Arțag.ro

Ideea acestui articol mi-a fost dată de cetățenii internautici perpetuu puși pe harță, conflict, sărit la beregăți. Cum să le zicem? Nu, nu trolli, că trollii de obicei au și umor. Dar există cetățenii care fac asta din cauza unor suferințe sincere: că-s absolut neiubibili, că nu se uită nici dracu la ei, că sunt chinuiți de senzația acută a propriei inferiorități, și atunci, exact ca maimuțele cu testicule mici, simt nevoia să țipe mai răsunător.

Gata, am găsit un termen. Hai să le zicem, așa, la nimereală, oleniuci.

Când s-a năpustit primul oleniuc pe pagina mea pe atunci fragedă de autor, m-am înfuriat. Cum își permite oleniucul ăsta să mă trimită la cratiță, fără un contract de muncă? Ce, eu îl trimit pe oleniuc la vodanjat? Măcar făcea ceva util societății.

Și neexperimentată fiind pe atunci cu oleniucii, am pierdut trei ore valoroase din timpul meu să mă cert cu el. Apoi m-am prins de perversitatea situație. Oleniucilor le plăcea. Era un mod de a parazita timpul meu care lor le făcea plăcere și pe mine mă păgubea, că l-aș fi putut investi în activități valoroase pentru mine.

Așijderea cu al doilea oleniuc. Al treilea. Pe la al șaptelea, am identificat butonul de block, că nu se putea așa, să se bucure doar unul și celălalt să se uite cu jale la ceas și să se întrebe unde trimite factura pe timpul consumat ampulea.

A doua observație a fost că de fapt oleniucii nu au nimic personal cu tine.

Ei au cu ei înșiși. Și transferă asta asupra femeilor care preferă carieră. Logic că preferi carieră. Numai perspectiva fictivă de a fute un oleniuc sau de a depinde vreodată de un oleniuc face să-ți aterizeze miraculos un manual de algebră în mână.

Dar oleniucii nu futeau cine știe ce nici pe vremea când femeile erau proprietăți. Negociai cu tatăl, pe care nu-l luai cu bună seara, iubito, te aștept ca și când. Ăla te estima sec câte parale faci – zero, în cazul oleniucilor, apoi te scotea atât de protocolar pe ușă, încât îi ziceai și mulțumesc la final.

Dar divaghez.

Oleniucii nu au nimic personal cu tine, și asta se vede când tu alungi cu succes în morții mă-sii câte un oleniuc, apoi dai un ochi accidental pe contul altei purtătoare de labii. Să zicem, Tudor Chirilă. Cine e primul comentator? Tot oleniucul, explicându-i de zor că femeia e împlinită ca mamă, bunică, mătușă și verișoară de- doua (aka vagon), nu ca eroul principal al poveștii (aka locomotivă.)

Pe scurt, cum era mema aia veche:

 

Imagini pentru who are we meme

 

Cine suntem noi? Oleniucii.

Și ce vrem noi? Să ne certăm.

Și când vrem noi asta? Cum adică când vrem noi asta, insinuezi că există și momente când nu vrem!!!?

Gen așa:

 

Și șaisprezecimea mea de evreu a și venit cu un plan de business.

Vreau să mă fac pimp de certăreți.

Adică: se înființează siteul arțag.ro. Se angajează operatori certuri, program de muncă 8 ore, trei schimburi.

Și intră oleniucul. Găsește un meniu, alege subiectul de ceartă: religie / feminism / trumpecelmaitare / faptealternative / bărbatulecununacreației / etc / etc / etc / etc.

Sau intră, pe principiul siteurilor de videochat, pe o interfață unde stau operatorii pregătiți de arțag pe toate temele de mai sus.

Și-l alege după mutră pe cel cu care i se pare cel mai adecvat pentru ceartă.

ȘI PLĂTEȘTE PE MINUT.

Așa, am putea beneficia noi toți de pe urma nevoii patologice de conflict a oleniucilor cu ceva, și ei ar deveni mai conștienți de costul timpului pe care îl răpesc altora.

Sau, în ebraică, s-ar certa cât le permite buzunarul.

Anticipez primul comentariu: Păi da, Lorena, dar ne putem noi numi maskuli feroki dacă nu ne certăm pe farmec personal? Și, mai ales, cu o persoană care să nu-și dorească asta? Dacă apare consimțământul, unde mai e plăcerea noastră?

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Ratacind pe net says:

    Ar putea sa functioneze ideea.
    Dupa ce o sa isi ia block in draci, si o sa se sature de site-urile ‘circle jerks’ unde toti injura la unison, vor simti nevoia sa se certe, ca asa sunt ei, ii mananca in kur.
    Nemaiavand unde, vor trebui sa scoata bani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: