Poşta redacţiei: Propunere indecentă

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost. Nu, nu mă interesează schimb lung de mailuri, pentru că timpul costă bani.

Scrisorica de azi zice așa:

Bună,

În dimineața aceasta m-am hotărât să îți scriu.

Am citit cazul jurnalistei violate de redactorul ei şef. Am pățit așa o chestie. Era duminică dimineață, ora 7.44, îmi scrie cineva pe messenger, un domn. Hey,răspund și eu la fel, mă întreabă ce fac. Aparent conversație banală.

Menționez că domnul in cauză este în lista mea de prieteni. Este doctor, nu l am cunoscut personal, nici nu mai știu cum a ajuns în listă. Îl urmăream în mediul online, îmi plăcea că face acte caritabile. Merge în sate uitate de lume şi, împreună cu alți colegi, face controale oamenilor de acolo. Pentru asta l-am admirat.

Revenind, discuția degenerează când îmi propune să mă culc cu el. Menționez din nou că la profil am o poză normală ,pe profilul meu de Facebook nu postez decât poze de pe unde am umblat deci am un profil decent.

X.

***

Dragă X.,

Faptul că mentalitatea tradiţională are acest mod ticălos de a învinui femeia se vede din faptul că, de câte ori femeile îmi scriu despre o experienţă care presupune hărţuire s*xuală, încep cu „aveam un profil decent, eram îmbrăcată decent, eram machiată decent, postam decent.”

Chiar dacă erai machiată în toate culorile războiului și postările tale aveau mai mult cucurigu decât o fermă de păsări, tot nu e ok ca un bărbat cu care nu ai o interacțiune de natură erotică RECIPROC CONSIMȚITĂ să treacă la propuneri.

Și vă spun tuturor care aveți profiluri decente, sunteți îmbrăcate decent, machiate decent și postați decent: PROBLEMA NU E LA VOI. Nu mai căutați să vă justificați și să vă dezvinuiți.

Orice bărbat cu minimum de experiență erotică reală știe că nu e cazul să devii slinos și grețos cu o femeie pe care n-o prea cunoști. Cei care fac asta au palmele mai tocite decât un lucrător la sapă și își iau informațiile despre femei din elucubrațiile lui Andrew Tate și restul redpillerilor bătuți în cap, care îi conving că un mod de a agăța o femeie e să fii extrem de agresiv din prima.

Cu unele ține, pentru că le activează traume din copilărie, amintindu-le de părinții care le bruscau verbal și urlau la ele. Sigur, nu e nimic erotic în asta de partea femeii, dar oricum, genul ăsta de bărbat nu vrea decât să te folosească pe post de ceva umed în care să-și înmoaie chestia.

Ce poți face?

A) Dacă specimenul nu te interesează, block.

B) Dacă e doctorul cutare, pe care-l admiri, și vrei să-i urmărești în continuare, îl iei la perpulis: „Stimate domn, ce te face să crezi că îmi poți vorbi așa? M-ai cules cumva de pe trotuar?”

Taxează comportamentul libidinos și setează clar la ce te aștepți: „Atâta timp cât eu vă respect, mă veți respecta și dvs., sau putem pune un block pe mesaje private, să meditați la regulile comportamentului civilizat în public. Că dacă mă mai deranjezi cu aluzii și grețoșenii, pot trimite screenshots Lorenei Lupu, care va fi mai mult decât încântată să te facă vedetă. M-am făcut înțeleasă sau îți fac și un desen ilustrativ în Canva?”

Aici, majoritatea bărbaților neproști se prind că latră la copacul greșit și se retrag din interacțiune, dar mai există și genul care îmbină prostia cu încăpățânarea agresivă, și insistă, și insistă, și insistă. Ăstuia îi spui: „Te notific că încep să fac screenshots și că tot ce aberezi de acum încolo va fi publicat, iar continuarea reprezintă acordul tău.” (Furăm și noi trucul ăsta de la call centere.) Dacă latră ca prostul în continuare, îmi trimiți screenshots, preferabil cu toată discuția, să nu plângă nimeni că e manipulată și scoasă din context să-l pună într-o lumină proastă, și dezvăluim lumii ce comportament execrabil au luminile României.

Nu, nu trebuie să tolerezi nimic din ce nu-ți place, iar dacă aveai chef să te întrebe necunoscuți dacă treci pe la ei pentru una scurtă, probabil că la ora asta erai în Germania, unde făceai mii de euro din s** work.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

***

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading