Să fie ciordeală în lume

Ascultam Army of Lovers. Nu-i ştiţi voi, nişte suedezi gay şi kinky, care au făcut carieră glorioasă în anii 90 şi apoi au belit-o graţios şi şomer. Au un album, Massive Luxury Overdose, pe care-l iubesc cu pasiune. Şi pe albumul ăsta au o piesă care, cumva, nu-mi atrăsese atenţia până acum.

Explicaţia constă în faptul că pe albumul ăla sunt minim zece alte piese care-mi plăceau mai mult. Ei, şi ieri, cum ascultam eu piesa asta, a început să-mi fileze o lampă. Îmi suna ceva cunoscut. Ceva BINE cunoscut.

Aaaa, stai că ştiu!

Deci, undeva s-a strecurision o ciordeală. Dar unde?

În timp ce suedezii creditează folclor evreiesc, Cenaclul Flacăra creditează un unic autor: pe poetul nepereche Adrian Păunescu. Aaaa-tât.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. jademan says:

  *â. Mai multe â-uri. 😀

 2. Razvan says:

  Pai piesa de la cenaclu a aparut in 1982, iar cealalta in 1993. Macar e clar ca n-am luat-o noi de la ei.

  • Lorena Lupu says:

   noi am ciordit-o necreditată din folclorul evreiesc. That was the point.

   • Razvan says:

    Nu-s specialist in folclorul evreiesc, deci n-aveam de unde sa get the point. Oricum, cum ar fi fost sa se spuna, la vremurile alea, ca un astfel de mesaj e montat pe o melodie folclorica evreiasca? Cat despre creditare, cum melodia, dupa cum spui, apartine folclorului (fie si evreiesc), nu i se aplica cutumele aferente drepturior de autor, deci nu exista obligativitatea mentionarii sursei. In plus, nu gasesc nicaieri vreo mentiune cum ca cineva din Romania ar fi prezentat melodia (linia melodica) ca fiind o creatie proprie. Ma rog, daca your point este sa spui si tu ca romani-s hoti, I got it.

 3. Gheara says:

  Baga-mi-as pula in Cenaclu vostru.

 4. V. says:

  Nu-mi vine sa cred ca mai stie cineva din tara asta de ei. Au fost GENIALI si cred ca ei sunt de “invinuit” pentru orientarea mea sexuala obiectiva si atat, atat de interesanta. Am 20 de ani acum, dar, cand eram mica, tot dadeau clipul de la Crucified pe VH1 si, bineinteles, melodia m-a bantuit (fara a fi retinut numele formatiei sau vreun vers) pana cand am dat, din nou, de ea, acum doi ani. Nu stiu ce versiune a albumului ai si, din acest motiv, imi permit sa-ti recomand si melodia “Supernatural”, varianta originala.
  Abia am dat de acest blog, nu pot decat sa te felicit, atat pentru el, cat si pentru Dona Juana. Multa bafta in continuare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: