Blame it on Gary

Vă previn, urmează o postare patetică şi penibilă. Sunt fierbinte şi udă. Şi mă mănâncă degetele să tastez vrăjeli ieftine, marca Tudor Chirilă, gen “Încă mai există frumos pe lume” sau “Sufletul meu respiră muzică”. Gary Moore e de vină.

Mă dusesem la concert cu nesiguranţă, mă aşteptam să adulmec miros de hoit, să asist la chinuială de sexagenari şi să casc trei ore. Dar mă dusesem, de dragul vechilor blues-uri şi balade care îmi alinaseră travaliul adolescenţei.

Ei bine, chitara lui Gary Moore e unsă cu elixirul tinereţii. (Nu, nu l-am plătit pe Tudor Chirilă să scrie postarea asta penibilă! Gary e de vină!!)
Chitara lui Gary Moore e o fiinţă vie. Are forţă, personalitate, energie; iubeşte şi urăşte, râde şi plânge. Concertul ăla a fost ca două ore de dragoste pasională, tandră, vijelioasă, suavă, ademenitoare, violentă, din nou tandră, şi aşa mai departe. (Insist, asta nu e cuvântarea lui Tudor Chirilă către liceeni. Gary e de vină.) Încă are blues-ul:

Apropo de liceeni, m-a surprins numărul lor mare la acest concert, unde mă aşteptam să fiu doar eu şi azilul de bătrâni. M-a surprins reacţia lor la fel de intensă ca a mea. Mi-am paradit iar vocea, cântând tot concertul. Şi în taxi, în drum spre casă, l-am încântat şi pe taximetrist cu un recital impresionant 🙂

Remarc că un artist veritabil nu îmbătrâneşte. Sau, mă rog, îmbătrâneşte şi creşte în expresivitate, în sensibilitate, în umanitate. Când o să fiu mare, vreau să mă fac Gary Moore.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Proctologu' Durerii says:

  Apropo de ultimul paragraf: ai fost la Bob Dylan?

 2. Lorena Lupu says:

  Unfortunately not. Altfel exista riscul să vreau să mă fac un altoi de Gary Moore cu Bob Dylan.

 3. coramica says:

  Lorena, acum eu sunt fan convins Tudor Chirila, nu am ce face, dar daca esti melancolic nu inseamna ca esti penibil. Imi place Garry Moore. Uneori trebuie sa fii si melancolic. Si de batrani nu trebuie sa avem oroare, ca si noi o sa fim batrane, asta ti-o spune o tanti de 42 de ani, atata am, dar bine ca ma simt de 18.Ia te uita cat am mai povestit! da, i9mi place ce ascult, asta era ideea, restul…

 4. Proctologu' Durerii says:

  Mai degraba fortunately not, fiindca a fost cea mai dezamagitoare experienta.. Faptul ca este un artist veritabil nu cred ca il contesta nimeni, dar abilitatea lui de a mai presta in concerte a disparut de mult. Culmea e ca nimeni nu cred ca avea niste asteptari fantastice de la concertul asta, si chiar si asa a fost dezamagitor. Nici macar un “I love you, Budapest!” nu a zis nici la inceput, nici la sfarsit…

  Ideea e ca marea majoritate imbatranesc din pacate.. Am vazut si exceptii – ex. David Coverdale care zici ca are 20 de ani, sau la polul opus Cohen, care zici ca are 120, dar canta divin.
  Nu am putut merge la Gary, dar ma bucur daca se numara printre exceptiile astea..

 5. Lorena Lupu says:

  eh, apropo de “ailaviubudapest”, Pink Martini au pus osul la învăţat limba română. I-ai fi iubit.

 6. coramica says:

  Bravooo, ma bucur ca au invatat romana…si aia trebuie

 7. ionut.dmi says:

  “…mă aşteptam să fiu doar eu şi azilul de bătrâni”; totusi, a fost un concert Gary Moore, nu Roger Moore:)

 8. Lorena Lupu says:

  coramică: da, mai ales la ei în Portland, Oregon, e esenţială limba română.

  ionuţ.dmi: Gary Moore fiind un puşti sprinţar ce se dă cu Oxy10 să scape de acnee, corect?

  Faceţi concurs sau aşa ceva?

 9. dadatroll says:

  Hai sati bag eu una gen Tudor Chirila:

  Bey tarane care nasculta muzica buna cum ascult eu si copi cu formatia mea. Dece nasculti mey tarane muzica buna calui Gary More. Ca aiai muzica buna nuca cea sculti tu dela tara. Care esti taran. Hai ca cun pic de buna voiinta se poate asculta si un pic de Gary More. Nute lua dupa tarani de colegi tai dela scoala ta aia dela tara. Ca aia nu stie. Ce e muzica buna. Findraznet. Si cu curaj poate te mai destepti si tu si imi ajungi si mie pana la glezna. Ca eu ascult si altele ina fara de Gary More da ma rog cine poate sa fie ca mine. Hai ca cu dragoste tile spun pe toate astea. Make Love Not War.

 10. coramica says:

  Tu, nu-i esentiala, dar iti cade bine sa auzi un cantaret strain(sau orice personalitate) cand vine in Romania si zice 3 cuvinte in romana. Oricui ii cade bine. Uite, ce drag mi-a fost Toto Cutugno cand a venit si a cantat in romana. E un lucru frumos.

 11. Petrov says:

  facem noi concurs.

 12. maledepecher says:

  mai are chitara aia de la Peter Green?

 13. Lorena Lupu says:

  nu l-am întrebat. 🙂

 14. ciri says:

  Still got the blues for… you!

 15. thecreatrix says:

  tudor chirila sucks.

 16. thecreatrix says:

  hai să vă spun eu ce ştiu cânta din domeniul rnb blues “i haaave never loved someonneeee the way that iii ammm loving you u uuuuuu”- cam atât. alicia faints*

 17. Trexel says:

  ma fut!!!
  n-am avut cum sa-mi aman concediul care incepea in 17. iar gary moore e ala de care zic ca-mi place cel mai mult din toata muzica de pe lumea asta.
  deci sunt invidios pe tine! auzi? da invidie d’aia naspa!
  p’asta a cantat-o? http://www.youtube.com/watch?v=LGdC4GBkcbM
  macar sa ma oftic dreacu de tot. anu trecut cand m-as fi dus l-au apucat durerile de gat si n-a mai venit. shit!

 18. Lorena Lupu says:

  da, trexel, a cântat-o. fute-te. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: