"Be Stupid"

Stăteam eu cu Dumi de vorbă pe messenger (eu cică traduceam, Dumi habar nu am ce făcea) despre cea mai mişto campanie de publicitate. Şi anume “Be Stupid” a celor de la Diesel.

Singurele momente în care am avut cu adevărat satisfacţie au fost cele în care am dat peste bot unui “inteligent” – şi în care ideea mea prostească s-a dovedit a fi până la urmă ceva nou şi neaşteptat. Eu una datorez prostiei mele cam tot ce am făcut bun până acum. Toţi ne datorăm toate frustrările constrângerilor celor “deştepţi”. Iar Diesel a atins exact filonul ăsta subtil de geniu, care există în fiecare om, dacă ştie unde să se pipăie.

În măsura în care o campanie presupune, dincolo de vânzarea produsului alfa, imprimarea unei imagini de sine stătătoare a firmei pe retina consumatorului îndobitocit de voci suave care îi spun de ce trebuie musai-zor-nevoie să aibă A, B, C şi D pentru a fi cool, “proştii” de la Diesel au ridicat forţa persuasivă a advertisingului la un nou nivel.

Aşteptăm cu nerăbdare copy-cats. Şi spoofs, desigur.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. paul Simon Tzache says:

  try…
  dare..to be stupid 😀

 2. Leul de Oras says:

  Da ai vazut toate imaginile? Era una geniala cu o tipa care isi baga aparatu foto in chiloti in timp ce in spate ragea un leu, nebagat in seama :))

 3. glumetu says:

  Exista impact de marketing in slogan, dar daca sapi mesajul constati ca nu-i vorba de stupiditate, in nici un caz genul de stupiditate care-ti asigura un premiu Darwin.

 4. Delia says:

  Stupid and smart are but labels, which people associate with the presence of this or that action, feature, achievement, knowledge, etc or lack of that or this action, feature, achievement, knowledge. Stepping beyond any labels by feeling free to put on yourself anylabel or no label at all is getting closer to what one really is

 5. Draw For Joy says:

  Campania este absolut geniala. Iar fraza ” Smart may have the brains, but stupid has the balls” e demetiala. Si este adevarat. Mie ideile bune imi vin atunci cand nu gandesc mai deloc. Si le las sa isi faca singure treaba.

 6. coramica says:

  M-am hotarat sa dein prost – carte superba de Martin Page. Poti fi prost cu arta si prost prost. Poti fi destept si hotarat sa devii prost.

 7. Umanul says:

  Sug pula eu şi Dan Voiculescu.

 8. glumetu says:

  ei, asta cu ideile bune care vin cand esti prost e cu dublu tais: poate ca doar ti se par bune ideile pentru ca esti deja prost! 🙂

 9. SingurEu says:

  Pe ,,stupizi” tot ,,desteptii” ii exploatează. Nu toţi ,,stupizii” sunt interesanţi. Ideea este să arunci cât mai mulţi ,,stupizi” pe piaţă, pentru că unul, la un moment dat, o să atragă atenţia şi o să-i recupereze investiţia ,,deşteptului”. Cum e Pandora aia a voastră.

 10. Lorena Lupu says:

  măi, Pandora nu e a mea, nu am adus-o eu de acasă. M-au chemat nişte fete cu care am băut cafele în studenţie să postez nişte texte, am făcut-o. De aici şi până la posesiune e cale lungă. 😉

 11. LittleGreenLies says:

  foarte hipsterish. cred totusi ca iti “datorezi” frustrarile propriilor constrangeri, ca doar nu te obliga nimeni sa pleci urechea la ce spun altii. asta ar fi stupid, dar cei de la diesel au dreptate aici, e mai usor sa te multumesti cu o eticheta, fie ea si “stupid”.

 12. Lorena Lupu says:

  doby mic şi dulce, ce îmi place moda asta de a trânti cu “hipsteru” în om, fie că e cazul, fie că nu. uite, ca să nu mori bou: principala caracteristică a unui hipstăr e aceea de a simula superficial că e altceva decât este, nu aceea de a se lupta din răsputeri să fie ce este. capisci?

  când ăia alţii sunt părinţi posesivi şi şantajişti, sau alte persoane care găsesc metode de a te constrânge la o chestie pe care nu o vrei – până când pândeşti momentul adecvat şi le dai o muie – nu se cheamă că îţi datorezi frustrările constrângerilor proprii, ci faptului că ai boi în jur. n-ai avut boi în jur? congrats! eu i-am avut de la o vârstă fragedă, de acolo şi alergia aferentă.

 13. LittleGreenLies says:

  bai, eu ti-am lasat un comentariu in termeni destul de ok. ti-am zis ca e un pic hipsterish ce ai scris, la modul ca lauzi un pic prea mult o multinationala care nu mai stie ce sa faca sa te determine sa sari cu banul din buzunar si o da pe chestii de-astea cu vai, ne plac prostii, suntem altfel. ca sa nu mai spun ca toata idea e luata din alta parte, iti arat si de unde:

  tu ma iei cu boule si cu parintii care nu stiu ce ti-au facut, inteleg ca treburi grele, ai fost sau esti chinuita, imi pare rau pentru tine. era o opinie, alta decat a ta, nu suporti, nu tin sa mai intru pe aici, stai linistita. in niciun caz nu o sa ma enerveze pe mine o reactie ca asta.

 14. Lorena Lupu says:

  mi-ai lăsat un comentariu penibil şi l-am tratat ca atare.

  “laud o multinaţională”??? să mori tu mâine că laud o multinaţională? eu văd că laud doar o campanie publicitară inteligentă şi atât.

  iar să lauzi o multinaţională nu e hipsterish, cel mult oportunist. hipstereala şi oportunismul sunt chestii diferite.

  concluzie: te iau cu “boule” nu pentru că ai o “opinie” diferită – în fond, nici nu există o opinie, o idee coerentă în ceea ce ai scris tu – ci pentru că jonglezi cu termeni neclari ţie şi faci pe combativu’ fără să ai habar despre ce vorbeşti.

  deci asta e opinia mea – argumentată – despre tine. sau nu ştii să accepţi o opinie contrară, n-am ce să-ţi fac.

 15. LittleGreenLies says:

  Trebuia sa imi dau seama dupa doby (cine pula mea zice doby) si dupa boticul de pitzy (tot cu “y”) din poza. tu nu esti hipster, ai vrea sa ajungi acolo. tu esti o de-aia care o arde gen pizda, toata lumea te vrea si te hartuieste. milk, milk, limonade, down the corner fudge is made.

 16. Lorena Lupu says:

  amice, eşti chiar idiot, şi mi-o confirmi cu fiecare comment. doby era ironia mea legată de stupizenia de a aplica eticheta “hipsterish” pe unde apuci, fără să foloseşti puţina-ţi materie cenuşie să judeci dacă merge sau nu.

  şi mai eşti şi chior. unde am eu boticul ţuguiat? vezi că prea multă labă dăunează grav intelectului.

  iar timpul meu e prea puţin pentru a-l risipi în dialoguri cu idioţi, drept pentru care periplul tău pe acest blog se încheie triumfal aici. get a life!

 17. LittleGreenLies says:

  sunt mai prost decat prevede legea.

 18. Misu says:

  Lorena..e clar nu suporti prostia intr-un fel e si normal.Cui i-ar place? Dar recunoaste ca uneori e chiar funny…Eu tratez astfel de persoane in mod serios si ii ‘ard’ de cate ori am ocazia.Parerea mea?….mai bine cu ei decat fara!
  Apropo,legat de clinciurile de mai sus dintre tine si little green…absolut superb adica stii..?iasa la iveala adevarata valoare…se vede clar fiecare pe unde este si cam cat poate….ok..scuze de deranj …numai bine!

 19. Lorena Lupu says:

  de ce as suporta-o? viata e prea scurta sa o irosesti cu oameni prosti.

 20. Misu says:

  Da ok e prea scurta pentru a o irosii pe nimicuri dar…Daca ar fii sa alegi intre un prost descurcaret si un destept prostut…iar aici stii exact la ce ma refer….Cum ai alege?

 21. Lorena Lupu says:

  Nu există “prost descurcăreţ”. abilitatea de a te descurca cere inteligenţă.

  există “descurcăreţ dezinformat”. dacă primul comment al idiotului de mai sus ar fi fost plasat de un “descurcăreţ dezinformat”, ăla şi-ar fi dat seama după primul meu răspuns că a dat-o în bară şi şi-ar fi admis candid greşeala, eventual ar fi băgat două glume simpatice să o dreagă. Abilitatea de a te descurca. 😉

  Pe care pulifriciul de mai sus nu o are. El face parte din categoria “prostului încăpăţânat”.

 22. Misu says:

  Prostia merge mina in mina cu grosolania, nesimtirea, aroganta exagerata si nefondata
  Eu ii recunosc pur si simplu dupa mers,dupa gesturi ,dupa machiaj…e clar ca trebuie sa iti arate ca este mai deosebit decat tot restul.

 23. Sorinlzr says:

  Hmm… in mare sunt doua grupari aici, a “prostilor” si a “desteptilor”… cu nume generice care pot insemna orice, bun – rau, alb- negru etc. Ce gasesc ca fiind ciudat in toate astea, e faptul ca si unii si ceilalti ii considera pe cei din afara grupului, in functie de distanta, mai mult sau mai putin “prosti”. Cu cat mai departe, cu atat mai prost. Daca reusesti sa empatizezi suficient de puternic cu un grup, oricare ar fi el, o sa dai dreptate ambelor grupe, de fiecare data cand ai sa te afli intr-unul dintre ele. Dar si mai tare e cand poti sa le simti concurenta, adica sa le simti concomitent si lafel de puternic. Ca si cum te-ai afla intre doua lumi, ca un pod sau o oglinda. Eu asta numesc “prostia” la care se referea Diesel si daca mai sunt “oameni punte” in zona… SPEAK UP BROTHER!!!
  peace /

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading