Cele mai interesante solicitări pe care le-am văzut azi

După cum bine ştiţi dacă trăiţi în România şi asta vă ocupă tot timpul, azi, Klaus Iohannis a luat toată ţara prin surprindere cu un exerciţiu de democraţie cu care poporul nu fusese obişnuit din interbelic încoace, şi anume, l-a luat de partener pentru consultările de vineri.
N-a zis exact în ce formă, dar e ok şi pe Facebook, dând un scroll lung pe feeduri.

Toată lumea a sărit cu propuneri, care mai de care mai dese, iar eu am petrecut mai puţin timp scriind şi mai mult timp citind, şi, pentru că strada trebuie să aibă şi pe unii care fac sinteze, până se bagă altcineva mai deştept la asta, mă hazardez eu.

Deci:

1) Lustraţie, proclamaţia 8 de la Timişoara, plus condamnări ale infracţiunilor asimilate corupţiei, abuzurilor de serviciu şi interzis la a candida dacă eşti inculpat / condamnat.

DA.

Dar multă lume nu se concentrează decât pe asta. Nu poţi funcţiona normal ca societate doar pedepsind, decapitând şi punând la colţ. De-aia n-aş vota-o pe Monica Macovei niciodată. Nu cred într-o platformă formată doar din liniuţe cu să pedepsim. Bun. Zicem că am pedepsit. Am pedepsit până-n pânzele albe. În exces de zel, începem să ne pedepsim şi între noi şi când nu va rămâne nimeni nepedepsit, ne vom întreba la final de ce nu suntem fericiţi.
Hai să fie lustraţie, 8 şi interdicţia de a candida dacă eşti inculpat / condamnat.
Pedepseala e treaba Justiţiei.

2) Reducerea numărului de parlamentari.

DA. Primele frustrări legate de PSD, când au venit la putere, au fost generate de faptul că aceştia au vrut să mărească numărul parlamentarilor. De ce? Să doarmă mai mulţi în plen? Nu, tată. 300 a zis poporul că vrea, 300 să fie. Şi aş cere anularea imunităţii, anularea pensiilor nesimţite pe care şi le-au votat acum nişte luni şi raport individual de activitate la finele fiecărei sesiuni parlamentare, publicat pe site-ul Parlamentului. Să ştie toţi votanţii lui Iulică Frânaru ce a făcut acesta pentru ei.

3) Guvern de tehnocraţi.

Să ia şi Dragnea şi Blaga o pauză, că ne-au extenuat mintal. O pauză nu strică. Te ajută să meditezi la erorile trecutului.

4) Modificarea Constituţiei, legi simple şi clare, eliminarea bramburelii
-sună sublim, dar nimeni nu-ţi stă să redacteze articole în condiţii de vacarm general. Prioritar e să existe un guvern şi să se facă linişte.

5) 10% pentru sănătate, educaţie, protecţia consumatorului, impozitarea cultelor religioase, reducerea sau eliminarea finanţării lor, modificarea regimului pădurilor, etc.
Astea-s proiecte de lege. Au nevoie de un guvern. Pot face tema unor consultări viitoare, care să fie obligatorii. E mai important să ai guvern repede, decât să ceri marea şi sarea dintr-un şut.

6) Şi şase, ca bonus, cea mai mare prostie pe care am citit-o azi: naţionalizarea companiilor din domeniile strategice.

Naţionalizarea cum? Răscumperi de la investitorul străin compania de treizeci de ori mai scump decât i-a vândut-o şpăgarul pe care l-ai votat? Aduci bugetul la sapă de lemn.
I-o confişti pur şi simplu? Fără garanţia inviolabilă a proprietăţii private a) o să te zboare Merkel din UE cu boltă, fix în braţele lui tata Putin b) nu va veni nimeni să investească şi să creeze joburi şi plus-valoare şi mori de foame c) mai devreme sau mai târziu se iau măsuri economice împotriva ta, inclusiv embargo. Nu vrei asta.

În ultimul rând, cel puţin pe partea de eficienţă economică, ştim cu toţii că tot ce e de stat, stă. N-are nimeni pierdere directă în caz de contracte ratate şi clienţi nemulţumiţi? nu-şi bate nimeni capul. Faceţi comparaţia între Poşta Română (cel mai ineficient mamut înţepenit în paleozoic) şi RCS – RDS (care mai au puţin şi-ţi fac o felaţie, doar ca să fii tu fericit.)

Cam asta am sintetizat eu. Dacă vă ajută ca instrument de lucru, bine. Dacă nu, căutaţi altele mai utile.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. Ema says:

  “Astea-s proiecte de lege. Au nevoie de un guvern”. Intr-o țară cu o democrație ca a României, legile se fac de către Parlament. Guvernul execută. În rest, destul de bine, dacă atunci când reprezentanții vor cere toate astea, vor ști măcar la nivel de idee și care e calea de a le înfăptui, constituțional și legal. Doar ca să nu se întoarcă cu răspunsul “Am rezolvat, nu se poate.”

 2. Dan says:

  Suna ca un fel de festival al prostiei…

 3. Sarius says:

  Dacă am pune “eternul război între sexe” (şi nu, nu cred în asta, da’ nu face obiectul discuţiei) în calcul, am avea chestii interesante: 1) protestatarii sunt ca femeile, nu ştiu ce vor dar ştiu că vor şi 2) protestatarii sunt ca bărbaţii, ştiu ce vor da’ nu ştiu cum să-l obţină.

  În rest, toate bune. Lumea incă iese în stradă şi politicienii îşi văd de treabă oarecum nestingheriţi. Din păcate, aş spune.

 4. The Birdwatcher says:

  RCS-RDS care atunci cand nu imi mergea netul (vina mea; vedeti imediat) nu mi-a zis absolut nimic pana nu i-am asigurat ca am un calculator: i) cu Windows; ii) conectat la net prin mufa Ethernet, nu cu wireless. Iar singurul calculator din casa cu Windows era un laptop fara Ethernet :)) Dupa o ora abia am reusit sa aduc de la dracu-n praznic laptopul unei prietene a unei prietene ca sa ajung sa ma intrebe ei daca un cablu e bagat unde trebuie in modemul lor (nu era). Acum explica-mi si mie de ce nu au zis din prima ca ar putea fi asta.

 5. Paranoid says:

  Pff, nu merge linkul si asta da o conotatie sexuala comentrariului meu and i’m so not that kind of girl. Mai incerc o data si daca nu iese asta este, raman cu pasarica nevazuta. https://www.dropbox.com/s/7qslo0gl7m55htr/IMG_0169.jpg?dl=0

 6. Paranoid says:

  Pai daca e birdwatcher m-am gandit sa fac un gest frumos si sa i-o arat. Si pt ca e dragut si are fluffy arms. I like fluffy arms.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading