Bărbaţi, nu fiţi orlando. Femei, evitaţi-l pe orlando.

Voi folosi acum termenul de orlando ca pe un substantiv comun, pentru că genul ăsta de creatură este relativ comună.
Îmi vedeam eu liniştită de treburi pe pagina mea, când deodată, m-a onorat cu vizita un orlando. Fără glumă, chiar aşa îl cheamă. Şi a început să peroreze. Click pe foto pentru mărire.

Momentul în care un individ se referă la nişte persoane vii, cu gânduri şi sentimente, cu mamă şi tată, cu vise şi dezamăgiri, ca la “bunuri deteriorate” e momentul în care, din punctul meu de vedere, moare francul. Şi tocmai de aceea, am continuat să dialoghez cu Orlando, pentru că nu e singurul orlando de pe net. Mai sunt mulţi orlando, şi maniera lor de gândire otrăveşte atât vieţile bărbaţilor care se lasă dresaţi în această mentalitate, cât şi pe ale femeilor care se pomenesc în ipostaza în care îl credeai pe unul prieten, l-ai ajutat cu 4046789 de lucruri de câte ori a avut nevoie, şi apoi brusc reiese că în tot acest timp el credea că urmează să te f**ă, şi dacă nu se întâmplă, se pişă cu jet pe tot ajutorul tău din trecut şi se apucă să-ţi facă mizerii.

Iar fazele de genul îţi erodează major disponibilitatea de a fi bun cu alţii, de a ajuta, de a acorda timp şi energie. În fond, de ce să o faci, dacă toate astea nu sunt apreciate? Nu mai bine îţi vezi de liniştea şi treburile tale, şi dacă vrea cineva vreun serviciu de la tine, să plătească, şi la revedere?

Rezultatul direct sunt aceste feministe furioase care iau foc de cum rosteşte cineva cuvântul “bărbat” şi ţipă să fie castraţi toţi.

Şi am insistat, să ne asigurăm că orlando a înţeles că ne referim la o prietenie:

Lorena Lupu Artist Page tu real îmi vorbești despre nişte oameni ca despre “bunuri deteriorate”??? nu le-ai fost prieten ălora nici din greşeală dacă vorbeşti aşa despre ele.

Posa Orlando :))….ești prieten până ești tratat k atare…

Lorena Lupu Artist Page Posa Orlando păi din câte se pare, tu nu le tratezi pe ele ca atare. sau dacă un prieten bărbat se combină cu o femeie nepotrivită e şi el “bunuri deteriorate”?

Posa Orlando E dacă după se duce la fosta să-l trateze

Lorena Lupu Artist Page Posa Orlando majoritatea FIX asta fac. dar în postarea iniţială tu ziceai “prietene”, nu “foste”. ştii diferenţa între prietenie şi relaţie, nu?

Posa Orlando :)) diferența e k noi nu facem diferența… Aia nu înțelegeți voi….pentru noi toate prietenele sunt potențiale “iubite” … E așa greu sa înțelegi un lucru atât de simplu? Damn !!!

Aşadar, masculul de tip orlando are impresia că prietenii lui care accidental deţin vagin au toate obligaţia să-l trateze “k atare”, şi că prietenia cu femei presupune un set diferit de obligaţii din partea lor faţă de prietenia cu bărbaţi.

Sigur, din partea ta ca femeie, prietenia funcţionează ca orice prietenie normală, te ajut la nevoie, mă ajuţi la nevoie, pun o vorbă pentru tine, pui o vorbă pentru mine, văd ce pot să fac dacă ai dat de necaz şi reciproc.

Şi în tot acest timp, orlanzii meditau obsesiv la pizda ta şi cum ar putea să procedeze să ajungă acolo, pentru că altfel nu sunt trataţi “k atare”.

Ne e clar tuturor, bărbaţi şi femei deopotrivă, k orlanzii habar nu au să fie prieteni, şi că nu merită investiţia de timp şi atenţie a nimănui?

“Ba mie nu mie klar”, sare acum şi aici comentac Gigi toxic. “Eu sunt maskul ferok şi nus preten ku femei dekt dak o pun p tavă”.

Deci, bărbaţi, urmăriţi-mă în analogia mea.

Imaginează-ţi că ai un prieten bun bărbat. Măcar cu bărbaţi puteţi şi voi să fiţi prieteni, sau cel puţin aşa sper. Tu îl ajuţi pe câte ori are nevoie, ai încredere în el. Şi la un moment dat, pe la trei noaptea, când veniţi uşor abţiguiţi de la cârciumă, ăla începe să te maseze brusc la buci.

-Vreau şi eu să fiu tratat k atare.

Aşa, pur şi simplu. Cam cât de dezgustaţi şi de profund trădaţi în încrederea şi prietenia voastră aţi fi?

Cam cât de insultător e să afli că unicul lucru pe care-l aprecia un orlando la tine e faptul că ai o gaură moale în cur şi că poate la un moment dat o să-l laşi şi pe el acolo?

Păi n-aţi fi preferat să ştiţi din prima cum stă treaba şi să vă păstraţi timpul şi tovărăşia pentru cineva care ştie să le preţuiască la justa lor valoare?

Ei, exact aşa ne simţim şi noi când interacţionăm cu mentalitatea de orlando.

Nu, faptul că suntem prieteni nu înseamnă că sunt potenţiala ta iubită. Înseamnă că avem o alianţă de ajutor reciproc şi susţinere într-o lume în care, oneşti să fim, ajutorul şi susţinerea sunt rare şi cu atât mai valoroase.

Nu poţi aprecia asta?

Nu sunt pentru tine decât prelungirea unui vagin?

OK, pa la revedere, şi data viitoare când ai nevoie de ceva, îţi spun şi cât te costă.

Iar dacă prietena ta – punctez PRIETENA TA, nu iubita ta, nimereşte un bărbat nepotrivit şi suferă, cam cât de inuman şi grosolan e s-o etichetezi drept “bunuri deteriorate”?

E exact mentalitatea aia ortodoxă grosolană că dacă o femeie nu mai e virgină, e “stricată”.

În măsura în care ai astfel de baremuri de evaluare faţă de alt om, am o veste pentru tine: nu îi eşti prieten şi nu i-ai fost niciodată.

*

Acum, ce fac aceşti orlando foarte vocal şi insistent este să te convingă că toţi bărbaţii sunt aşa. Şi, spre norocul nostru, ştim că nu sunt. Sunt o mulţime de bărbaţi care stau de vorbă cu diverse femei, de la vecina lor pensionară la fata drăguţă de la bilete şi nu li se pare că simpla interacţiune ar trebui să se traducă în sex, acum sau la un moment dat.

Problema e că orlanzii caută mereu să-i modeleze şi pe restul să fie ca ei, pentru că, cu cât atmosfera între sexe e mai toxică, cu atât le e mai uşor lor să abereze că vezi, toate femeile sunt nebune şi trebuie închise înapoi în bucătărie.

Pe de altă parte, karma chiar este a female dog, şi după ce trădezi suficiente prietenii cu obsesia ta după pizdă, la un moment dat o să ţi se întâmple ceva nasol. Aşa e viaţa. Rahatul ţi se întoarce mereu, şi nu o dată, îi vezi pe orlanzi la bătrâneţe singuri în şanţ sau trăgând de o bere la o bodegă.

Ce vreau să spun este:

Bărbaţi, nu fiţi orlando. Nu iniţiaţi prietenii cu scopul unic de a extrage sex de acolo, pentru că de multe ori n-o să se întâmple şi apoi tot voi o să fiţi orlando furioso.

Porniţi de la premisa că nimeni nu ne datorează sex, că dacă se întâmplă e bine dar dacă nu se întâmplă, e dreptul celuilalt să nu se întâmple, şi veţi evita o grămadă de frustrări.

Pentru că vă spun eu de acum: femeile cu care sunteţi prieteni vă consideră prieteni. Cu tot ce e bun într-o prietenie. Vor mişca resurse şi pile dacă aveţi o problemă. Dar nu vă vor f*te pentru că nu asta e ideea în conceptul de prietenie.

Dacă nu puteţi aprecia ce are alt om de oferit când nu vine la pachet şi cu sex, nu meritaţi prietenia nimănui.

Femei, ţineţi-i departe pe orlando.

Pentru că ăştia-s căcănarii cărora le întindeţi o mână dacă au o problemă, şi apoi, când aveţi voi una, veţi afla cu stupoare că sunteţi “bunuri deteriorate”.

Fiţi distante şi precaute, până vă convingeţi că nu aveţi de a face cu genul ăsta de idiot.

Apoi vine câte un tip:

“Toate femeile sunt atât de reci şi rele.”

Da. Pe motiv de orlando.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Andrei says:

  cred că astea cu alpha males/ nu fi prieten cu femei le sustrag ăștia de pe siteurile de agățat ale așa zișilor pick-up artists, am văzut ceva articole amuzante pe tema asta. Prietenele femei ajută un bărbat mai mult decât cred ei, nu trebuie fix ea să fie atrasă de tine, dar îți va face cunoștință cu alte prietene de-ale ei dacă nu ești un dubios. Nu te obligă absolut nimeni să faci pe psihologul pentru o prietenă, eu când nu am chef de discuții de genul ăsta le spun că nu mă pricep, nu am întâlnit așa ceva și prind ele ideea. Nu am auzit în viața mea un maseur să se plângă că nu-l vor femeile și maseurii arată macho doar în filme, poate la capitolul ăsta trebuie lucrat dacă vrei neapărat ceva trebuie să și oferi ceva ce majoritatea bărbaților trec cu vederea.

 2. Lorena Lupu says:

  Foarte corect.

 3. Vlad says:

  Marlando asta pare un nefutut si un labagiu cronic.
  Macar ala de-o freaca din tufis are “bunul simt” sa n-o frece in fata cunoscutelor.
  Cu ma-sa oare poate fi prieten sau si ea l-a pus in friendzone?

 4. insanity66 says:

  N-ai prea nimerit cu exemplul acela. In sensul ca nu se potriveste. In prima ipostaza este un barbat heterosexual care incearca la o femeie heterosexuala care, fiind heterosexuala, si-o va trage cu un barbat intr-o zi. De ce sa nu fie Cutarescu?
  In a doua ipostaza este un barbat homosexual care incepe din senin, nu sa-i arate interes unui barbat heterosexual, ci sa-l agreseze direct. Vezi diferenta? Pai, care e logica aici? Ca gayul tau e suficient de oligofren incat sa nu respecte orientarea sexuala a celuilalt? Ca trece la viol direct, fara menajamente?
  Acum spune-mi, de unde agresiunea sexuala a barbatului fata de alt barbat este echivalentul unei propuneri indecente facuta de un barbat unei femei?

  • Lorena Lupu says:

   Pentru că o femeie pe care n-o interesezi sexual e la fel de AGRESATĂ DIRECT de interesul tău nesolicitat precum eşti tu de interesul ipoteticului gay.

   Aşa cum tu NU ÎL VREI PE ĂLA SUB NICI O FUCKING FORMĂ, noi NU ÎL VREM SUB NICI O FUCKING FORMĂ pe tipul care nu ne interesează sexual.

   Dacă nu suntem atrase de voi a priori, propunerile voastre indecente ne fac să vomităm.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: