Un căţeluş bolnav

Majoritatea celor care mă citesc sunt posesori de animale. Şi, exceptându-i pe aceia dintre voi care colectaţi exemplare de rasă, restul le aveţi în urma unui val de milă şi revoltă, când le-aţi găsit fie abandonate într-o cutie, fie agresate, fie scheunând jalnic în mijlocul drumului.
Dar ce te faci când animăluţul pe care l-ai salvat se nimereşte a fi grav bolnav?
Într-o astfel de situaţie se află şi Mara, care are contul de Facebook aici. A adoptat un pui de labrador, pe care l-a numit Aris, abandonat la vârsta de două săptămâni de stăpân (un beţiv nemernic).
Căţelul are acum puţin sub trei ani, şi a început să manifeste simptome de boală degenerativă a labradorilor (probleme de respiraţie, slăbiciune musculară, cu dureri mari ale muşchilor şi articulaţiilor şi, implicit, dificultate de mişcare şi deplasare, convulsii şi crize asemănătoare cu epilepsia, atunci când doarme sau se relaxează).
Fata stă în Constanţa, unde medicii au fost neputincioşi. Cei din Bucureşti au diagnosticat corect problema, dar, cum e evident, o astfel de boală presupune navetă la Bucureşti pentru observaţie medicală, tratament exorbitant de scump şi examene care, de asemenea, costă o mulţime de bani.
Până acum, fata a cheltuit 6.000 de lei şi a ajuns la fundul porcuşorului, dar nu vrea să-şi abandoneze puiul la greu.
Mai multe detalii despre boala căţelului aflaţi pe contul de Facebook al Marei, linkuit de mine mai sus. Orice ajutor e binevenit. Tot pe contul Marei puteţi vedea filmuleţe cu căţelul suferind şi îi puteţi solicita toate informaţiile de care aveţi nevoie. (Legate de caz, that is. Citesc tot pe wallul ei că o serie de puţopalmişti profită de tragedie să încerce s-o agaţe, iar ăsta e un nivel de jegoşenie umană uimitor până şi pentru mine.)

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading