Cine o citește pe Olivia Steer

Olivia Steer a dat-o de gard din nou. Da, știu, are o voce melodioasă și feminină, nu una de băiețoi răgușit de care să facă mișto bărbatu-su cu diverși cocalari. Dar s-a trezit, în plină campanie de awareness referitoare la cancerul la sân și de col uterin, să se laude cum nu intenționează să-și facă testele respective și e mândră de asta.

O atitudine ușor de preluat de către oameni ignoranți, care au impresia că, dacă bagi capul în nisip suficient de adânc, problemele dispar de la sine. Ca dovadă, numărul mare de femei care nu se duc la doctor, din variate motive, începând cu sărăcia și terminând cu neștiința, și mor de aceste două forme de cancer: cancerul la sân și cancerul de col uterin.

E real, e crud și există o singură metodă de prevenție. Drumul anual la medic. Dacă ești angajat și iei trimitere de la medicul de familie, ai și gratuitate. Dacă timpul tău e valoros și bine plătit, ai multitudine de rețele de sănătate private care te vor servi de minune.

Desigur, publicul pe care îl influențează Olivia e format taman din femeile care cred că brusturele de baltă e un tratament eficient pentru cancer și care, dacă le explici lucruri, ți-o retează tăios: Părerea ta! Ignorând faptul că în joc e propria lor sănătate și viață.

După ce întreaga social media a împulăit-o sănătos, Olivia a dat-o pe smiorc.

Pretenția că nu ești conștient de zecile de mii de urmăritori și că “îţi comunici doar o alegere” mi se pare… amuzantă. Nu, nu e clueless. E amuzantă. Tanti îşi ştie exact impactul, de aceea cere onorariile aferente când e chemată ca speaker pe la diverse evenimente de medicină alternativă şi sănătate din buruieni.

Şi ţin să precizez. Buruienile sunt un lucru minunat. Atunci când eşti sănătos şi vrei să rămâi aşa. Ceaiurile, cremele, fierturile, salatele din buruieni sunt bune adjuvante în a menţine starea de bine. Pericolul începe abia când încerci să tratezi boli grave, care necesită intervenţie medicală, cu ele.

Apoi, dăm de o superbă contradicţie.

“Postarea spune negru pe alb despre alegerile mele personale, cînd vine vorba despre niște analize medicale, asupra cărora m-am documentat mult și bine, pînă să zic “pas!”.

Aka ne batem cu cărămida în piept cu volumul de informaţie pe care stăm călare. Sigur, faptul că te-ai documentat mult nu spune nimic. Dacă documentatul mult e din operele altor conspiraţionişti, fani ai diverselor forme de medicină alternativă şi alţi basket cases, nu se pune.

Dar:

“Ce decid alte doamne și domnișoare e departe de a se afla în sfera mea de influență, cîtă vreme – am spus-o de atîtea ori, că mă doare imaginația! – nu sînt doctor, nu dau sfaturi medicale.”

Aka ne dăm brusc inocenţi şi neinfluenţi.

Că ne doare imagi… Pardon, ce? Cum să te doară imaginaţia, fatăh? Da, în cazul tău e conexiune directă între tot de spui şi durerea de imaginaţie, că aia e sursa majorităţii balivernelor tale.

Altminteri. E amuzant cum nu eşti doctor şi nu dai sfaturi medicale, dar profilul tău te descrie ca “health speaker”, Aka cineva care dă fix sfaturi medicale fără a se califica profesional să le dea.

“Eu nu spun altora ce să facă” dublat, la numai câteva ore, de publicarea unui pretins documentar care ne povesteşte cum mamografia e Anticristul, e EXACT genul de ipocrizie care mi-o face antipatică pe Olivia Steer.

Femeia asta îşi câştigă banii din a le spune altora ce să facă şi a construit o comunitate bazată pe impostură pseudomedicală, mituri şi validarea teoriilor conspiraţioniste. Când e luată în vizor, ia libertatea de expresie în braţe, apoi îşi continuă campaniile.

Am vrut însă să văd comentariile. Cine plm o citeşte pe asta.

Şi iată peste ce am dat.

Comentator 1: E plin de medici specialiști in boli dar nu avem medici specializați in sănătate.

Pe bune, gogule? Asta e ca şi cum ai spune că e plin de electricieni pentru prize stricate, dar nu avem electricieni pentru prize bune. Păi, gogule, ce să facă meseriaşul cu priza bună? S-o mângâie părinteşte pe capac şi să-i zică Bravo, tati?

O priză bună n-are nevoie de reparaţii. Dăh!

Comentator 2: Pe mine m-ai influențat, nici eu nu-mi fac mamografie anul ăsta.

Foarte rău, Gogule. Există cancer mamar şi la bărbaţi. Da, mai rar, dar există. Iată.

Comentatoare 1: Românii sunt experți în manipulare, nu am cunoscut alte popoare să răstălmăcească vorbe și apoi să atace, ca și noi, românii!

Da, getuţo. Tanti cu care conversezi exact asta face. Manipulare. Nu, nu vă influenţează alegerile. Doar vă pune clipuleţe conspiraţioniste să vi le influenţaţi de unii singuri. Şi preţul e viaţa voastră.

Comentator 3: Nazol e faptul că s-a umflat tărâța în unii, jurnaliști, cică! Republicani, Năică! Probabil erau programați pentru papanicolau , mamografie sau tușeu rectal și i-ai bulversat! Ceva din cele trei, oricum. Țț, țț, țț! Grav!

Huh? Ce vrea să spună autorul? Se chinuie grav să pară comic, dar gluma, pentru a fi amuzantă, trebuie să aibă şi sens. Cum-cum? Cum poţi bulversa pe cineva programat pentru numitele examene? Cu ce? Cum?

Comentator 4: Nu te justifica în fata oamenilor mediocrii! Aceia care nu au înțeles mesajul sunt aceia care merg ca oile la abator și se ascund sub o masca de frica unei raceli iar la comanda autorităților corupte își vând și trupul și sufletul pentru a fi marcați cu un vaccin cred ei salvator. Oamenii care gândesc cu capul lor nu ai nevoie de subtitrare! Restul sunt rătăciți care oricum dacă mâine le spune un medic ca au răcit de covid mor înaintea sa le apară primele simptome de frica.

Gigel e din echipa “covid nu există dacă nu vrem noi”.

Aşa, nici cancerul nu există dacă nu vrem noi. Şi cine percepe realitatea doar pe bază de proiecţii interioare în mod cert nu are nevoie de subtitrare.

Comentatoare 2: Persoanele puternice, asa ca tine, care, vor – nu vor, misca ceva in subconstientul adormit al maselor, starnesc intotdeauna reactii puternice. Acest reactii nu sunt decat confirmarea ca esti pe drumul (personal) bun. Nu te mai obosi sa reactionezi, raspunzandu-le. Nu merita…

Lol. Pentru că Mesia e ocupat zilele astea, a trimis-o pe fiica lui Dumnezeu Olivia Steer, pe post de adjunct.

Ăsta e publicul individei.

Şi da, subscriu la ce a scris Ramona Strugariu: individa e un pericol. Una e să convingi gospodine să bea mai mult ceai de muşeţel. Dar să postezi filmuleţe care să le explice de ce să nu-şi facă examenele cu care să prevină cancerul e criminal şi ar trebui sancţionat ca atare.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

 1. Alinpaladin80 says:

  La întrebarea “cum putea Iisus ca om să zică despre el că e dumnezeu”, de obicei se răspunde cu “păi el n-a spus niciodată asta”. Da, dar știa prea bine că este crezut dumnezeu, ca să nu mai zic că vorbea ca și cum era așa ceva. Nu a zis niciodată “băi oameni buni, sunt un simplu om, ca și voi, am niște păreri, atât” Nu, el a predicat perfect conștient de ce cred oamenii despre el, a vorbit îndinadins în felul corespunzător de altfel, ca să fie chemat la mesele altora, el nu avea ocupație, era escroc profesionist.

  Firește că și ăștia care vorbesc ca specialiști în medicină/sănătate, nu au spus niciodată că sunt specialiști în medicină/ sănătate, doar își exprimă părerile personale. La discursuri plătite, da, că și ei tot escroci sunt.

  Strategia funcționeze perfect pentru persoanele care la sfârșitul unei fraze, uită cum a început aceasta. Cine are memoria scurtă, uită de unde a plecat, și acceptă toată fraza.
  “Pământul e plat pentru că câmpiile sunt drepte.” “Nu vă faceți analize, orice om are dreptul la părerea lui.”

  Am avut un unchi bolnav de cancer, care la un moment dat se apucase să cumpere cartea/ cărți de stalian fulga, cum că să mănânci grâu încolțit că scapi de cancer. Fiind bolnav nu am stat să-i stric iluziile, nu se face asta. Ăștia care capitalizează pe fenomenul bolnavului care se agață de orice speranță, după mine ar trebui executați, o fac îndinadins și conștient. Și iarăși, dacă te duci să-i confrunți, se vor spăla pe mâini că ce vină au ei, au și ei o părere, n-au făcut nimic.
  Ce, ăla nu știe ce și cui vinde, și în ce condiții? Nu știe că face bani vânzând speranțe deșarte muribunzilor pe care rudele nu-i mai opresc în ultimul ceas, cu lecții de chimie moleculară privind adevărata natură a cancerului? Normal că știe, e escroc, nu tâmpit. Influencerii de sănătate sunt generația nouă, cu metode mai rafinate.

  Despre cancerul de sân și cel de col uterin am auzit de o mulțime de ori, în condițiile în care sunt băiat, și subiectul nu face parte din sfera mea de interes. Am cunoștințe care și-au pierdut sânul/ sânii, din cauză de cancer.
  Din perspectiva mea, pentru o femeie e devastator dacă își pierde sânii. La urma urmei sunt băieți care nu suportă să-și piardă părul, femeile cu atât mai mult (noi băieții ne mai facem zero, voi fetele cam greu). Și părul e ceva mai superficial ca sânii, pentru o femeie – cam pentru toate femeile pe care le-am întâlnit, sânii erau o parte extrem de importantă. În special pentru cele care nu prea aveau, erau tare amărâte de chestiune.
  Hm, să vedeți ce amărâte erau cele care și i-au pierdut…

  Cât despre voci, aia răgușită îmi place, e frumoasă, are individualitate. Sunt prea mulți trași la xerox în zilele noastre. Pe site-urile de matrimoniale, toată lumea (aproape toată lumea) are aceeași față, de la 20 la 50 e practic aceeași persoană. Nu mă aștept să difere la voci.

 2. Morbo says:

  Olivia? Mm, I would.

  Fiecare cu aia ma-sii. Cine e in deplinatatea facultatilor mintale si se ia dupa Olivia, asta e. Olivia nu trebuie condamnata, ca nu suntem copii, putem gandi singuri.
  Fara niciun fel de dadaceala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: