigat.

  • Lorena Lupu says:

   Atâta timp cât nu te pune nimeni să mă citeşti cu sila, ai mereu opţiunea să dai x din colţ şi să citeşti bloguri care să ţi se potrivească. Sănătate multă la neamuri.

   • Pe-aia cu neamurile n-am inteles-o, desi o sugestie urita imi sopteste undeva in spatele capului. Necesar? Oricum intrebarea initiala ramine. Poate sint curios sau ma tenteaza sa imi deschid propriul blog si fac niste research. Cu siguranta daca mi-as deschide un domeniu al meu nu as face-o in termeni absoluti, de genul fuck off si hit the road daca nu-ti place. Nu ar fi vorba de negociere sau auto-justificare, ci doar de civilitate, o valoare in care cred cu tarie. No mercy for the rude. Esti provocatoare si in cuvinte si in continut – e un FAPT – nu inteleg de ce reactionezi obtuz la critici.

    • dan ametitu' says:

     Prietene, “Professional Trolling Services” hint-hint ;).

    • Lorena Lupu says:

     Prietene, uite că nu mă simt motivată să mă justific în faţa ta şi nici să-ţi dau explicaţii. Scriu exact cum vreau, pentru tabăra de cititori care mă ia aşa cum sunt. Dacă vrei scriere frumoasă, cumpără revista TABU, unde e pe bani şi unde scriu cât se poate de user-friendly. Pe blog e pe gratis, şi dacă e pe gratis nu mă interesează insatisfacţia consumatorului. Calul de dar nu se caută în dantură.

     Iar reacţia este ascuţită, dreptunghică sau obtuză în funcţie de penibilul criticii. Vino cu o critică inteligentă (dacă, desigur, poţi) şi vei primi un răspuns inteligent. Nu am de ce să gratific o tâmpenie cu un răspuns graţios – ar fi o irosire nejustificată.

     • Lorena Lupu says:

      ah, şi apropo, că acum încep să mă şi enervez: ce anume era necivilizat în invitaţia de a da x din colţ şi de a citi bloguri care ţi se potrivesc?

 12. Nu. Daca as avea o problema cu trolii, exact tipul asta de nume as lua. Sau vad eu prea multa ironie de sine? O persoana se apuca sa deschida blog aparent destept, apoi inchide barierele de comunicare – inevitabil via critica – si sfirseste intr-o inertie narcisica in care cei care se intimpla sa fie prin jur sint fie elemente de dark entertainment, fie – in cel mai bun caz – adoratori? Schema e urita oricum ai lua-o, dar fiind vorba de un blog presupus public, as asuma un fel de societate asa. Iti formalizezi putin limbajul, macar pretinzind ca faci ceva mai mult decit sa-ti emancipezi nervii si toanele.

  • Lorena Lupu says:

   :)))

   asta e, eşti o victimă a sistemului. nu e nici prima, nici ultima dată când ţi se va întâmpla. acum ia o batistă şi victimizează-te în alt colţişor de internet.

   • Hm, esti foarte de dreapta? Altfel nu inteleg de ce orice forma de critica iti apare ca un simtom de ceva mai mare – loser, fraier, neispravit. Coltisor de internet TU ai, unul nasty, I might add. Nu stiu de unde ai ajuns la notiune de sistem. Iti plac scurtaturile mentale? E adevarat ca drumul rapid catre insulta e unul savuros, chiar daca pina la urma unrewarding.

    • danboeriu says:

     “unrewarding” şi “simtom” în acelaşi mesaj? oau.

    • Lorena Lupu says:

     Nu orice forma de critica. Vorbeam de CRITICILE INEPTE. Premisa ta fiind eronata, n-am citit restul comentariului. Oricum, pari genul de om care nu pricepe nimic din ceea ce i se spune, iar timpul meu e scump. Fa-ți o favoare si citește un blogger căruia ii pasa.

 13. Nu obisnuiesc sa scriu timpenii si nici sa fiu catalogat drept ne-inteligent. Agresivitatea ta, din contra, confirma cele mai nasoale intuitii. Ma intrebi ce era necivilizat etc. Daca te uiti, poti foarte bine sa vezi ca la primul tau reply, adaugai ceva despre neamuri. Ceva cheap in cel mai bun caz. Hai enerveaza-te, ca vad un pattern cit casa.

  • Lorena Lupu says:

   Dar se pare ca adori sa fii agresat, altminteri n-ai insista atat sa sugi pula pe aici. Adevarul tragic e următorul: e total neinteligent sa remarci evidentul pe un ton de mare noutate. Si e total neinteligent sa te vaieti ca ai fost agresat, când de fapt n-ai fost.

   • Adevarul netragic e ca ai o contradictie imensa in mesajul asta si ca fie nu-ti pasa de asta, fie esti prea impulsiva ca sa te prinzi cind spui o timpenie. Either way, suna amuzant, mai ales cu insulta inserata asa ca din intimplare.

 14. goodman says:

  @Claude Tallis

  ma, tu vrei sa zici “Jesus is coming back soon, are you ready ?” dar nu-ti prea iese, ha ?

 15. bogdan says:

  Și, vorbind în continuare de un aspect îngrijit, trecând la femei, pot să spun că o femeie cu păr pe mâini mă pierde instantaneu. Dacă are mustață, nu pot să mă apropii la mai puțin de zece metri. O excepție: am la serviciu o dâmbovițeancă de vreo 1,50 m înălțime, frumușică, brunetă, de vârstă cu gazda noastră, părul de pe mână îi sporește sexapilul, nu invers.

  În perioada mea corporatisto-burlăcească, una din șirul rezonabil de prietene a fost o funcționară de bancă, o bancheră, cum zic eu. Tipa mişto, mică, 1,51 ( în general, prietenele mele au fost înalte), cu părul lung, roşu şi ochi albaştri. Bănuiesc că e la aceeaşi mare bancă, aşa că nu o să spun despre ce bancă e vorba. Până atunci avusesem un şir de tipe epilate jos. Ceea ce e foarte ok – la mare, cu tanga, ce mergea mai bine? Când s-a dezbrăcat micuţa, s-a făcut întuneric în cameră, mi-am zis: ”Oh, my goodness, am nimerit în maşina timpului, am fost transportat în anii ’70!”. Mai lipsea un glob din acela rotitor, de discotecă, şi “Staying alive” al lui Bee Gees. O hipioată la bancă. Cât ne-am tras-o, vreo doi ani, întotdeauna am avut un sentiment aproape insesizabil de ireal.

  După ce am fost opt ani muncitor, am terminat facultatea și m-am angajat ca tânăr economist la o filială a corporației, după doi ani eram deja în HQ, lucram cu americani. Nu aveam costum și a doua zi trebuia să încep. Nu aveam bani de costum și nici timp să caut unul ca lumea. Nu că nu aș fi avut înainte salariu bun, numai că tocmai venisem de la mare, unde răsesem tot. O mătușă mi-a dat un sacou și o pereche de pantaloni ce aparținuseră răposatului soț, să le încerc. Deci, pantalonii erau evazați, strânși pe pulpă, cu talia joasă, iar haina era cu v larg și cambrată. Arătam ca Barry Gib în ”Staying alive”. Pentru 1975 era cool, pentru sfârșitul anilor ’90 era odd. Nu am putut să mă abțin să nu dansez de trei ori la rând după ”Staying alive”, îmbrăcat așa. A fost bestial. Life goin’ nowhere/ Somebody help me, yeah/ Stayin’ alive. A doua zi am început în blugi negri.

  • goodman says:

   Bogdane,

   lasa labareala amintirilor din vremurile imemoriale cand ti se scula, si mai bine concentreaza-te pe muma noastra, Romania, CARE-I FARA DE GUVERN, BĂĂĂĂĂĂĂIII !!!!

 16. @danboeriu:

  Draga Dan.

  Am avut profi care, neintelegind nimic din ce aveau de supervizat, sau fiind prea loaze ca sa conceapa ceva in scris, se legau de virgule. Probabil ca sa aiba si ei de spus ceva.

  Asa ca lasa-ma.

  • danboeriu says:

   şi eu am cunoscut agramaţi care se supărau că nu erau luaţi în serios din cauza asta. aşa că lasă-ne şi tu.

   • Domnule gramat, chiar nu faci diferenta intre o typo si o greseala de gramatica? Daca ai fi cu adevarat atent la ce scrii ai incepe propozitiile cu o majuscula – ceea ce ar fi ridicol, internet and all, right? Nu ma supar ca nu ma iei dumneata in serios, de fapt as prefera sa ma ignori definitiv

 17. Lorena.

  Deci nu-ti pasa. N-ar trebui sa-ti schimbi motto-ul de la ‘fut tot ce misca etc’ la ‘va fut fara sa ma gindesc prea mult’? Ar sti oamenii la ce sa se astepte si n-ar zabovi. Tu ce vrei sa zici, ca iti ‘selectezi’ oamenii, ca preferi sa fi asa, ONESTA din start si astfel sa te alegi doar cu oameni misto, exact ca tine? :)))) Asta da premisa naiva. Desi cred ca e doar narcisica. Daca ma mai suporti nitel, iti spun asa: nu pari onesta, ci RUDE. Cine poate sa scrie ca se hahaie cu stropi e lipsit de orice forma de masura si e suspect din start de putoism sau alte trucuri menite a atrage atentia.

  • Lorena Lupu says:

   bine că pari tu politicos, pisălogind la infinit un om care ţi-a zis deja că pui eronat problema.

   dar din nou – a şti să pui problema e un semn de inteligenţă. nu uita că tu cerşeşti atenţie la porţile blogului meu, nu invers.

 18. Danutz: ce e mai amuzant, 1. sa nu spui nimic, ca elevul mic si gras din ultima banca, desi urmaresti avid ce se intimpla in jur, sau 2. sa vinezi muste pe care le colectionezi in penar ca sa le arati la colege?

 19. :))))))) am dat peste un cuib de pulici vesele si agresive

 20. goodman says:

  ce nume de cacat e Claude Tallis. e chiar mai rau decat Capulea.

 21. Gheara says:

  Intrebare: exista vreo persoana mai PROASTA decat PROFA DE SEX? Raspuns : NU !

  :))

 22. Gheara says:

  Intrebare: Poti fi ascet cu pula-n curul unei negrese? :))

 23. Gheara says:

  Referitor la subiect…mi se pare aberant! Eu nu folosesc nici macar parfumuri si astia mai iau cu creme. Eu ma spal doar la pula si la cur.

  Ala era un efeminat din metrou

 24. Nea says:

  Lorena, dacă pe ăla l-ai pupat pentru o Nivee, lui ăsta ce i-ai face?

  “Iți mărturisesc că, petrec în fiecare dimineață, în baia mea, minute de adevărată voluptate și toate în preajma răsfățurilor pe care mi le procură mai întâi dușul matinal – cu alegerea, după felul în care voi începe ziua, a gelului de duș cel mai potrivit (șovăi zilnic între mirosurile de ghimbir, ceai verde și lavandă de la Roger&Gallet) -, apoi, odată dușul terminat, utilizarea cremelor de față de la Clinique, a cremelor de corp de la Molton Brown sau a gamei de The vert de la Bvlgari, în sfârșit, alegerea parfumului din prima parte a zilei: Carolina Herrera sau Bois d’Argent de la Dior.”
  “Scrisori către fiul meu”, de Gabriel Liiceanu, ed. Humanitas, 2008, pag. 193.

  • Gheara says:

   Cine ma? Liiceanu? Ala e o lichea. O nulitate, asa zis ,,filosof”. care e opera lui? Sictir.

   Tre sa fii psihopat. Pai io cat e vremea asta, numai de placere ma duc afara in fiecare zi si ma spal pe ochi cu zapada. Si dau zapada cu lopata !

  • Lorena Lupu says:

   nimic. el vorbeşte despre ce-şi face lui însuşi, ăla vorbea despre ce să-i cumpere fetei. e o mică-mare diferenţă de accent.

  • bogdan says:

   Să ne căcăm pe parfumurile lui Liiceanu, luate pe banii din sinecurile primite de la Putere.

   • nedormitul says:

    da’ în gura ta de ce nu ne-am căca? tu ai nevoie de o sinecură ca să te speli? să ne căcăm, deci, în gura ta!

   • nedormitul says:

    futu-vă-n gură să vă fut de muiști analfabeți. vă găsirăți voi, ultimele scursuri ale internetului, să strîmbați din rîturi cînd și cu ce se spală liiceanu. bă, pulache, cînd spui sinecură trebuie să prezinți măcar un contract, o chitanță, un fluturaș de salariu. eu n-am auzit ca liiceanu să lucreze sau să fi lucrat la stat. pînă una alta, nici funcție publică, nici contract pe humanitas sau pă persoană fizică.
    bă, în țara asta problema cea mai mare e că tîrlanii nu mai știu unde le e locul. pe mă-ta de ce n-o critici că s-a futut cu veterinarul? nu se ridică la nivelul de critică pe care o poţi tu emite? marș la cocină, scîrnă ce ești!

 25. Gheara says:

  Era un serial pe vremuri si zicea unu – O BOY, O BOY ! :)))))))) Se teleporta inapoi in timp sau in viitor si cand ajungea zicea O BOY, O BOY :)))))))))))))))

 26. Gheara says:

  Sa-mi bag pula-n moda voastra cu creme si cu parfumuri. Ce barbat e ala care pierde timpu cu asa ceva? Sa-mi bag pula-n in toti metrosexualii! Se vaita ca niste mimoze ca au inghetat de frig si ca a venit ger, in timp ce cauta crema. Pai io cand merg la tara, pe gerul asta si pe mai ger, sparg lemne. Cu toporu. Am invatat de la bunicu care spargea la bustu gol. Deci ala cand erau gerurile astea, de care tot se caca astia din presa pe ei si toata lumea, ala statea la 70 de ani cu geamul desschis si pantaloni. Ca-i era cald. E normal sa fie zapada si temperaturile de acum. Face bine pamantului. Mie imi plac temperaturile scazute mai mult decat caldura si, SI!- zapada.

  Ba, da nici cu caldura la nas nu e bine, cu gazu in calorifer? Da daca trebuia sa spargeti lemne? Io cand ma duc la tara sparg lemne ca=i foarte sanatos.

 27. Gheara says:

  CLAUDE TALLIS:

  Numela tau imi suna cunoscut…Esti neam cu Claude Debussy? :))

  L-a facut muci Salam pe Adi de Vito. Are voce Salam, poa’ sa cante orice, muzica de petrecere, orice! Bine, mai putin Opera. Si lui Micky Voicu , care va dirija saptamana asta a cincea de Beethoven la sala radio- ii place Salam. A spus ca are voce. Iar Micky Voicu e muzician competent ca si mine. Dirijeaza sau a dirijat la Ploiesti. E si violonist, stie sa cante si la vioara, dar e dirijor Micky la baza. Daca nu s-ar fi tinut de femei, petreceri si golaneala cu Serghei Mizil si altii, Madalin ar fi ajuns un muzician MARE, de talie internationala! Ca talent a avut mostenit de la tacsu !! Dar a fost golan

 28. whoah, au inceput mesajele sa treaca; pacat ca am pierdut tempo-ul menajeriei

  • Lorena Lupu says:

   băi, în continuare nu înţeleg: ce vrei tu de fapt? să te dai superior? nu eşti. nimic din ce ai debitat pe aici nu ne indică decât un deficit cumplit de atenţie şi o lipsă acerbă de ocupaţie.

   şi nici măcar nu ai demnitate: mi s-a spus că-s neinteresant, plec dracului. eşti jenant şi atât.

   • monogama says:

    Claude Tallis nu e jenant deloc, ati sarit cu totii pe el, il admir. V-ati mai si luat de numele lui, de virgule si paranteze, cred c-are acces la marile idei, citeste unde trebuie. Si are mult bun simt 🙂

     • Lorena Lupu says:

      oh, vai, ce mare ispravă a făcut claude pulăncur! a intrat pe un blog cu limbaj licenţios asumat, s-a uitat în jur, a judecat îndelung şi a zis: ăsta… cred că e limbaj licenţios. apoi, triumfător că zărise evidentul, şi-a dat drumul la diaree verbală fără haz. ţi se pare greu, nu-i aşa?

  • Gheara says:

   claude tallis:

   Iti place Adi de Vito ? Vrei sa cantam impreuna? Hai.

   Mai vreau un microfon , la fel.

   Auzi duetul asta intre noi doi, tu cu mine. Noteaza ce tre sa canti

   Tu:

   Toata fericirea mea esti, cea care imi alina sufletul
   Sufletu, inima, esti numai tu iubirea mea (bis 1)

   Te iubesc si tare as vrea,
   Sa ma iubesti nevasta mea

   Eu: HohohohooooOOOOOohoho!
   Tu: Te iubesc
   Eu: te iubeeesc
   Tu : Si tare as vrea:
   Eu: Te adooorr!!
   Tu: Si tee iubuesssc
   Eu: neVAAAAASTA meeaaaaa!

   Eu:Sssstt!
   Eu: Tanlalalauu
   Tu: Dadadeaun..
   Eu: Lillaullllllel
   Tu: Lilelolouou!
   EU:elilalaialilaoa
   Tu: Loalololo!
   Eu : OFOFOFOUUU!!!
   Tu: OFOFOFOFOFOF!
   eU: OFOFOOOFOOOO
   tU: ofofofofOFOF!
   EU:oUOOOOO-OUOO!
   Tu: Ouoooouo!
   EU: OfOFOF ofof OOOOooooo

   Tu: tu-patupa, patu-patu- PA! (bis de 5 ori AMANDOI)

   FORZA, FORZA, FORZA!

 29. Nea says:

  Ba nu-i nici o diferenţă. El însuşi e fata lui şi el îi oferă nişte plăceri prin alifie. Vrei să ţi-o zic şi-n greaca veche? Η μητέρα του κλέβει πεπόνι μέσα στον κόλπο

 30. bogdan says:

  Lorena, permite-mi, te rog, să divaghez şi să spun câteva lucruri despre Liiceanu.

  Liiceanu are multe de care poate fi învinovățit.

  Plagiator, a plecat de Institutul de filosofie la sugestia lui Noica, ca să nu fie dat afară. Asta o știu de la un bun prieten de-al unui coleg de-al lui de atunci de la acel Institut, Radu Stanciu. Chestia asta apare și aici: http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=319&Itemid=99

  Tot aici apare o altă poveste, care o știu tot de mult timp, din aceeași sursă. Liiceanu-oportunistul a avut teza sa de doctorat împănată cu citate din Marx:

  ”Vajnicul luptator anti-comunist nu a fost decat un umil servitor al ideologiei pe care o blameaza astazi: initial lucrarea sa de doctorat “Tragicul. O fenomenologie a limitei si depasirii” continea in 1975, o multime de citate din Marx. La reeditarea din 1993, oportunistul Liiceanu se lustreaza, autocenzurand paginile marxiste elogiatoare, devenite compromitatoare, sub pretextul ca a lasat deoparte sectiunile care nu se inscriau “nemijlocit” in tematica volumului (vezi Doamne, in anii ‘70 s-ar fi inscris! – ce nu face un om mic pentru o bursa mare in Occident). Ba, mai mult, disidenta lui Liiceanu pare a fi si ea o inventie: in “Apel catre lichele” (1992) – titlu premonitoriu pentru “Liicheanu” insusi, cum e gratulat recent – el isi antedateaza un text banalut despre “tovarasa Clocotici”, “Meditatie despre activist”, ca si cum l-ar fi scris in august 1989. Este singurul articol aparent impotriva regimului al beneficiarului de burse ceausiste in strainatate, care considera astfel, la trei ani dupa revolutie, ca… s-a rupt de trecut! In grupajul din “Ziua” despre falsul idol si “dalmatian” politizat pro-Macovei si Basescu, se aduc si alte grave acuze procurorului de serviciu, ce pozeaza demonstrativ de prea multi ani intr-un fel de campion national al moralei. Cum gura pacatosului adevar graieste, insusi Liiceanu se vedea in “Usa interzisa” drept un “impostor de anvergura” – lucru certificat si de eliminarea filosofului comunist din cea de-a doua editie a “Tragicului”.”

  Nu în ultimul rând o să mă refer la Liiceanu şi Humanitas:

  “Mai ieri, la alegerile din 2000, ii facea propaganda “batranului edecar”, Ion Iliescu, acelasi de la care a primit, cu o vorba buna de la Petre Roman – prim ministrul Mineriadei – o halca din averea statului roman: Editura Politica a PCR transformata peste noapte in privata Editura Humanitas.” Asta apare aici – http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=277&Itemid=99

  Cum a făcut Liiiceanu bani de parfum din Humanitas se vede aici: http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=345&Itemid=99

  Aşa a putut să-i cumpere Liiceanu pe Siegfried şi Marcello, aşa şi-a botezat Liiceanu cele două maşini, BMW-ul şi Alfa Romeo – http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=488&Itemid=99

  Ok, am admirat un lucru la Lorena, fiecare ban al ei a fost muncit. Tot ce are i se datorează sieși, cred că nu exagerez când spun că ea poate justifica și ultimul lucru din casă. Cu Liiiceanu nu, nu este cazul.

  • Lorena Lupu says:

   Dar vă rog, divagaţi. îmi plac discuţiile despre Liiceanu. Nedo!

  • nedormitul says:

   bă, visul pizdii, tu nu înţelegi. nu de liiceanu e vorba aici, ci de tine. tu n-ar trebui să critici mai sus de chioşcarul de lîngă blocul tău sau de nesimţitul care s-a căcat în lift. verifică dacă nu cumva administratorul vă fură la întreţinere. pune mîna şi scrie epigrame, lasă-l în pula mea pe liiceanu. nu-i de tine.
   pune mîna pe pix şi bagă: unui ţîgan care şi-a tăiat porcul lîngă scară. ia de-acilea titluri de epigrame: unui administrator hoţ. unui locatar care a găurit peretele blocului ca să monteze digi.

  • nedormitul says:

   dacă vrei, bagă şi despre fiică-ta, dacă nu se fute cu cine vrei tu: unei fiice ingrate care nu s-a futut c-un sculer matriţer.

 31. Gheara says:

  goodman:

  Stiai ca Adi de Vito a ciordit inclusiv piesa aia – E sofisticata, ma” ? :)))

  S-a incins atmosfera cumetre. E timpul sa va cant cea mai noua piesa. Solo !

  Ca sa vedeti ca muzica incepe cu mine… Da si mie un pic de volum…

  Fii atent, toba tre’ sa fie asa : tu-PA-tupa, patu-patu-PA. Ai inteles? Bun. Programeaza toba cum iti spun io. Re minor! Aceasta melodie va fi numarul unu cel putin 5 ani de-acum incolo. O melodie facuta de mine si Jennifer Lopez…

  Deci vine asa… Le le leeeeei……..Oooo…..LeeEeee… Stop .

  Va cer ceva simplu, goodman, bogdane, nedormitule etc (mai sus viorile! ) … Toata lumea mainile sus si bateti din palme. Uite-asa…Mai da-mi un pic de volum… Uite asa! Mai tare sa va traiasca copii!

  Lei lei leeee, lei lei le, leeee oooOOO, leeeeei lei leee OuauooooooOOO! lelelei… MERGE ! Cu totii! Lee leee, ouauuaua. (bis de 5 ori) MERGE !

 32. goodman says:

  “Încerc să mă pun şi în pielea câtorva tineri (sau mai puţin tineri), care, de o bună bucată de vreme, trăiesc pentru a-şi etala ura faţă de Liiceanu. Nu ştim încă mare lucru despre cine sunt şi ce pot. Dar ştim că Liiceanu îi scoate din minţi. Sau Patapievici. Sau Pleşu. Îşi risipesc tinereţile molfăind, palizi, chinina resentimentelor lor fruste. Trăiesc prin ricoşeu, cuprinşi de o indispoziţie fără evoluţie”
  http://www.adevarul.ro/andrei_plesu_-_opinii/Ura_ca_mod_de_viata_7_381631837.html

  • Gheara says:

   goodman:

   Solo ! Asta este asa:

   Tu-paduba, paduba-duba! Tu-paduba, paduba-duba! Tu-pa duba, RAGA-DUGA-DAA !!! Tu-paduba, paduba-duba! Tu-pa duba , ALALA-DUNGA ..!

  • bogdan says:

   Sunt de acord cu tine. Ei – Liiceanu și Pleșu – sunt nevinovați și genii, iar epigonii nu știu ce să mai facă pentru a-i da jos de pe socluri.

   Epigonii, tineri ”palizi și chinuiți de frustrare”, îi scuipă în van, deoarece rezerva de parfumuri și geluri de duș a lui Liiceanu pare să fie nesfârșită.

   • goodman says:

    Pentru-a tale proprii patimi,
    Pentru propria-ti viata,
    Unde ai judecatorii,
    Nenduratii ochi de gheata?

    Critici voi, cu flori desarte,
    Care roade n-ati adus
    E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai de spus.

    • Gheara says:

     goodman&bogdan:

     Vrei sa-ti fac eu o poezie, ce-mi vine acum in cap, la secunda? Uite acuma iti fac, nu m-am gandit, n-am planificat nimic. Ce=mi vine acuma in cap, orice. La secunda. Deci ce-mi vine, nu ma gandesc, nu nimic. Hai sa vedem. I-auzi ! Inspiratie la secunda !

     I-auzi:

     Curu pute, pula pute, pizda pute.. Hai sa ne cacam pe rupte!
     Foaie verde patrunjelu, taie mielu
     Hau hau hau si hu hu hu , uite-mi curu
     Hai sa mancam si noi mai bine
     Daca te tine !
     Afara nu mai ninge, dar in veceu ninge !
     Sugemiar pula extraterestrii, cu tot cu ozeneurile lor !
     Stinge-n pula mea veioza
     Ca sa nu-ti belesc mimoza.
     Hau hau hau, latra catelu
     Dar asa latra si mielu!
     Ma opresc frate acum,
     Sa nu crezi ca sunt nebun!
     AStea-s versuri la secunda
     Si merit multa valuta !

     PS> E o poezie as spune in stil neo-modernist avangardist! :))

     Ce-a mi-a venit in cap la secunda. Si mai imi venea si imi vine, dar nu ma intind acum. Sper sa-ti placa. E cu dedicatie.

    • bogdan says:

     @goodman

     Corect, numai că ăștia doi nu scriu versuri. Să scrie filosofie. La pușcărie. Chiar și rimează.

     @gheară (pentru goodman&bogdan)

     Lirica ta e superbă. Goodman&bogdan se simt flatați.

   • Gheara says:

    Sa nu ma plagiati, sa vad versurile astea pe undeva, ca va fut in cur.

    • goodman says:

     Gheara,

     te rog sa ma scuzi ptr. ca te-am neglijat in ultima perioada, dar chestiuni capitale m-au tinut ocupat 999% – trebuie sa stabilesc guvernul.
     promit sa ma revansez cu proxima ocazie.

 33. dadatroll says:

  Da Avene Ystheal+ nus trei cuvinte?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: