"Coco avant Chanel"

Am fost şi eu la o premieră naţională. La două, dacă ne gândim şi la “Leonce şi Lena”, de la Comedie, dar filmul lui Anne Fontaine e mai de impact mondial, ca să zicem aşa. Iar Audrey Tautou face un rol ravisant.

Îmi place despre acest film. Căci el:

1. are unele frumuseţuri de imagini concepute aşa, cum îmi place mie, cu accent pe culori şi acţiuni, de mi s-au scurs ochişorii
2. subliniază eleganţa ţinutelor cu tentă masculină ale lui Chanel – exact genul sobru, cu linii drepte sau uşor cambrate, pe care îl ador eu. Şi în sfârşit, mă regăsesc şi eu în cineva care se îmbrăca tot aşa, minimalist depedeveu coloristic şi împopoţonistic, dar elegant.
3. nu face abuz de sentimente-lacrămi-muci, dar subliniază cu amărăciune nedreapta dihotomie femeie onorabilă – femeie uşoară, aşa cum se practica ea la început de siecle. (acum e doar femeie de bani gata versus amărăşteancă fomistă, deci am evoluat. :lol:)
4. are Tautou a mea neşte nuanţe în joc, neşte nuanţe în zâmbet şi neşte nuanţe în privire de îţi vine să te întorci mintenaş la un actors studio, ceva, şi să te rogi de cineva să te recalifice urgent.
5. ştie (ea, regizoarea), să prezinte gradat conturarea unui caracter de mare efect, şi modul în care personajul începe să devină conştient de propria valoare.
6. şi totuşi, trebuie să ştii ce vrei şi să pui osul la treabă dacă vrei să faci ceva în viaţă. Idee strecurată subtil, şi care te face să ieşi din sala de cinema cu o dârzenie demnă de “New Year’s Resolutions” (care nu-s rezoluţii, ci hotărâri, băi, ăia, aşa cum nici “gross domestic product” nu e produs domestic gros, ci ditamai PIB-ul, da??)

Şi uite trailer:

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. cutza40 says:

  Superb

 2. thecreatrix says:

  Bine ca nu produs domestic gretzos.

 3. axicos says:

  De cand am aflat ca se face filmul mi s-a parut fascinant, abea astept sa ma duc sa-l vad…. merci ca mi-ai amintit ca a aparut

 4. Ade says:

  Am indragit-o ca ,,Amélie”- cea plina de trucuri si fantezii-in misiunea ei de a-i face fericiti pe altii!Dah, Tautou a ta, si Amelie a mea, a reusit(ca om si ca actor)to gave women freedom, spirit, inteligenta si mandrie!
  i m i right? băi, ăia…

 5. Cristian says:

  Dar filmul “La Tigre e La Neve” cu Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Jean Reno; scenariul si regia Roberto Benigni l-ati vazut?

  Pe asta de care zici, o sa incerc sa il vad si eu.

 6. ciri says:

  Incitant…deci musai trebuie vazut filmul despre ceea care a creat un stil si a eliberat femeia din incorsetarea la care era supusa atit datorita mentalitatilor din aceea epoca, cit si din strimtoare corsetelor pe care trebuiau sa le poarte.Dar ce este mai important a fost prima creatoare de moda care a imbracat femeia cu …pantaloni.

 7. Elisee says:

  Ai neste nuante in vorbire foarte interesante:P …ca sa te citez un pic, daca se poate.
  Sper sa reusesc sa vad acest film.

 8. Zevzecool says:

  Are ceva din “Blowup”, dar misterul e dozat mai bine pe cadre scurte. Din trailer nu se intelege prea bine treaba asta…

 9. Lorena Lupu says:

  nici nu prea are cum… dintr-un trailer.

 10. bogdan says:

  hmmm. uunde ai văzut tu filmulîn condiţiile î care în România va începe să ruleze de vineri, 17? Există cumva vreun cinematograf magic şi nu ştiu eu?

  PS: neşte se scrie “nişte”. te rog transmite şi follower-ilor tăi (asta ca să reuşescă să ia măcar bacul)

 11. Lorena Lupu says:

  nu ştii tu multe, desigur, dar mai cu seamă e evident că nu izbuteşti să faci diferenţa dintre un ton glumeţ şi o greşeală pe bune. noroc că umorul nu e materie la şcoală, că rămâneai corigent din clasa I.

  şi cu asta, periplul tău pe acest blog s-a încheiat. îmi displac imbecilii (mai ales când au impresia că aş avea nevoie de lecţiile lor) şi nu consider că merită să îmi pierd timpul cu ei. Auf Wiedersehen!

 12. bogdan says:

  sunt exagerat de cretin, dobitoc şi bou, şi nu am înţeles să mă duc dracului. Poţi repeta încă o dată?

 13. Lorena Lupu says:

  Nţ! Popa nu repetă de două ori pentru orice baborniţă surdă.

  (Dar se pare că îţi plac înjurăturile, altfel nu-ţi mai afişai dobitocia pe aici.)

 14. bogdan says:

  şi poate cumpăr Flacăra din această lună să-ţi citesc recenzia la acest film.

 15. Lorena Lupu says:

  Drăguţă, mi se fâlfâie. Acum, mă scuteşti de cretinisme? Am ceva mai interesant de făcut decât să pierd vremea cu toţi cocalarii penibili ai internetului. MARŞ LA TINE PE BLOG ŞI BATE CÂMPII ACOLO!

 16. bogdan says:

  Sunt bou, bou, bou.

 17. Lorena Lupu says:

  Ok, ai mai spus asta. Chiar eşti exagerat de plictisitor. Să reiau pe litere, poate pricepi?

  M

  A

  R

  Ş

  L

  A

  T

  I

  N

  E

  P

  E

  B

  L

  O

  G

  !

  Cât de cretin să fie cineva, încât să nu priceapă un mesaj atât de simplu?

 18. bogdan says:

  încă nu am înţeles să mă duc dracului (nu mă ajută creierul de găină călcată de tractorul comunei), insist să aberez pe aici.

 19. Lorena Lupu says:

  trist când oamenii sunt atât de lipsiţi de prieteni şi de o viaţă socială încât să insiste să îi plictisească pe nişte străini care au exprimat clar lipsa totală de interes faţă de persoana lor. Trist şi faptul că nu preferi un site de matrimoniale, ceva, să-ţi rezolve problemele. Eu nu am cu ce să te ajut, dar consider că mi-ai arătat deja tot repertoriul de prostie din dotare, astfel că te rog: lasă-mă în pace şi cară-te. Eşti penibil, plicticos, scorţos, eşti tot ce are societatea de azi mai nasol. Pe bune – e atât de greu să te conving să te duci dracului?

 20. bogdan says:

  mă retrag.

 21. Lorena Lupu says:

  uite o primă dovadă de inteligenţă. acum mai rămâne să o şi pui în practică.

 22. bogdan says:

  cred că am uitat că mă retrăsesem.

 23. Lorena Lupu says:

  uite că îţi reamintesc eu: Adio şi n-am cuvinte.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading