Ce ne mai dăm deştepte, nene!

Circulă acum pe Facebook o labă feminină în cerc – asta – scrisă de o tanti căreia i s-a însurat exul sau ceva şi care îşi pansează egoul cu tradiţionalul “noi, deşteptele, rămânem mereu singure, pentru că mintea noastră brici le-o culcă”. Desigur, autoarea se autoîncadrează la deştepte, fără o secundă de îndoială, că deh. Deşteptul dacă nu-i fudul, parcă nu e deştept destul.

Deşteptele sunt adeseori îngrozitor de obositoare.

Am avut eu câteva prietene deştepte. Dumnezeule. Nu le tăcea gura nici o secundă. Le ştiau pe toate. Erau mai bune decât tine la orice, de la şah la campionatele de curling şi nu se dădeau în lături s-o puncteze iar. Şi iar. Şi iar. Şi iar. Îşi cântau singure nişte ode, şi nu la mişto, cum mai facem noi, proştii.
Ştiau mai bine decât tine ce să faci, la ce ore şi câte minute, cu cine, în ce poziţie.
În cele din urmă, m-am reîntors la prietenia cu proaste, că-s mai funny.

Deşteptele nu roagă, impun.

E foarte greu să încapi pe lângă un deştept sau o deşteaptă. Pentru că soarele a răsărit din anusul lui şi tot universul i se învârte în jur. Te pomeneşti în scurt timp că ţi se ordonă ca unui sclav idiot, că ţi se trasează sarcini, că ţi se dau directive şi ţi se impune to-do-list.
La un moment dat cedezi psihic, dai cu masa în pumn şi te cari naibii.

Deşteptele sunt de o surzenie cumplită la ce nu le interesează direct

Şi asta am învăţat şi eu de la ele, ca să nu-mi las tot timpul futut aiurea de imbecilii care vor analize private pe textele mele de blog, în mesaje pe Facebook. Marş, mă, rataţilor. Nici CTP n-o să-ţi povestească în mesaj privat ce voia să spună cu editorialul cutare. Aveţi secţiune de comentarii, folosiţi-o, sau aplicaţi tăcutu-n păpuşoi.
În schimb, cu oamenii pe care-i iubeşti nu e cazul să fii aşa. Pentru că iubirea e – sau ar trebui să fie – opusul surzeniei. E atât de greu să iubeşti un om care nu le ştie decât pe ale lui încât, după o vreme, cedezi psihic. Şi, da, o iei pe Moni. Că Moni e fun, cu tot umorul ei involuntar şi faze de genul “unde aţi făcut sex ultima oară?” / “în funduleţ”.

Nu încerc să zic că ar trebui să fiţi mai puţin conştiente de valoarea proprie. Dimpotrivă. Cu rataţii care nu vă interesează, nu aveţi decât să ştergeţi podele până le dă sângele. E chiar recomandat, pentru că ratatul, cu cât e mai şomer fomist, cu atât se ascute-n tupeu.
Dar cu oamenii pe care-i iubiţi, ar trebui să învăţaţi să fiţi proaste.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

 1. dia says:

  Chhhhharla! :))))))

 2. jademan says:

  N-am întâlnit deștepte d-astea. Am întâlnit, însă, deștepte d-ălelalte! 😀

 3. Lotus says:

  Alegerea cuvintelor din textul de pe Catchy e foarte amuzantă. Ca să fiu mai precis, autoarea lor m-a făcut să-mi testez masiv limitele bunei dispoziţii, dând frâu liber unui râs cosmic, cu scopul definirii mai clare a propriilor căutări umoristice. Pentru că, dacă nu ştiaţi, eu fiind deştept, nu pot râde pur şi simplu, ca oricare altul.

 4. Iosif says:

  hm…interesant.. deci o faci si in fundulet!!

 5. TIPSYNEL says:

  Da’ “proasta” mai esti! Si ai prieteni la fel! Da’ surda nu esti, n-ai cum sa fii!

 6. Bogdan says:

  E amuzant. Doneaza cineva? Si cat?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger