Femeia nu te vrea mort, măi Gigele

Bântuiam eu pe Facebook în căutare de victime, când îmi pică sub nas următoarea afirmaţie:

Şi, desigur, nu m-am putut opri să nu mă introduc în seamă:

Lorena Lupu; nu, nu ne dorim o iubire ca a lui Jack și a lui Rose. Un bărbat decedat nu poate duce gunoiul. 😀

*

Măi, băieţi,

Dacă una scrie pe Facebook că îşi doreşte să muriţi de dragul ei, şi nu se referă la figurat, aveţi de a face cu un  caz sever de proastă făcută grămadă şi nimeni nu ar trebui să aibă timp de aşa ceva. Nu trebuie să luaţi ce scrie o nebună sau alta drept adevărul universal despre femei.

Nici măcar aia nu cred că şi-a recitit statusul ceva mai lent şi cu pricepătorul pe on, să se prindă că tocmai spusese că toate femeile fericite în dragoste ar trebui să fie văduve şi să primească pensie de urmaş.

O femeie sănătoasă la cap o să vă vrea vii, apţi şi funcţionali, măcar pe următoarele considerente:

Un bărbat mort nu marchează banul. 

Sunt femei care încă se raportează la bărbaţi ca la prilejul perfect de a obţine totul pe tavă şi de a evita mersul la muncă. Iubi, fă-mi aia, iubi, cumpără-mi aia, iubi, vreau silicoane, iubi vreau unghii, iubi, vreau extensii.

Ce ar face astea cu Jack, care şi în starea lui vie era mult prea sărac, darămite postmortem?

Răspuns: l-ar trimite după ţigări.

Un bărbat mort nu desface borcanul. 

Sunt femei care încă adoră să facă pe proastele. “Oooh, iubi, nu mă pricep”. Astea sunt surorile bune ale bărbatului pus să dea cu aspiratorul care răstoarnă scrumiera pe jos doar să-şi convingă nevasta că e antitalent la curăţenie şi că mai bine face ea totul singură.

Astea nu te vor mort nici măcar cât te vor alea din categoria precedentă. Primele măcar primesc pensie de urmaş. Categoria a doua rămâne să-şi schimbe singure becurile, ceea ce, știm cu toții, poate duce la pierderea unghiilor acrilice.

Un bărbat mort nu mută mobila. 

Sunt femeile gospodine, torturate de un exces de zel de-a dreptul exasperant. Astea par o mega afacere la prima vedere, că nu trebuie să plătiți o tanti să vă facă curat, sau să comandați mâncare online, dat fiind că locul ei natural în casă e printre oale și cratițe.

Problema e că excesul de zel vine cu așteptări legate de o prestație cel puțin la fel de intensă din partea ta, iar provocarea majoră e aia cu mutatul mobilei.

Vii rupt de la muncă, și te așteaptă Vasilica: M-am gândit să fac o curățenie generală, e un jeg de nedescris, am găsit o scamă pe spătarul canapelei.

Tu: Mă doare spateleeee.

Vasilica: Ămnu, pe durata curățeniei mele generale nu te doare nimic! Mută, te rog, dulapul ăsta, să fac curat în spatele lui. Și ține frigiderul ăsta ridicat, să scot preșul de sub el.

Două săptămâni cu una ca asta și plângi după aia care nu mișca nimic în casă și te punea doar să cotizezi jumătate din banii de tanti de serviciu.

Un bărbat mort nu duce gunoiul. 

Nu e ca și cum femeile nu pot să-și ducă gunoiul singure. Dar nu vor. E sarcina aia care arată vecinilor că și tu ești om, și tu produci deșeuri, și tu arunci plasticul cu hârtia și câte sticle de Jack ați fost în stare să îngurgitați, degeneraților.

Unele femei “îşi găsesc unul” special pentru asta. Să delege această sarcină ingrată. Ele nu ies din casă decât la lucruri nobile şi înălţătoare pentru spirit: coafor, cosmetică şi manichiură.

Un bărbat mort nu face copii. 

Mi se pare extrem de amuzant cum femei care nu şi-au dorit niciodată o relaţie se trezesc pe la 38 de ani: aoleeeu, mai am câţiva ani de fertilitate, ia să caut pe unul să îmi facă şi mie copii şi să-i creştem”.

Dacă nu poţi juca rolul de bancă de spermă în viaţa cuiva, ai trăit degeaba.

Un bărbat mort nu stresează străini cu injurii de rahat pe net, videocalluri la ore dubioase (nope, nu există oră potrivită pentru un videocall cu o persoană pe care n-o cunoști, pur și simplu NU FACI asta). 

Ah, dar stai. Ăsta era un argument al taberei contrare, lol.

OK, în concluzie, dragi bărbați, stați liniștiți, numai fraierele vor să muriți pentru ele. Deșteptele preferă să trăiți pentru ele și să le faceți multe cadouri. 😀

Dar eu nu cred că o femeie vrea în mod real să mori pentru ea. Mai degrabă, legenda asta a apărut așa:

Maricica: Ionele, du gunoiul.

Ionel: Hai, mă, Maricico. Știi că dacă am fi pe o corabie, în largul mării, și ne-am ciocni de un  ghețar, și ne-am scufunda, și al pluti pe acolo o scândură, eu te-aș lăsa pe tine pe scândură, fă, prințeso, și aș muri cu privirea înfiptă în a ta? Și în condițiile astea nobile, tu, ingrato, mă pui să duc gunoiul?

***

 

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. October 13, 2019

    […] 8. Femeia nu te vrea mort, măi Gigele […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: