Alt tip sinistru de ipocrizie

Eu caut amiciţii cu oameni cu care pot comunica şi pe care să-i respect, caut să fac lucruri care să însemne ceva pentru mine şi, dacă se poate, pentru alţii, caut să-mi umplu viaţa cu lucruri care să o facă mai frumoasă.

De aceea, nu voi înţelege niciodată genul de om care spune:

-învăţământul românesc este de căcat – dar nu-şi abandonează studiile.

-prietenii mei sunt de căcat – dar nu caută oameni mai buni.

-tipa pe care o fut e de căcat – dar insistă să vrea să o fută.

-chestiile pe care le citesc sunt de căcat – dar nu alege să citească ceva mai adecvat preferinţelor lui.

-jobul meu e de căcat – dar nu caută altul.

După o lungă muială privată cu încă un hater, am dedus ceva fenomenal: genul ăsta de om se hrăneşte din aparentul sentiment de superioritate pe care îl are faţă de chestiile de căcat cu care insistă să se înconjoare. Şi care, poate, nu-s deloc de căcat, dar el le-a lipit eticheta şi o apasă din toate puterile, astupând ochi şi urechi, pentru că dacă-i iei sentimentul de superioritate, viaţa lui încetează să aibă sens.

Genul ăsta de om are impresia că orice formă de respect faţă de o altă persoană îi ia lui o anumită cantitate din respectul de sine. Dacă îl cred pe X. bun, înseamnă că eu scad puţin în propriii mei ochi, deci trebuie să insist că X e prost, şi atunci, tot respectul pe care i l-aş fi dat lui X îmi revine mie.

Nu, prostule, respectul nu e un kilogram de brânză, să trebuiască drămuit ca să-ţi rămână ţie cât mai mult, Respectul e ca o investiţie: cu cât oferi mai mult, cu atât, paradoxal, la sfârşitul perioadei, obţii mai mult.

Iar acel sentiment autoindus de superioritate? E exact sentimentul de superioritate al rasiştilor, homofobilor, xenofobilor şi al tuturor “iştilor” şi “fobilor” din lume.

“Urăsc X, deci exist. Dispreţuiesc X, deci exist.”

Dacă existenţa ta nu are sens decât raportată la ceea ce urăşti şi dispreţuieşti, eşti degeaba.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

24 Responses

 1. mirceavladut says:

  As completa ceea ce ai spus tu cu o vorba a cuiva: daca arati cu un deget acuzator la adresa cuiva, celelalte patru degete ale mainii arata spre tine insuti aceeasi acuzatie. Sau cum se spune in popor: “Cine zice acela este”.

  • dadatroll says:

   Nui adevarat ca ala mare tot inspre cearati arata. In afara de mine caremi tin mana in modul cel mai special cu restu de degeten sus casa narate inspre mine.

 2. Suntem o tara de hipsteri 🙂

 3. goodman says:

  “…aparentul sentiment de superioritate…”

  la mine nu-i defel aparent sentimentul de superioritate – io chiar sunt superior !

 4. Pai daca pt el totul e de cacat, el de ce sta fix in mijlocul cacatului? Ca-i place. Si se lauda “vai ce bun sunt io ca accept niste cacati alaturi”! Buhhhhhhhh

 5. goodman says:

  “de ce sta fix in mijlocul cacatului?”

  R:
  Un viermisor tocmai iesit dintr-un cacat o intreaba pe maica-sa:
  -Mama, noi putem trai intr-un mar?
  -Da, fiule.
  -Dar intr-o banana?
  -Da, fiule.
  -Atunci de ce traim intr-un cacat?
  -Pentru ca asta-i tara noastra fiule !

 6. ILUZIA says:

  ai omis-o din exemple pe cea mai fregventa ” ce de cacat/urat/tiganesc/aglomeratesteeBucurestiul dar nu plec din el pentru ca in cursul saptamanii tb sa muncesc aici ca la mine in oras nu am unde si in w-end ma distrez aici din acelasi motiv”

 7. jademan says:

  Io, dacă dispreţuiesc lucruri, nu persoane, mă pun? Io dispreţuiesc munca, de exemplu. Mă pun ca trăitor degeaba sau ceva? 😀

 8. Dan says:

  -învăţământul românesc este de căcat – dar nu-şi abandonează studiile.

  Asta poate pentru ca diplomele inseamna un ban in plus.

 9. Dan says:

  Nu, voiam sa spun ca sunt niste trepte de salarizare. Stiu persoane cu varste respectabile care isi dau bacul pentru cateva milioane in plus. Stiu persoana pensionata care a dat la facultate pentru nu stiu ce tidula la pensie.

 10. andriespaul says:

  sentimentele de superioritate (mândrie, vanitate) pleacă din sentimentele de inferioritate, defapt…

 11. Draga mea.Te citesc mai mereu si nu ascund faptul ca ma ingrozesc.Ma intreb daca ai fost si tu vreodata copil si ai avut o mama.Probabil ca da.Ce-ai putut pati in evolutia dumitale de esti adepta evidenta si inexorabila a unei culturi a urii?Esti frumoasa,esti desteapta,citesti,joci in piese de teatru.Iubesti? Cred ca da,..dar D-zeu sa te inteleaga.In ce priveste postarea dumitale,considera ca tocmai te-ai descris.

  • Lorena Lupu says:

   femeie, eşti sinistru de proastă. vită imbecilă, m-am aliniat eu vreodată unei chestii în care nu credeam? RĂSPUNS: NU. Faptul că un om atât de prost mă citeşte e un afront pentru mine. te rog, stop reading me.

   • si Xantipa fuge de tine.fii linistita,nu te mai citesc.ma asteptam la o diatriba savanta dar vad numai zoaie,ca de obicei.te las sa te culci.cand o sa treci stixul,caron o sa fuga in concediu,mai sarac cu un ban,numai sa nu te vada.

    • nedormitu says:

     xantipa e ăla care întreabă lumea pe stradă “te fuţi?”

    • Lorena Lupu says:

     băi, vită sinistră. ai aruncat cu tone de căcat în mine, dar ai ratat întrebarea: “am făcut eu vreodată ceva în ceea ce nu cred?” “NU!” de ce ai ratat-o? îţi zic eu. PENTRU CĂ EŞTI O VITĂ PROASTĂ CARE NU VEDE DECÂT CE E ÎN STARE SĂ VADĂ: ZOAIA.

     din câte văd, pizdă sinistru de complexată şi de proastă, omul care se dedă cultului urii, borând umori pe pagina mea, eşti chiar tu. MARŞ ÎN COTEŢUL DE UNDE AI VENIT.

     diatribele savante le rezerv oamenilor inteligenţi, nu vacilor cretine care vin să-şi borască prejudecăţile penibile de ţărănci cu pământ sub unghii şi nefuterile pe aici. clar, nu te califici. deocamdată, penibilităţile tale merită doar replici din gama “sugi pula, retardato!”

 12. Mediocru says:

  Ar trebui sa recunosti faptul ca nu e treaba ta cum omul alege sa traiasca. Cat timp acel om se integreaza in societate (are studii, are un job bla bla) atunci bravo domnule/doamna pentru asta.

  Parerea mea este ca sunt si oameni care folosesc drept motivant ura si nu trebuie sa ii criticam pentru asta. Poate suna aiurea(tind sa cred asta), dar cam asta-i treaba, traim intr-o lume aiurita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading