Bucureşteni, haideţi pe 4 noiembrie în Club A

Copii, am făcut-o.
Am cutreierat jumătatea de vest a ţării, pentru că voi, ca nişte cititori iubitori şi necâştigători la belciuge, aţi făcut precomenzile acelea în număr atât de mare şi aţi finanţat integral turneul de carte.

Nu, nu s-ar fi susţinut din vânzări. Încă avem de parcurs efortul de conştientizare a următoarei situaţii: dacă un scriitor vine la tine-n oraş şi face showul vieţii fără să ceară bilet de intrare, nu vrea doar să te hăhăi şi să aplauzi ca foca, ci ideea e să cumperi cartea. Încă mai avem dialoguri de genul:
“Felicitări pentru carte şi eveniment, a fost fain, aşteptăm următoarea!”
“Dar pe asta ai cumpărat-o? Că mă uit pe poza ta de profil şi nu ţin minte să-mi fi venit cu ea la semnat.”
“Nu, de ce, ar fi trebuit?”

În lumina acestor dialoguri care necesită multă răbdare şi o găleată de apă cu gheaţă, precomenzile voastre sunt lumina din noaptea lugubră a minţii care e piaţa românească de carte, şi pentru asta vă mulţumesc din inimă.

Pe 4 noiembrie, la ora 19, la Club A e finala turneului şi, sper, cel mai frumos eveniment de până acum, deşi au fost câteva lansări (Sfântu Gheorghe, Oradea, Târgu Mureş, Deva) pe care n-o să le uit niciodată, şi care, prin aportul unor guests foarte talentaţi şi inspiraţi, mi-au adus un plus faţă de ce plănuisem eu să fie. Întotdeauna m-au impresionat oamenii care ştiu să ia propunerea mea şi nu doar o execută, ci au darul s-o ducă mai departe în creativitate şi ingeniozitate.
Pe 4, guest stars vor fi Mihaela Baran cea duioasă la cap şi Adrian Teleşpan, autorul celui mai ilar roman thanatic pe care l-am citit în viaţa mea. Îi iubesc pe aceşti oameni de când m-am intersectat cu ei prima oară, iar azi, la 4 (4, da? see what I did there?), pe peretele meu de Facebook, vom face un live a trois.
“Dar, Lorena, eu la 4 muncesc.”
Te uiţi seara, la un pahar de vin.

Şi da, de mâine se reia şi blogăreala zilnică. Pur şi simplu, am cedat fizic şi moral. Am avut un eveniment pe zi, plus drum, plus cărătură. Dar vă iubesc ca-n prima zi şi vă sunt profund recunoscătoare.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger