Cronică de film neplătită

Blogul meu a ajuns aproape de un milion de vizualizări, prin urmare, ar trebui să fiu mândră că pot scrie pe el fără să mă coste nimic. Deci iată încă o cronică de film neplătită. Pe bune, n-am plătit-o, am beneficiat gratis de marele lux de a scrie.

Filmul:

Cronica:

Încadrându-se în curentul minimalist specific Europei de Est la început de mileniu III (motivat în mare măsură de recesiunea economică, precum şi de atitudinea “de ce să-ţi sponsorizez, bă, filmul, mai bine îmi mai trag o vilă cu trei turnuleţe şi foiţă de aur la Urlaţi” a investitorilor prosperi), dar detaşându-se prin îmbinarea cu elemente noir atent dozate (cadrele întunecate, cultivând ostentativ mystery-ul specific), filmul se concentrează pe angoasa inexplicabilă a unui personaj aparent banal (în primul moment, nimic din înfăţişarea sa comun-europeană nu trădează complexitatea trăirilor anxioase care generează suspansul).

Cunoscut publicului mai degrabă pentru comedii de familie (“Băiatul meu urcând canapeaua”) şi de vecini (“Câinele vecinului e mai mare decât al meu, deci muie vecine”), regizorul aduce o direcţie complet nouă în opera sa, asumându-şi provocarea explorării unui gen de care părea cu desăvârşire străin. În schimb, maturitatea cu care stăpâneşte mijloacele specifice thrillerului (clue-uri false, personaje care nu sunt ce par a fi, gesturi neaşteptate, ba chiar şi coloana sonoră inspirată – hei, aşteptăm soundtrack-ul!) vădeşte justeţea zicalei bătrâneşti “niciodată nu strică să-ţi bagi degetul într-un borcan nou”.

Singurul lucru pe care am avea să îl reproşăm este finalul – soluţionat într-un mod facil, care nu se ridică la nivelul aşteptărilor spectaculoase construite cu atâta măiestrie până la un anumit punct. Dar, dacă ne gândim mai bine, poate şi acesta este de fapt un twist. Aşteptările mari dinamitate de deznodământul la primă mână. Dar, pentru a afla despre ce e vorba, vizionaţi neapărat filmuleţul. Sau măcar căutaţi-l pe torente.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Pula chipeșă a lui Ostap Bender says:

  aștept să iasă cartea

 2. AdiM says:

  Ce pisica lesinata :))

 3. goodman says:

  il stiti pe ala mic negru de respira greu…pe Pulica…este tac-su, mah!

 4. Cristi Pu-la rotisor says:

  A fost odată un rotisor, pardon…un concurs C. N. C. unde preş(edinte)…e’ unu’ nu contează…unde lumea se distrează, tot nu contează, unde are sediul uarf, concurentul(cică) al U. C. I. N…în concluzie…tot şi toţi mai sus menţionaţi, aparţin unui singur om, un fel de cel mai iubit fiu al poporului, inginer, scriitor, şcenarist, regizor, actor, operator(a nu se înţelege călău de ghilotină), în filmele sale indiferent de nume, actorii fiind amorse, pictor, bucătar şi cascador…totu-i numa’ pe moşia lui! Aşa că-n concluzie, pula lu’ Ostap Bender, care scuipă cristale Swarovsky, pe post de sloboz şi spume la pulă….totu-i în filmu’ românesc…moşia lui. Acest cancer persistă şi cu ajutorul altui cancer din filmul românesc…adrian sârbu, protv…

 5. Cristi Pu-la rotisor says:

  Ce-i mic negru şi bate la uşă? Pedeleuul…adică viitorul!

 6. Cristi Pu-la rotisor says:

  P.S. Ei o să răspundă…bă da’, nu v-aţi săturat…de ăia de la psd, cât au furat cu năstase ăla al lor şi cu pensionarii ăia de-i susţin şi care acum, singura lor activitate, este numărarea boabelor de mazăre din borcan?

 7. Cristi Pu-la rotisor says:

  Şi tu sugi pula pdl-ist, incompetent şi cretin, pentru care hârtia igenică nu s-a inventat să te ştergi pe bot de căcat, băsist fanatic, ce eşti! Javră analfabetă, ca şi stăpânu’ tău.

 8. Cristi Pu-la rotisor says:

  Băgame-aş pula-n măta de cretin patentat.

 9. Cristi Pu-la rotisor says:

  Mă-ta spune, salut! Scuză-mă dar cu tine, nu am nimic…ci cu bou ăla de goodman…futul în gură să-l fut!

  • Mă-ta says:

   are dinți de crocodil, și-ăia cariați. nu cred că ai avea nici o plăcere. mai bine să ne fută el pe amîndoi. ce zici?

 10. Lo Lu Pu says:

  cam anemic. pisoiul.

  oare de ce sunt unii atrasi catre animale defecte? sa fie din cauza ca si ei tot cu defecte sunt nascuti?

  • Lorena Lupu says:

   uite, pe ăsta ţi-l aprob, că nu are înjurături. toţi suntem născuţi cu defecte, unii cu defecte superficiale, alţii (cazul tău) cu defecte ceva mai grave.

   • Lopu says:

    3 comentarii cenzurate pe acest site (cu asta, probabil 4) BLA BLA BLA BLA

    • Lorena Lupu says:

     Ai ghicit, ăsta deja e un ton inadecvat.

     1. de ce morţiii mă-tii tot semnezi cu numele meu? ce crezi, că pari mai inteligent dacă faci asta?
     2. de ce morţii mă-tii nu comentezi altceva, decât căcaturi răutăcioase la adresa mea? eşti cumva vreo vită pe care am banat-o, şi aşa te răzbuni? te pot şterge-bana-şterge-bana, până când o să înveţi următoarele:
     -nu te cocălăreşti cu mine, că nu m-ai câştigat la belciuge
     -dacă ai obiecţii, le formulezi RESPECTUOS.

 11. Cristi Pu-la rotisor says:

  Să sugă pula, pe mine în afară de femei, nimeni nu are voie să mă fută!

 12. Cristi Pu-la rotisor says:

  În rest nimeni, nu-i perfect!

 13. Cristi Pu-la rotisor says:

  Mă refer la cretinu’ de goodman.

 14. Cristi Pu-la rotisor says:

  P.S. Mi-e dor de dama cu pandalii!

 15. Cristi Pu-la rotisor says:

  Nu e’ nimeni pe stradă…ochii trişti să mii vadă…Nu e’ nimeni pe stradă să mii vadă plângând, eu n-am mamăă nici tatăă, parca-ş fii făcut din labăă…

 16. Moartea d-lui Mungiu Lăzărescu says:

  Ce tu…nu ai aşa din când în când…chef de o damă cu pandalii? Aşa ca donald?

 17. Cristi Pu-la rotisor says:

  Bravo!!! Cu 2 cuvinte de astea, te primim la noi în partid…în partidul oameniilor cu nervii la pământ.

 18. Cristi Pu-la rotisor says:

  Ce zici? E’ o idee bună?

 19. Cristi Pu-la rotisor says:

  Nu bă! Mâncam-eai pula! Tu chiar nu ştii de glumă? Trăiţi-ar peştii!

 20. Cristi Pu-la rotisor says:

  Bravo! Atunci îţi dau o bere!

 21. Cristi Pu-la rotisor says:

  Eşti din Bucureşti?

 22. goodman says:

  on-topic pe film: nu stiu cum simt altii ( 😉 ), dar eu cand urmaresc filmul am o senzatie de deja vu. mingea aia de tenis este insensibila si rece EXACT ca o fata pe care am vazut-o la o lansare de carte, pisica parc-ar fi…zi-i sa-i zic…unu’ usor, foarte usor penibil dar entuziast,
  necitit dar cu sete de lectura, obsedat dar se trateaza, vulgar dar cu pula mare, labagiu dar si cand prinde…
  il stiu de undeva, dar nu-mi dau seama de unde.

  PS. @Cristi: prostule!

 23. Lorena, vreau să zic că m-am prăpădit de rîs. Tipele cu care locuiesc acum, o doamnă irlandeză şi o unguroaică, cred că mă tot aud rîzînd pe aici prin cămăruţa mea de una singură.
  Grozavă sincronizarea cu muzica.

  Pe de altă parte, nu pot să nu mă uit perplexă la ce adunătură de comentarii s-au îngrămădit aici. Nici o legătură cu filmuleţul whatsoever.

 24. goodman says:

  knock!-knock!

 25. goodman says:

  pe bune acuma, unde sunteti toti? iarasi ati bagat faza aia cu ne vedem la x in data y la ora z
  , voi va duceti in alta parte, eu raman ca bogdan in gara, voi va radeti?
  nu-i nimic, sunt obisnuit sa fiu luat drept bogdan. ultima data m-a pacalit o fata sa cumpar o carte ca-mi da pasarica…pula!

 26. Cristi Pu-la rotisor says:

  Adica o pasarica sub forma ghe pula? Asa ca pentru bogdan goodman pedelistul muist ce inghite mii de flegmene? Sa-mi bag pula-n mata de nazist!

  • Lorena Lupu says:

   băi, te avertizez.

   las pe unii să vorbească porcos pentru că au haz. tu n-ai. la ei sună a umor, la tine a ţopârlăneală. potoleşte-te sau te banez. şi nu mai semna cu nume de regizori celebri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: