Ca-ntre fete

“Imigranţii” de Ioana Baetica e o carte minunată. O să aflaţi de ce din VICE sau, mai simplu, cumpărând-o şi citind-o. A lansat-o joia trecută, iar în weekend ne-am văzut să o intervievez.

În timp ce veneam acasă, mă gândeam cu tristeţe în sinea mea: uite o femeie foarte frumoasă. Autoare de proză. De data asta, a scris un roman excepţional. De ce ea va avea parte de promo redus, în câteva reviste de specialitate, iar una ca Inna, care iroseşte fix cinci minute pe o penibiliciune dreasă din autotune, va avea spaţiu interminabil de promo peste tot?

Un om care scrie nici măcar nu are autotune, să-şi dreagă firul poveştii, dacă o ia prin porumbişte. Nu se are decât pe sine şi câţiva prieteni de încredere.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. danboeriu says:

    şi io aşa ziceam de inna, până am văzut bucata asta: http://www.youtube.com/watch?v=ZHCSrGmJreE&feature=related

    bun, în continuare nu-mi place tipa (nici ca prezenţă, nici ca stil muzical), dar nu pot spune că nu le are deloc cu cântatul. atâta cât e.

  2. George says:

    Păi e simplu de ce nu are Ioana Baetica cititori. Scrie “prea sus”. Din cauza decretului lui Ceauşescu s-au născut foarte mulţi copii tâmpiţi care nu pot pricepe şi nu-i interesează cărţile Ioanei Baetica. Îi pasionează mai mult cracii Innei. E simplu.

  3. danboeriu says:

    @ george: ioana baetica (morpurgo) ARE cititori. eu sper doar ca noul ei roman să fie, dpdv valoric, peste “fişă de înregistrare”. că nu e greu, fie vorba-ntre noi.

    da’ ce te-a apucat cu băşcălia ta cu copiii tâmpiţi?

  4. goodman says:

    se fute ?

  5. Nea says:

    Păi ce nu înţelegi?
    În secunda în care se naşte o jandeză, se nasc în maternităţile din România şi cei aproximativ 500 de ascultători ai producţiilor ei. În secunda următoare, se mai nasc 500. Şi tot aşa. Nu au nevoie de nimic în afară de urechi ca să le placă muzica aia. Şi nu există cântăreţ atât de prost încât să nu aibă fani. De la copilul salam la trupele plătite de primărie să cânte prin parcuri, toţi ridică mulţimile în picioare.
    Cărtărescu a făcut bătături în palme până când au lăcrimat primele trei babe.

    • Lorena Lupu says:

      ba înţeleg, dar în continuare mi se pare nedrept.

      una trage într-un studio o voce penală şi într-o oră face albumul, alta munceşte ani în şir pentru o carte bună. e de CĂCAT.

      • Nautilus says:

        Nope. Una trage într-un studio o voce penală care de fapt e prea prelucrată ca să fie a ei şi presa o aclamă de parcă ar fi Ella Fitzgerald ieşită din groapă şi cu 30 kg mai puţin, alta munceşte ani în şir pentru o carte bună, şi în câteva reviste de specialitate vor avea grijă la fel de mulţi trolli penibili precum Cioroianu să îi explice cât de proastă e şi că de fapt locul ei era la cratiţă.

  6. Nea says:

    Hai să-ţi mai spun nişte chestii de căcat:
    1. Cu cât un produs e mai nociv, cu atât e mai scump. Cu cât e mai folositor, spre indispensabil, e mai ieftin spre gratuit:
    Cocaină-ţigări-alcool-zahăr-pâine-apă-aer

    2. Cu cât o activitate este mai nocivă sau mai inutilă, e mai bine plătită şi asociată unui prestigiu mai mare. Cu cât o muncă e mai grea, e plătită mai prost şi mai dispreţuită:
    Bancher-jucător la bursă-politician-vedetă tv-avocat-profesor-muncitor-ţăran

    Să nu-i arăţi lui Nedo, că zice după aia că nu sunt de dreapta.

    • nedormitul says:

      lorena, hai să-ți zic o fază. nea nu e numele real al lui nea, ci numele de scenă. de fapt, numele lui real e visarion.
      visarion pentru nea este echivalent cu dem demetrescu minus buzău pentru urmuz.
      și se pronunță ne-a, e un hiat micuţ acolo, cică dă mai bine pe catwalk.

  7. Nea says:

    Băgamiaş!
    Acu, dacă tot m-ai bunghit, nu mă spune dincolo, ei mă cred un fel de Helmut Hohl corcit cu Reagan, nu Kimir Sen cu Castro.

  8. Lorena Lupu says:

    băieţi, vă iubesc. 😀

  9. Institutiile responsabile cu difuzarea culturii si implicit cu educatia maselor sunt incapabile…este evident.Intelectualii,soldatii acestei armate ciuntite chemata cultura au de ales intre viata si moarte. Pot crapa plangandu-se sau zeflemisind cosmopolit jalnica realitate in care ne zbatem toti sau pot merge in prima linie…acolo unde pute a lipsa de educatie si civilizatie.

    • goodman says:

      domnule Robert Statnai, mi-a scapat mausu, din greseala, pe numele dvs. albastru. ce vad: varza de puric cu hawking, tocanita de coposu cu paunescu, gulas de dilema veche cu smiley, placinta de brenciu cu petre tutea. si o moaca de prost stanga-sus.

      1. pai de ce ?
      2. pai se poate ?

      • Domnule om bun,nu toti putem fi inteligenti,frumosi si integralisti.Tot prosti si tot multi am ramas spre deliciul disperat al celor putini dar alesi…de nimeni daca il alegeti per Hawking sau Doamne Doamne in cazul in care inclinati inspre Puric.Vom continua sa admiram (ca prostii,binenteles) valorile trecutului incercand a gasi cate ceva decent si in ziua de azi.Probabil din nevoia de repere,de frumos,de viata sau cum banuiesc ati spune dvs….din prostie.Cu deosebit respect

        • goodman says:

          pareti, domnule Robert Statnai, un domn care trage de fiare. cate kile impingeti de la piept cu haltera ?

        • Dincolo de aparente si de cate ‘jde kile se pot impinge de la chept,stimate domnule om bun,dvs. chiar sunteti dibaci in ale pamfletului.Mi-am permis sa citesc reflectiile domniei Voastre versus societatea romaneasca in epoca de aur.Chapeau!Si incercand sa ne apropiem de subiect ati imagina,spre ex., o poveste ireala despre destinul lui Steve Jobs care se naste in Romania si se cheama Stefanica Slujba iar pe de alta parte o tanara si talentata scriitoare Ioana Baetica care se naste in USA cu numele de Joanna Kid?

    • MILF says:

      Intelectualii,soldatii acestei armate ciuntite chemata cultura au de ales intre viata si moarte. – exceptional! ma cac pe mine de invidie ca n-am inventat io fraza asta 🙁

      • Incercati cu doua lingurite de orez fiert fara sare inainte si dupa ce ascultati ultimul hit al Innei,de trei ori pe zi,in fata oglinzii.Nu va lasati in voia muzicii,rezistati dar mai ales repetati cu voce tare pe toata durata melodiei:Ce tare sunt!

  10. MILF says:

    ma scuzati, da’ sigur l-a scris ea?

  11. dadatroll says:

    Promo? Ca eu am inteles porno. Si numia venit sa cred cai bagat asa un cuvat pe blogu asta de familie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading