Paradoxul abonamentului la cablu

Oamenii se abonează la cablu. Plătesc, să zicem, cincisprezece lei pe lună, şi văd, să zicem, treizeci de programe. Luna viitoare, plătesc tot cincisprezece lei pe lună şi văd tot treizeci de programe. Luna viitoare, idem. Şi guess what? Luna viitoare, tot aşa. Deci, când vine vorba de cablu, mecanismul “oferi X, primeşti Y” le este destul de clar.

Numai în raporturile cu alţii, oamenii oferă la început X, primesc Y, iar după aceea încep să ofere pula şi se declară extrem de miraţi că nu mai primesc Y, ci tot pula, in return.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

13 Responses

  1. laurentiucat says:

    exact!

  2. redrake says:

    Pai asa este in relatiile persoane juridice vs persoane fizice. Sau si intre persoane fizice daca au un contract. Contract pentru ciuciu nu prea se intalneste. Cei care incearca primesc intradevar tot ciuciu inapoi. Am avut si eu cativa clienti care au incercat sa ma fenteze dupa ce le-am facut treaba, dar le-am zis ca faza asta nu merge decat eventual la preoti.

  3. mihai says:

    Lorena: mai femeia lui Dumnezeu , nu ti-e rusine sa vorbesti asa ?
    Sotul tau stie ?

  4. gheorgica says:

    Am o vecina(o babaciune cu pensia mica) ar da saraca toata pensia sa primeasca o .ula in return dar saraca tot treizeci de programe vede fara iluzii xxx. A ajuns vai mama ei de .ula cinsprezece lei. si mai spui ca se practica si schimbul de .ule. .ule la troc dai una si primesti alta

    • Lorena Lupu says:

      dar de ce nu scrii şi tu “pulă”, ca toţi oamenii?

      şi las’ c-ai înţeles tu despre ce tip de pulă este vorba în propoziţie.

      • gheorgica says:

        Poi la pretul asta nici sa-i scrii numele nu mai merita. Te mai potzi mandri ca ai cinsprezece lei pe luna in chiloti?

        • Lorena Lupu says:

          înţeleg. unii oameni stau prost cu gândirea abstractă. nu mă apuc eu, la etatea aparent înaintată pe care o sugerează replicile tale, să-ţi explic cum stă treaba cu figurile de stil.

          în schimb, aş putea să-ţi limitez raţia zilnică de comentat la 4-5 pe zi, că iar te muţi cu căţel şi purcel pe blogul meu şi devii obositor.

  5. laurentiucat says:

    bai, ideea e ca pot sa platesc abonamentul la o televiziune prin cablu sau satelit, cam cat castiga ta-su intr-o luna, pot… inca, sa-i bifez cateva numere “sa-i sara capacele”…problema incepe atunci cand vrea mai mult decat e in “contract”…acu 12 ani, un cunoscut care avea exact varsta mea de acu s-a incurcat cu o televiziune ce abia implinise majoratul… dupa ceva timp, au inceput anunturi cu bomba, aruncari de la etaj si tot felul de extraoptiuni. m-am distrat pe seama lui, dar se pare ca m-a ajuns rasul de atunci…
    asa ca , chiar daca iti tragi abonament…garantie nu exista niciodata ca nu vei primi mai mult sau mai putin decat te-ai asteptat.
    concluzia este ca in viata nu exista garantii…

    • gheorgica says:

      ,,in viata nu exista garantii…,, Vrei sa zici ca aia care au umplut Rou cu afise ,, garantat Vangheli, garantat Abramburica,garantat Hotanu,…..garantat.. faceau schimb de abonamente la cablu? Ce nu ai inteles tu din contracte este ca ti-se garanteaza cai verzi pe pereti prin cablu. Gata cu scrisul ca Lorena mi-a garantat una pe zi . La 4-5 intru in coma si primesc basculante garantat pline cu cu .ule
      Problema este ca vezi nu vezi platesti sau f..i nu f..i platesti garantat daca ai contract de fraier

  6. aurora says:

    Dar cele 30 de posturi tv fac ceva in permanenta sa-si mentina platitorii, asa ar tb sa fie si in relatiile dintre oameni, Y-ul nu ar tb sa se activeze doar daca X-ul este activ, nu crezi? Pentru ca, daca este asa cum inteleg eu, adica, unul ofera doar daca ii este oferit, relatia este oricum compromisa si va duce catre o “reziliere de contract”, mai devreme, sau mai tarziu..

    • Lorena Lupu says:

      Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu am mereu grijă să acord atenţia cuvenită oamenilor care oferă lucruri.

      În schimb, când oamenii devin brusc japiţe, e dreptul meu să-i ignor pe viitor.

      Jăpiţism = instant downgrade.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading