Notiţe dezordonate pe marginea unei ceşti de cafea

Dacă nu v-aţi plictisit de vrăjelile cu aromă de viaţă, marca LL (adică La Nouvelle Sappho) de vreme ce toate căutările pe google zic “Lorena Lupu (La Nouvelle Sappho)” – important, soro, de menţionat, că există 70 de lorene lupu, şi dacă nu adăugăm nick-ul autoimpus, n-o lămurim – , ele au stârnit şi un oarecare interes şi unei reviste pt. domnişoare: numărul curent din “Glamour” include un interviu cu umila dvs. servitoare. Ce-i drept, interviul relevă adevărurile din octombrie ale umilei cu pricina. E interesant de comparat socoteala din octombrie cu cea din ianuarie…

Pe de altă parte, nu ştiu dacă am menţionat, dar eu sunt cel mai mare fan al Corului Armatei Roşii din Rusia. Şi ceea ce îmi place f. f. mult, e seria lor de concerte halucinante împreună cu formaţia finlandeză de rock and roll Leningrad Cowboys. În caz că vă întrebaţi ce îmi doresc de Dragobete, Valentine’s sau orice altă mare sărbătoare – vreau un dvd cu un concert “Leningrad Cowboys feat. Red Russian Army Choir”. Nu de alta, dar când i-am auzit pe ruşii mustăcioşi în costume militare intonând “Sweet Home Alabama”, am crezut că fac infarct de atâta râs. Uite o mostră demenţială de cowboy finlandezi cu creste şi “roşii” în costume verzi interpretând clasicul “Knocking on Heaven’s Door” (Şi mai spune cineva că europenii au toate doagele acasă!)

—-

Îmi place în continuare să circul cu metroul. Ieri, vizavi de mine, stătea un tânăr cu o partitură muzicală. Bătea ritmul cu piciorul şi fredona mut ce vedea acolo. Complet absorbit. Uneori zâmbea, uneori se încrunta, ca orice om care citeşte pe bune ceva, şi nu simulează doar cititul, pentru ruperea gurii târgului. Lumea îşi dădea coate, două proaste chicoteau. El îşi vedea netulburat de munca lui. Nu pot decât să-i urez o carieră de succes. .

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. Malkovich says:

    Total Balalaika Show dateaza de prin 93 cred, dar DVD-uri au aparut ultima data in 2005.culmea ca nici Borders, nici Barnes&Noble nu le au in magazin deci sunt cautate si in US (cu comanda pe net s-ar putea sa se gaseasca totusi) dar cred ca intreg continutul dvd-ului e deja postat pe youtube.
    cu ocazia asta mi-am amintit de Leningrad Cowboys (prin 92-93 apareau destul de des in revista Bravo)
    Am vazut si clipul cu Sweet Home Alabama, motiv pentru care imi incep saptamina bine, ceea ce iti doresc si tie!

  2. Drugwash says:

    Nu ştiu dacă să le plîng de milă sau să le rup gîtu’ ca la porumbei celor care – lipsiţi şi de talent şi de doza implicită de bun-simţ – fac haz de sufletul, pasiunea pe care cineva o pune în munca sau hobby-ul său. Asta a propos de ultimul paragraf.

    Cît despre ‘Glamour’… felicitări! Însă mi-ar plăcea dacă o dată, în viaţa asta, am putea pierde niscai vreme la un pahar de vorbă, fără editările redactorilor… eh, just wishful thinking.

  3. dadatroll says:

    As vrea si noi sa avem metrou la mine in sat ca sa nui vad pe taranii de Pantelimon cand ma duc la magazin sa cumpar paine.

  4. blogideologic says:

    “Îmi place în continuare să circul cu metroul. Ieri, vizavi de mine, stătea un tânăr cu o partitură muzicală. Bătea ritmul cu piciorul şi fredona mut ce vedea acolo. Complet absorbit. Uneori zâmbea, uneori se încrunta, ca orice om care citeşte pe bune ceva, şi nu simulează doar cititul, pentru ruperea gurii târgului. Lumea îşi dădea coate, două proaste chicoteau. El îşi vedea netulburat de munca lui. Nu pot decât să-i urez o carieră de succes!”
    Nu am citit de mult timp ceva atât de pozitiv. Există asemenea oameni ? Mai există speranţe în România.
    Titus Filipas, blogideologic.wordpress.com

  5. axicos says:

    draga blogideologic…da exista am mai vazut si eu tot in metro astfel de oameni ba chiar unii aveau o chitara si cantau sa incet si lin…dar V.I.P- ul ramane tipul cret care avea castiile in urechi si dansa pe pasi de step…total rupt de inghesuiala, betivanii si oamenii posomorati din metrou…
    cat despre trupa si fanfara chiar mi-au placut…cei de la Leningrad imi aduc aminte de niste martieni din desene dar in loc de parul ala aveau fruntea foarte lunga/mare si o carau cu un fel de suport pe niste roti…total aberant dar eau haiosi

  6. Lorena Lupu says:

    malkovich: mulţumesc, dragul meu. 🙂

    drugwash: sunt super mulţumită de modul în care mi-au fost editate interviurile. am nimerit numai peste super-intervievatori, ocazie cu care le mai mulţumesc o dată pentru întrebările mişto pe care mi le-au pus.

    dadatroll: ia şi tu metroul de la iancului până la grozăveşti şi aprovizionează-te de la orhideea.

    bloideologic: eu, care mă demoralizez uşor, vânez speranţa, cât de firavă, la fiecare colţ. şi nu ratez ocazia de a o descrie.

    axicos: mersi că m-ai făcut să zâmbesc.

  7. viperjack says:

    ma bucur ca stiu de existenta paginii asteia.
    am avut o atractie ciudata de cand ma stiu pentru rusia.imi aduc si eu aminte de desenele alea.

  8. Lorena Lupu says:

    nu pagadi erau preferatele mele 🙂

  9. waszlaw says:

    foarte misto…surprinzator…ascultai si realizasi ca sunt multe de nu le stiu… nu foarte multe da multe

  10. Shaka_lu says:

    Ruşi care cântă Sweet Home Alabama, asta da situaţie de inspiraţie. 🙂

  11. paul Simon Tzache says:

    knock knock!
    😀
    am citit #8 si mi-am adus aminte ca ti-am scris pe pandora: nu zaietz..nu pagadi 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading