“Citeşte, bă, să te culturalizezi” e o cretinătate

Am zis multe şi sincere în interviul ăsta de pe site-ul “Semne bune”. 

 

Exemplu: 

 

SB: Cum crezi că trebuie educat publicul să găsească lectura ca pe o alternativă la distracție?

Lorena: Păi tocmai, că nu e o alternativă. Lectura e distracţie. Şi cred că noi, scriitorii, trebuie să fim vizibili. Să facem exerciţii de dicţie, să fim sonori şi relaxaţi în public, să arătăm bine şi să le citim mult oamenilor. Să-i împrietenim cu ceea ce scriem. Să citim în cafenele literare, să ne împrietenim cu muzicieni şi actori, să citească şi ei cu noi, respectiv să ne acompanieze. Lectura trebuie promovată ca o plăcere, nu ca un efort. Demersurile de tip „Citeşte, bă, să te culturalizezi!” sunt cretine. Efectele lor sunt căutări de google cu „ce cărţi e bine să zic că am citit”. Citeşte să te simţi bine şi să descoperi poveşti şi lumi minunate. Culturalizarea vine şi ea cu timpul, dar nu trebuie să fie un scop declarat. Cam ca sexul în iubire.

Continuarea aici: SemneBune > Creez sau recreez spaţii care au o atmosferă distinctă http://semnebune.ro/2014/creez-sau-recreez-spatii-care-au-o-atmosfera-distincta/#ixzz2ptqmujRP 
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial No Derivatives 
Follow us: @SemneBune on Twitter | 146207075393967 on Facebook

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

  1. Mie niciodata nu mi-a placut “cititul impus” si ca o ironie a sortii cretinoide de ce mi-a fost groaza n-am scapat.Ani de zile mi-au fost bagate sub nas diverse liste de carti ba de catre profesori, ba de catre parinti.Eu aveam chef sa citesc sf-uri sau romane licentioase, ei ma pocneau cu Hasdeu si cu Rascoala lui Rebreanu peste ochi.De fiecare data cand se intampla chestia asta ma simteam violata si tot elanul meu de a deschide o carte se ducea dracului.
    Sunt de acord cu tine, lectura ar trebui sa fie ceva placut, relaxant si nicidecum ceva impus din mai stiu eu ce considerente stupide.

  2. Nautilus says:

    “Sunt de acord cu tine, lectura ar trebui sa fie ceva placut, relaxant si nicidecum ceva impus din mai stiu eu ce considerente stupide.”

    If it tastes bad, it’s good for you, cum ar zice un vegetarian care mănâncă fără ulei şi sare.

  3. noika says:

    nu prea inteleg din text despre care generatie vorbesti, cui i te adresezi. in caz ca generatiilor nascute pana prin 85, nu cred ca e cazul, majoritatea o faceau, imi aduc aminte, mai toti citeau si inca o mai fac. daca vorbesti de generatiile de dupa 89, iti dau dreptate. recent, vazusem pe nu stiu ce site de stiri lectii de gramatica. cand se foloseste un i, doi i samd. cam greu cu astia si cu cititul.

  4. Gheara says:

    Depinde ce citesti. Se poate citi si in palma,si in cafea.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading