Modul de a te asigura de absenţa mea garantată de undeva

  • Buna,Lorena!Stii de evenimentul de azi de la cinema Scala?

 • Lorena Lupu

  5 hours ago

  Lorena Lupu

  • nu

 • Aculin Tanase

  5 hours ago

  Aculin Tanase

  • Se vizioneaza un film comedie interzis si de comunisti si de neocomunisti.

 • Lorena Lupu

  5 hours ago

  Lorena Lupu

  • interesant

 • Aculin Tanase

  5 hours ago

  Aculin Tanase

  • Vor fi acolo elita filmului romanesc ,ambasadori,televiziuni,etc.Ai vrea sa participi?

 • Lorena Lupu

  5 hours ago

  Lorena Lupu

  • nu ştiu tu cum eşti, dar eu mă duc la film să văd film, nu să văd cine mai e acolo

  • remarc că despre film nu zici nimic

 • Aculin Tanase

  5 hours ago

  Aculin Tanase

  • azi e cu totul altceva.Nu am timp sa explic.

    

   Dueci, eu nu-s pe monden. Mă doare în străfundul intestinului gros de elitele care vor fi undeva. De aceea facem echipa perfectă cu Dan Boerescu: el se omoară după înalta societate şi asigură mondenitatea conţinutului, eu mă omor după informaţie şi după jurnalism pur şi simplu, şi asigur pragmatismul conţinutului. Nu mă îmbeţi pe mine să vin la sculptarea unui norişor din căcat, indiferent de numărul de ambasadori şi de dive care vor să asiste la tăierea moţului de deasupra.

    

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. pierre says:

  nu esti pe monden, da’ ai scris un text ca nu stiu care are curul mare.

 2. gadjodillo says:

  ah, ce rea eşti! dacă era un eveniment din ăla cu suspans, cum naiba îi spune, ca reclamele-teaser?! ai ratat o mare chestie:)

 3. redrake says:

  Da, cred ca ar fi fost interesant sa vezi ce vedete au nevoie de echipaje de descarcerare ca sa se poata ridica de pe scaune dupa ce s-au indopat cu popcorn si Coca Cola.
  Si probabil ca ambasadorii din cateva tari bananiere au nevoie sa vada un film referitor la “odioasa dictatura de trista amintire”, ca sa isi aduca aminte de vremurile bune ale vizitelor de stat.

 4. Strajnik says:

  Aculin Tanase???
  Nu e f’o fantezie d’a ta?
  Personajul traieste aevea? In carne si oase?
  Ce asociere de nume…De lemn(tanase)
  Ce fantezie trista pi bietii nasi/parinti. Cum nu s’or fi gandit ‘mnealor la…Apollo(13) Sau Apolodor(la pingunul calator?). Iti dai seama cum ar hi sunat Apolodor Tanase? Sau Apollo 13 Tanase (ca toooot era la mare voga pi vremea nasterii dumisale, boier Tanase…

 5. Strajnik says:

  Marea ziarista DANIELA CÂRLEA ŞONTICĂ (Dumnezeule Mare…) a scris un text emotionant si monografic despre distinsul Author, Tanase…Aculin reuseste sa traiasca din scris. Vocatia de pomanagiu a personajului pare deplin subiniata…

  “La o terasă cu o prietenă. Apare ca un actor şi zice: “Bună ziua, sunt scriitorul Aculin Tănase şi vreau să vă delectez cu căteva dintre epigramele mele”. Mi-am amintit imediat replica aceasta, il mai intălnisem şi in urmă cu şapte ani. Nu l-aş fi recunoscut acum dacă n-ar fi spus acelaşi text ca atunci. Pe vremuri, işi vindea epigramele adunate in nişte foi, “la preţul unei beri”. Acum işi vinde cărţile. L-am invitat pe epigramistul nostru să ne povestească ceva despre viaţa lui şi despre modul mai puţin obişnuit la noi de a face bani din literatură. “Eu reuşesc să trăiesc din scris”, spune sigur pe el Aculin. Aflăm că a compus prima epigramă la 30 de ani, fascinat de puterea de a reda in patru versuri atătea fineţuri ale unui caracter sau situaţii. Se vede in compania selectă a marelui Păstorel, la nivelul lui chiar, intrucăt astăzi “scriitorii de epigrame de vărsta mea sunt foarte slabi”. Supărat că lumea consideră epigrama “un gen minor”, Aculin a plecat prin ’96 să cutreiere terasele, barurile şi cluburile mai selecte, unde vin oameni cu bani, dar care apreciază şi arta. Unii l-au considerat bufon pentru că a cerut bani pe scrisul lui, dar incet-incet Aculin şi-a făcut o faimă printre literaţi, e văzut bine de epigramiştii din generaţia veche, are prieteni printre artişti şi scriitori şi duce o viaţă boemă care ii este foarte pe plac. Dar mai ales trăieşte din scris.”
  Si, mai departe…

  “MAESTRE, CE BEI? Ideea de a-şi vinde epigramele i-au dat-o nişte amici. “Stăteam in Regie, un prieten de-al meu mi-a zis: «Bă, tu eşti aşa de prost! In loc să mergi să bei o bere, tu dai banii pe cartele să suni pe unul şi pe altul să le spui că ai scris epigrame? Hai să te invăţăm noi ce să faci!». Ne-am dus prima dată la Lăptăria lui Enache. Şi le vindeam pe o bere. Văzuseră amicii mei intr-un local la Paris cum un scriitor boem vindea ce scria pe acolo şi lumea il respecta ca pe un geniu. Aveam şi căteva epigrame pornografice. Semnalasem că sunt «interzise fetelor», dar fetele cănd auzeau asta işi smulgeau foile din mănă una alteia. Şi cascade de răs! Citeau cu voce tare. Noi eram acolo trei golani la masă, dar n-aveam nici un ban in buzunar. Venea lumea şi mă intreba: «Maestre, ce bei?». Lichid, le răspundeam. Unii voiau şi autograf. Parcă era regizat totul. Au văzut că suntem boemi… S-a umplut masa de bere. Dar nici un ban. N-am putut să bem toată berea. «Lasă că o să vină şi banii», ziceau amicii mei. Intr-adevăr, mai tărziu le ziceam că le vănd «la preţ de o bere», ca să am şi bani. Căştigam şi o sută de mii pe zi. Era o căruţă de bani atunci”, povesteşte Aculin Tănase despre inceputurile sale in afacerea “epigrama care aduce bani”.

  E clar, distinsul a depasit, cu brio, faza(proasta) de “piscotar”…
  Si tu nici nu stii ce “companie selecta ai ratat”. Peste f’o suta de ani vei regreta amar…

  “”MARŞ DE-AICI!”. Are amintiri care mai de care mai frumoase şi mai amuzante cu scriitori, cu artişti sau cu oameni simpli.

  “La inceput, eram cu fasciculele mele la o terasă in zona Rosetti. M-am prezentat eu cine sunt şi ce fac şi m-am aşezat la o masă. Aud că mă strigă cineva: «Maestre, zice, vino puţin. Felicitări, sunt excepţionale, sunt briliante! Te rog să-mi dai şi mie autograf, că astea peste ani o să fie aur. Aur curat». Era scriitorul Tudor Ţopa. I-am răspuns: «Da, maestre, dar eu sunt scriitor boem, eu le vănd cu autograf, dar la preţul unei beri, unui whisky sau pe-o injurătură sănătoasă!». «Cuuum? Nenorocitule, marş de-aicea! Eu sunt scriitor şi nu pot să vănd un volum şi tu imi ceri mie o bere! Ia-ţi şi căcaturile astea, nu valorează nimic!» De la o altă masă, scriitorul Paul Vinicius zice: «Maestre Aculin, vino incoace! Ce vrei să bei?». Nu-mi era de băut, aveam o stare… M-aşez acolo. Zice: «Scrii frumos». După aceea am mers in Shorley, prin ’97, ’98, era in mare vogă, făceam căte două-trei sute de dolari intr-o juma’ de oră dacă aveam şi chitară. Le-am arătat eu lor epigrama-gen minor!”, spune cu o bucurie neascunsă Aculin.

  ESTIVAL. Vara aceasta, Aculin este la mare. Nu să se bronzeze neapărat, ci pentru că are o trupă cu care susţine nişte show-uri care n-ar trebui pierdute. “Caravana lui Tănase”, trupa epigramistului, oferă un umor de revistă şi de epocă in acelaşi timp. Unul din membrii caravanei, Radu Captari, actor la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, va cănta la pian, la chitară şi cu vocea melodii de jazz, muzică rusească din filme, dar şi ţigănească, in limba romani. Gigi Dumitrele este folkistul care va intregi spectacolele, la fel şi tenorul Dumitru Gheorgiu, care va interpreta canţonete, iar maestrul iluzionist Ciupi va face scamatorii. Cu ei va fi şi Marian Başa care va picta cu… piciorul. Maestrul Aculin va recita epigrame politice şi texte literare umoristice. Işi va lansa aici şi noua sa carte, a treia, “Delicatese pentru gusturi alese”. Să ne delectăm şi noi cu o epigramă dedicată lui Mircea Dinescu: “E drept că o mai faci de oaie,/ Dar eu ca semn că te iubesc,/ Ţi-am construit vreo trei butoaie,/ Din doagele care-ţi lipsesc”. Sau cu alta, inspirată de cuplul Angela Similea/Victor Surdu: “Tare-i sunt pe plac,/ Dubiul se exclude,/ Doar atunci cănd tac, SURDU mă aude”. Aculin Tănase a structurat această carte sub forma unei antologii in care a publicat şi texte care i-au plăcut la alţi scriitori (are supratitlul “Aculin şi invitaţii de onoare”). Printre ei, Eugen Enea Caraghiaur, Şerban Ionescu, Ion Pavelescu, Alexandru Clenciu, Păstorel. Prefaţa i-o semnează prieteneşte şi elogios Iacob Voichiţoiu şi Alexandru Clenciu.

  De ani buni, epigramistul boem lucrează la o antologie care ar vrea să cuprindă toţi autorii romăni de epigrame. Merge prin toate marile centre culturale din ţară, citeşte, strănge material şi speră să publice căt de curănd “Simfonia minţii”. Aşa vede el epigrama reuşită. O simfonie, o delectare supremă a spiritului, in nici un caz “un gen minor”. Are şi modele mai vechi – Catul, Rablais, Schiller, Byron, Puşkin, Caragiale, Păstorel – , dar are el insuşi contraargument pentru expresia răutăcioasă la adresa epigramei: propriul scris.

  “La inceput, eram cu fasciculele mele la o terasă in zona Rosetti. M-am prezentat eu cine sunt şi ce fac şi m-am aşezat la o masă. Mă strigă cineva: «Maestre, zice, vino puţin. Felicitări, sunt excepţionale, sunt briliante! Te rog să-mi dai şi mie autograf, că astea peste ani o să fie aur curat». Era scriitorul Tudor Ţopa. «Da, maestre, dar eu sunt scriitor boem, eu le vănd cu autograf, dar la preţul unei beri, unui whisky sau pe-o injurătură sănătoasă!». «Cuuum? Nenorocitule, marş de-aicea! Eu sunt scriitor şi nu pot să vănd un volum şi tu imi ceri mie o bere! Ia-ţi şi căcaturile astea, nu valorează nimic!»”

  Aculin Tănase

 6. Strajnik says:

  O alta “tante” e miscata de “prestatia artistica” a numitului A cu Lin…
  DUMINICĂ, 10 MAI 2009
  Despre Aculin Tanase
  Pe Aculin Tanase l-am cunoscut in urma cu doi ani si ceva in cel mai tipic si “scriitoricesc” stil posibil. La Hanul cu Tei, venit la masa noastra sa ne convinga cu ceva epigrame pentru o bere, doua. Eu nu am stiut exact cum sa-l iau, insa Adi, care auzise cate ceva despre el, l-a invitat la vinul adus pe shestache de afara. N-am regretat si nu voi regreta niciodata ca ne-am facut praf pana la urma pe banii lui Aculin si mi-am pierdut esarfa verde de la brasov (avea insemnatate), deoarece epigramistu’ne-a facut o seara minunata, am stat si am ras, am vorbit despre literatura, de la chansons de geste pana la cartarescu si gashca vesela. L-am revazut in urma cu vreo saptamana, in autobuz, imbracat la frac si joben, venit parca din alta lume. Nu s-a sinchisit de apelativele gen “dirijor”, insa l-a durut intrebarea potrivit careia ar culege epigrame vechi si le-ar pune cu nerusinare sub semnatura sa. Am inteles si am simtit cat de sincer si deschis era Aculin cand ne-a explicat zvonurile lansate de tot soiul de personagii. Asta e lumea, asa a fost dintotdeauna si probabil nu se va schimba. Il indragesc ca nu scrie despre cum i-a tras-o mama-sii, ca nu-i pupa in cur pana sa ajunga cu limba la esofag, sau macar sa-i gadile,pe Alex Stefanescu si ai lui. Nu, nu ne-a cumparat, relax. Doar ne-a reindreptat atentia spre el. Si merita! am sa va scriu cate ceva sa vedeti si voi (asta de s-o uita cineva vreodata peste;)).

  I.
  Poetului Mircea Dinescu
  de Aculin Tanase

  E drept ca o mai faci de oaie,
  Dar eu, ca semn ca te iubesc,
  Ti-am construit vreo trei butoaie
  Din doagele care-ti lipsesc.

  II.
  Unui obtuz
  Din arta ar gusta putin,
  Ca nu-i persoana oarecare,
  De n-ar fi, bietul, foarte plin
  De Golul care-l face Mare.

  III.
  Unui critic nihilist
  Persoana Ics e renumita
  Si doar prin stil s-a remarcat:
  Ea, ca sa poata sa te-nghita,
  Intai te baga in… rahat!

  IV.
  Unui afemeiat cu chelie
  Cand te tii de ghidusii
  Si mai faci pe fantele,
  Zi-mi: Cu care din chelii
  Zapacesti amantele??

  Sper ca v-am trezit interesul 😉 Volumul din care fac parte epigramele de sus se numeste “Delicatese pentru gusturi alese” si are ca pret regal suma de 30 de lei, iar ca pret promotional suma de 15 lei.
  Publicat de mihaela marin la 05:29
  Niciun comentariu:
  Trimiteţi un comentariu

 7. Lorena Lupu says:

  I couldn’t care less.

 8. Strajnik says:

  Textele invocate si luate “din prima” mi-au adus aminte, instantaneu, de Sorin Adam Matei si lucrarea lui mai veche, “Boierii mintzii” cu “mecanismele ” de functionare dintre unii ‘telectoali…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: