Imbecilitatea săptămânii: Mai bine mureau

Stăteam eu de vorbă cu o gașcă de cunoscuți. Și printre altele, vine în discuție subiectul fetelor ucise de Dincă, cum că sunt în viață și au fost duse în Italia, victime ale traficului de carne vie.

Când aud asta, eu reacționez spontan: Oooo, ce bine că sunt în viață.

Și se trezește o vită proastă ca noaptea: Tu habar n-ai despre ce vorbești.

What?? mă uit eu perplexă la specimen. Tocmai mă bucurasem că fetițele acelea sunt în viață.

Mda,  continuă vita, eu cred că mai bine mureau decât să fie traficate și etc.

Băi, fac eu. Ce plm?? Da, să fii răpit și traficat e îngrozitor, dar dreptul la viață al omului e ideea de bază pe care se bazează democrația. Cum să spui că mai bine mureau?? Pentru traume există tratamente, terapie, plus voința omului de a o lua de la zero și de a începe o viață nouă. Dar după moarte nu mai există nimic. Tu realizezi că tocmai le-ai condamnat la ceva mult mai sinistru decât javrele care le-au răpit?

Nu, face vita, după o traumă ca asta nu există terapie.

Că nu vrei tu?? încep eu să mă enervez. Ce-ar fi să le lași pe ele să ia decizia asta pentru propria persoană?

Vita plusează:

Am vorbit cu alți părinți de fete și toți sunt de acord că ar prefera ca fetele lor să moară decât să li se întâmple asta.

Mie începe să-mi pulseze o tâmplă. Alți părinți au copii bolnavi de cancer sau diverse boli incurabile și aruncă milioane de euro pe tratamente, iar imbecilii ăștia bătubili în cap cu un bocanc de munte plin de cuie aberează atât de senin despre cum ar prefera să moară ai lor? Ce plua vârtoasă și noduroasă a domnului cal??

-În ce țară de extremiști trăim, băi, frate? Voi chiar aveți atât de puțină încredere în forța interioară de regenerare a propriilor copii și voința lor de a lupta încât preferați să-i vedeți morți?? Ce gunoaie umane ordinare puteți să fiți.

Da, suntem în 2019. An în care în lumea arabă încă se practică crimele de onoare. Dacă o fată e violată, sau umilită, sau orice altceva, e ucisă pentru onoarea familiei. Și români de-ai noștri vorbesc despre cum ar prefera să le moară copiii, în loc să le fie traficați. Tot ele, fetele, să plătească cu viața pentru ororile pe care le-au suferit.

-Fă, vaca pământului, încep eu să mă enervez pe bune, tu măcar realizezi că imbecilități ca astea duc drepturile femeii înapoi cincizeci de ani sau ești mult prea abominabil de proastă?? Există mii de veterani torturați de post trauma stress disorder după al doilea război mondial. Oamenii ăștia au trăit crime, mutilări, orori de nedescris. Unii au făcut psihoze în toată regula. Și ăia ar fi trebuit omorâți, sau stai, ăia sunt bărbați, ei au dreptul la a doua șansă la viață?

Dar nu, serios. Mai credeți careva că ar fi mai ok ca niște tinere femei să fie ucise în chinuri, decât în viață, cu posibilitatea vindecării și recuperării?

Cum căcat să negi unui om dreptul la viață, pe baza unei traume pe care tot el – EA, pardon. E vorba exclusiv de părinți de fete în dialog – a suferit-o??

La asta, vaca proastă a luat o față ofuscată și a băgat un “Asta e părerea mea şi am dreptul la ea.”

Da, fă, imbecila pământului. Ai dreptul la părerea ta pentru că nişte oameni au luptat pentru drepturile tale. Altfel luai un pumn în bot şi erai de ce părere îţi dicta ţăranul care te achiziţiona de la tac-tu să fii. Şi jur, poate că strict în cazul tău era mai bine.

Oricum, ca să tragem o concluzie tristă: E incredibil că proști ca ăștia au fete. Și le educă că nu pot face față traumelot, și că moartea e o soluție.

 

***

 

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. MupMup says:

  Eu asta as prefera sa fiu moarta. Oricum fetele alea nu e ca si cum ar avea de ales sau ar avea relevanta ce am vrea noi, de vazut vii sau moarte nimeni nu o sa le mai vada vreodata, la cat efort de musamalizare la nivel inalt este.
  Nu neaparat peste granita, implicare FBI (care pana acum in 30j de ani n-au murit de grija noastra) si multe alte date indica posibilitatea mare ca ele sa fie distractia baietilor de la Deveselu.
  Repet, e irelevant ce credem noi, si oricum copilele tot la ocazie merg si acum iar urmatoarele victime nu vor mai fi mediatizate si nu vom mai auzi, nu ca nu vor mai exista.

 2. Laura Maria Ciornei says:

  Eu asa stiu, ca numai mortul de la groapă nu se întoarce. Pentru orice altceva există soluții. Si unde trag oamenii ăștia linia? Mai bine mori decât… sa trăiești cu un picior amputat? Sau cu o boală? Sau? Oamenii ăștia gandesc că poate citește “părerea ” lor si o persoană care a trecut prin ceva asemănător? Că îi spun acelei persoane că moartea e de preferat vieții lor?

 3. MupMup says:

  Laura fiecare prefera ce vrea, doar ca strict in cazul de fata nimeni nu o sa le mai vada vii sau moarte (c-or fi moarte sau vii in acest moment). Dupa ce le exploateaza si tortureaza le omoara, nimeni nu-si permite sa le fie gasite macar cadavrele nu mai zic in viata.

 4. Sonyared says:

  ‘somnul natiunii naste monstrii’- Eu o consider un monstru, nu om.
  Pe langa faptul ca e o vaca ordinara, ( presupun ca nu are un copil,) vorbeste gura fara ea. E usor a da din gura aiurea.Si cred ca asta a facut individa. Sunt multi idioti ce gandesc asa. Multi, care pusi in fata unor probleme grave ale vietii, abandoneaza. Mai mult, prin idiotenia lor, acesti oameni provoaca deseori traume mult mai grave ca un viol sau abandon maternal. Acest gen de indivizi primitivi, cresc copii cu sechele, copii care daca nu au reusit la liceul dorit cu o anumita nota, sa se spanzure, daca nu au luat nu-s ce licenta, sa-si ia zilele! ( cunosc cateva cazuri!)
  Mandria lor de cacat, orgoliu si ‘ce spune lumea’ e mai important ca propriul copil? Ca o viata de om? Chiar daca nu este copilul lor…cum sa spui asa ceva?
  De aia vor sta batute si umilite de orice bou cu bani. Mentalitate de primitivi. Pana si animalele au mai multa compasiune ca specimenele astea! Si din pacate, traiesc printre noi. Sincer Lorena eu as evita astfel de amici. Bleah! Ma scarbesc atfel de oameni si mentalitati.

 5. Elena says:

  De unde știi că nu există nimic după moarte? Adică, n-ai nicio dovadă că nu există reîncarnare s-au altceva… Refuz să cred că asta e singura noastră viața și așa scurtă…Si oricum dragă Lorena din păcate…dacă nu le va găsi nimeni proxeneții respectivi oricum le vor omorî când nu le vor fi de folos, în moduri groaznice probabil…Adică ideal ar fi să le găsească cât mai repede poliția. Si tu ești mai degrabă de acord cu sclavia, decât cu un sfârșit …Sunt puține cele care apucă să din mana proxeneților si cu ce preț, traumele respective rămân pentru totdeauna.. Restul mor în condiții oribile. Poate tu crezi că nu există viață după moarte, eu cred că există ceva…

 6. lucia says:

  Eu am crezut că vrea să zică că decât să fie chinuite și apoi tot să moară, mai bine să fi murit deja, nu că să plătească cu viața pt nenorocirea trăită.

 7. MupMup says:

  lucia, in sfarsit un om cu creierii pe on. Decat torturat/violat cateva luni un an si apoi omorat mai bine omorat din prima. Adica trecem peste partea cu tortura si violurile.
  Anyway sper ca femeile ramase netraficate se pun pe facut copii, ca altfel raman aia din Deveselu fara distractie peste 15 ani. Nu vrei sa fie nervosi niste oameni cu bombardele pe mana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger